Tuesday, January 7, 2025
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ

Επιτραπέζιο Hero quest (παρουσίαση) board game

Το επιτραπέζιο Hero Quest σε μία παρουσίαση ώστε να πάρετε μία γενική ιδέα περί τίνος πρόκειται και πως παίζεται. Ενα καταπληκτικό παιχνίδι ρόλων που θα μαγέψει όποιον ασχοληθεί μαζί του με την πρώτη.

Το HeroQuest είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι περιπέτειας που δημιουργήθηκε από την Milton Bradley σε συνεργασία με τη Bρετανική εταιρεία Games Workshop. Το παιχνίδι βασίζεται σε αρχέτυπα παιχνιδιών ρόλων φαντασίας. Το ίδιο το παιχνίδι ήταν στην πραγματικότητα ένα σύστημα παιχνιδιού, επιτρέποντας στον Gamemaster (που ονομάζεται “Μόρκαρ” στην αρχική Βρετανική έκδοση και στην Ελληνική, αλλά “Zargon” στις ΗΠΑ και τον Καναδά) τη δημιουργία μπουντρουμιών δικού του σχεδιασμού, χρησιμοποιώντας τα παρεχόμενα πλακίδια, έπιπλα και τέρατα του παιχνιδιού.

Ιστορία

Η Games Workshop συνεργάστηκε με την Milton Bradley για την παραγωγή του HeroQuest (1989), ένα παιχνίδι περιπέτειας όπου οι παίκτες συνεργάζονται εναντίον ενός ανταγωνιστικού Game Master. Το HeroQuest δημιουργήθηκε από τον Stephen Baker, ο οποίος εργαζόταν για το τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου της Milton Bradley (MB). Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στη Βρετανία, την Αυστραλία και την Ευρώπη το 1989. Κυκλοφόρησε στην Αμερική και τον Καναδά το 1990 σε μια ελαφρώς διαφορετική έκδοση. Το 1992, το HeroQuest κέρδισε το βραβείο Origins Award για την “Καλύτερη Γραφική Παρουσίαση ενός Επιτραπέζιου Παιχνιδιού του 1991” (Best Graphic Presentation of a Boardgame of 1991).

Το παιχνίδι αποτελούνταν από ένα ταμπλό και μια σειρά από επιμέρους μινιατούρες και αντικείμενα. Οι πρωταγωνιστές ήταν 4 ήρωες (“Βάρβαρος”, “Νάνος”, “Στοιχειό” και “Μάγος”), οι οποίοι αντιμετώπιζαν μια συλλογή από τα τέρατα: Δαιμονικά (Orcs), Καλικάντζαρους (Goblins), Ερπετά (Fimirs), Πολεμιστές του Χάους (Chaos Warriors), έναν Κακό Μάγο (Witch Lord) (ο οποίος αντιπροσώπευε πολλούς από τους χαρακτήρες των διαφόρων άθλων), έναν Πέτρινο Δράκο (Gargoyle) και μια σειρά από Απέθαντα (Undead) πλάσματα – Σκελετούς (Skeletons), Ζόμπι (Zombies) και Μούμιες (Mummies).

Πηγή: Wikipedia

 Zf5b9R{D.