Friday, April 19, 2024
Retroπολιτες

Κλείσε Τα Μάτια

Η σημαντικότερη αίσθηση είναι η όραση.  Μάλιστα, περίπου το 30% του ανθρώπινου εγκεφάλου ασχολείται με την επεξεργασία και ερμηνεία των ερεθισμάτων της όρασης. Κλείνοντας τα μάτια μας λοιπόν, μπορούμε να επικεντρωθούμε καλύτερα στις υπόλοιπες αισθήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν απολαμβάνουμε κάτι, ασυναίσθητα κλείνουμε τα μάτια.
Στην στήλη «κλείσε τα μάτια» θα κλείνουμε τα μάτια για να επικεντρωθούμε στη μουσική. Μουσική από Videoπαιχνίδια κάθε εποχής. Τα soundtracks που θα παρουσιάζουμε θα έχετε την δυνατότητα να τα ακούσετε από τα youtube links που θα υπάρχουν χωριστά για κάθε κομμάτι μαζί με την κριτική του εκάστοτε κομματιού. Πολύς κόσμος δε δίνει πολύ σημασία στη μουσική ενός videoπαιχνιδιού, αφού δεν πιστεύει ότι ένα «παιχνίδι» μπορεί να έχει ποιοτική μουσική. Κι όμως, στα Videoπαιχνίδια μπορεί κανείς να ανακαλύψει διαμάντια που δεν θα το περίμενε.
Η βαθμολογία του κάθε κομματιού θα γίνεται με άριστα το 10, με τουλάχιστον ένα 10άρι σε κάθε OST που θα παρουσιάζουμε.

Στο πρώτο μας review θα ασχοληθούμε με ένα νέο OST αλλά βασισμένο σε παλιό videogame. Το SONIC MANIA.
Ο SONIC δεν ήταν τυχερός όπως ήταν ο Mario, που είχε πίσω του μια εταιρία η οποία φτιάχνει αξιόλογα παιχνίδια μέχρι και σήμερα. Στο απόγειο της δόξας του(στα 90s) ο Sonic κατάφερε να είναι ποιο αναγνωρίσιμος χαρακτήρας στα παιδιά της εποχής, από τον Mikey mouse! Κι όμως, αυτό το πλεονέκτημα η SEGA δεν το αξιοποίησε, με αποτέλεσμα από τα 00s και μετά, να βγαίνουν όλο και χειρότερα SONIC videogames. Η ανθεκτικότητα του ήρωα στην κακοποίηση από την ίδια την SEGA είναι εντυπωσιακή. Τόσα χρόνια μετά και ακόμα ο μπλε ήρωας έχει fans! O κόσμος σε κάθε μελλοντικό SONIC videogame ελπίζει να νιώσει αυτό που τον έκανε να ξεχωρίσει στα 90s. Δηλαδή, την σπιρτάδα του gameplay με τα άψογα physics, το στυλ, την ωραία μουσική και την αίσθηση της ταχύτητας αλλά με τον σωστό έλεγχο. Ώσπου, κάποιοι βαρέθηκαν να περιμένουν. Οι Christian Whitehead, Jared Kasl, Simon Thomley, Tom Fry και φυσικά ο συνθέτης της μουσικής που θα ασχοληθούμε στο άρθρο, Tee Lopes, με την άδεια της SEGA, έφτιαξαν το SONIC MANIA και μας θύμισαν γιατί αυτός ο ήρωας αντέχει ακόμα στον χρόνο, παρά τα αμέτρητα κακοφτιαγμένα videogames.


Sonic Mania OST: Friends 9/10

Η μουσική από το animated trailer του παιχνιδιού τα λέει όλα.
Δυστυχώς δεν ακούγεται μέσα στο videogame, αν και ήταν αρχικά υποψήφια για εισαγωγική μουσική του παιχνιδιού.
Η μελωδία είναι δυναμική με πολύ ωραίο δέσιμο με το κινούμενο σχέδιο το οποίο θυμίζει το εισαγωγικό animated του SONIC CD. Βγάζει έναν παιχνιδιάρικο δυναμισμό και είναι σαν να γιορτάζει κάτι, που μάλλον φαντάζομαι τι. Την πραγματική επιστροφή του SONIC. Παρότι είναι νέο μουσικό κομμάτι νιώθεις ότι το έχεις ξανακούσει και σου βγάζει μια ανεξήγητη νοσταλγία.

Πάμε όμως στο κύριο OST του videogame

Sonic Mania OST: Main Menu 6/10

H μελωδία έχει έντονο echo και για κάποιο λόγο μου θυμίζει το SEGA Saturn.
Έχει την κατάλληλη «ένταση» για ένα μενού σε videogame. Δεν είναι ενοχλητική παρά το ότι είναι επαναλαμβανόμενη. Εξάλλου στις 90s εποχές που το κάθε ΜΒ υπολογιζόταν και γίνονταν οικονομία, ήταν συνηθισμένο να υπάρχει μια σύντομη επαναλαμβανόμενη μουσική υπόκρουση στο μενού. Το κομμάτι αυτό έχει μια υποβόσκουσα δυναμικότητα. Σαν να ανυπομονεί να ξεκινήσεις την περιπέτεια σου.

Sonic Mania OST: Green Hill Zone Act 1 9/10

Και ποιος δεν ξέρει αυτή την μελωδία, η οποία έχει χαραχθεί στην μνήμη μας, μαζί φυσικά με τα γραφικά, σαν την πρώτη ανάμνηση του SONIC. Είναι θα λέγαμε ο ύμνος του SONIC. Δημιουργός, ο Masato Nakamura ο οποίος ήταν και συνθέτης του Γιαπωνέζικου pop συγκροτήματος Dreams Come True. Αυτό το μουσικό κομμάτι, είναι μια επανεκτέλεση του Green Hill Zone του Nakamura το οποίο και έγραψε το 1990. Έχουν γίνει οι απαραίτητες αλλαγές από τον Tee Lopes για να ακούγεται καλύτερα στην εποχή μας, χωρίς να αλλοιωθεί η αρχική μελωδία. Ακούγοντάς το την πρώτη φορά, νόμιζα ότι ήταν το original μουσικό κομμάτι από το Mega Drive. Αναγκάστηκα να ακούσω αμέσως μετά και το original, για να διαπιστώσω ότι τελικά δεν είναι ακριβώς ίδιο, αλλά είναι τόσο προσεγμένα βελτιωμένο, που σε ξεγελάει, και σε κάνει να νομίζεις ότι ακούς το Yamaha Chip ήχου του Mega Drive. Αντίστοιχη επανεκτέλεση του κομματιού ακούσαμε και στο SONIC GENERATIONS του 2011, μόνο που αυτή του SONIC MANIA είναι ποιο κοντά στην αρχική εκτέλεση. Κλείνοντας λοιπόν τα μάτια, ταξιδεύουμε στα παιδικά μας δωμάτια, φυσάμε το cartridge και θυμόμαστε το δέος της πρώτης γνωριμίας μας με τον μπλε σκαντζόχοιρο

Sonic Mania OST: Green Hill Zone Act 2 7/10

Στο SONIC MANIA, το Act 2 έχει ουσιαστικά ένα remix της μουσικής του Act 1.
Στο συγκεκριμένο κομμάτι, οι δημιουργοί επέλεξαν να προσθέσουν Samba στοιχεία.
Φανταστείτε να ακούτε το Green Hill Zone Act 1, στο Rio de janeiro! Ο συνθέτης κρατάει την βασική μελωδία αλλά ώρες ώρες ξεφεύγει μελωδιακά και κάνει κάποιες καινούριες μουσικές φιγούρες και κάνοντας το κομμάτι αγνώριστο. Μην ανησυχείτε όμως, γιατί σύντομα επιστρέφει στο βασικό μουσικό θέμα. Είναι πολύ ευχάριστη και παιχνιδιάρική μουσική, η οποία δένει και με τα γραφικά, τα οποία όπως και η μουσική, έτσι και αυτά αρχίζουν να διαφοροποιούνται από το ACT 1 με νέα στοιχεία τα οποία δε σε αφήνουν να βαρεθείς την green hill zone καθόλου.

Sonic Mania OST: Chemical Plant Zone Act 1 8/10

Εδώ μεταφερόμαστε σε εποχές SONIC 2 και στον δεύτερο κόσμο του παιχνιδιού.
Μια μηχανική, μοντέρνα και βιομηχανική πίστα, με μια μουσική αρκετά γρήγορη η οποία σε κάνει να θες να τρέχεις και να μην σταματάς. Στο SONIC 2 του 1992, στην συγκεκριμένη πίστα, ο SONIC ξεπερνάει σε ταχύτητα την οθόνη και φεύγει εκτός κάδρου για λίγο. Πράγμα που σε συνδυασμό με την τόσο γρήγορη και δυναμική μουσική ταιριάζει απόλυτα. Οι δημιουργοί κράτησαν τα περισσότερα στοιχεία της original έκδοσης και στη μουσική και στα γραφικά. Νιώθεις ότι παίζεις πάλι στο Mega Drive SONIC 2.

Sonic Mania OST: Chemical Plant Zone Act 2 7/10

Η φροντίδα του συνθέτη στα remix των κλασσικών κομματιών είναι καταπληκτική.
Παρατηρήστε την σειρήνα στην αρχή του κομματιού αλλά και κατά τη διάρκεια στο background. Η μουσική σε προειδοποίει για τον πανικό που θα ακολουθήσει στην πίστα.
Το μουσικό κομμάτι παίρνει φωτιά σε αυτό το remix, και ταιριάζει γάντι με τις νέες αλλαγές που έκαναν στην Chemical Plant Zone στο SONIC MANIA.

Sonic Mania OST: Studiopolis Zone Act 1 10/10

LIGHTS! CAMERA! ACTION!
Νομίζατε ότι ο συνθέτης του SONIC MANIA(Tee Lopes )μπορεί να γράφει μόνο remix των κλασσικών κομματιών; Κάντε μεγάλο λάθος. Στο Studiopolis Zone Act 1 αποδεικνύει ότι ο Tee Lopes έχει μεγάλο ταλέντο στο να γράφει μουσική η οποία δεν είναι απλά ένα μουσικό χαλί μιας πίστας, αλλά μια μουσική η οποία κλέβει την παράσταση. Το συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι είναι κεραυνοβόλος έρωτας. Είναι ένα υπέροχο μίγμα Smooth Jazz, 90s RnB, New Jack Swing orchestral hits και μουσική SONIC. Το αποτέλεσμα είναι ένα απίστευτο glamour 90s κομμάτι το οποίο δεν περίμενα να ακούσω σε μια παραγωγή SONIC από fans. Οι δημιουργοί του SONIC MANIA, δεν αρκεστήκαν να πατήσουν μόνο στα παλιά μουσικά κομμάτια και πίστες και απλά να τα τροποποιήσουν, αλλά έκαναν και εξολοκλήρου καινούριες πίστες και μουσικά θέματα που σε περιπτώσεις, δείχνουν να ξεπερνάνε τον δάσκαλο και να μας δίνουν κάτι μοναδικό και φρέσκο. Παίζοντας την συγκεκριμένη πίστα με την τόσο ωραία μελωδία, σε κάνει να νιώθεις ότι κολυμπάς στη μουσική. Αν σταματήσεις σε κάποιο σημείο της πίστας και ακούσεις την μελωδία, νιώθεις ότι η μουσική είναι τόσο καλή που χαραμίζεται μέσα σε ένα απλό πλατφορμάκι. Λόγω του ηλεκτρονικού ήχου γενικά στο συγκεκριμένο OST, το κάνει ιδανικό για ringtone σε κινητό. Είναι βασικά το ringtone που έχω εγώ στο κινητό μου.

Sonic Mania OST: Studiopolis Zone Act 2 7/10

Και εκεί που λες γιατί αλλάζετε μουσική στο Act 2, δεν χόρτασα το Studiopolis Zone Act 1, Ακούς το θέμα με γρήγορες νότες (στο 0:44) και λες, οκ έχω μπει σε χρονομηχανή, το Studiopolis Zone Act 1 έγινε κλασσικό, και βρέθηκα 20 χρόνια μετά να ακούω το remix του Act 1. Του έχει δοθεί μια ταχύτητα παραπάνω και μια σπιρτάδα που την καταλαβαίνεις στο 0:44. Το κομμάτι δεν μπορεί να σταθεί μόνο του, αλλά σαν συνέχεια του Act1, δίνει μεγαλύτερη αξία στο αρχικό κομμάτι.

Sonic Mania OST: Flying Battery Zone Act 1 7/10

Και εδώ οι δημιουργοί, μας δίνουν μια ποιο στυλιζαρισμένη εκδοχή της δεύτερης ζώνης του SONIC & KNUCKLES από το μακρινό 1994, χωρίς να μοιάζει διαφορετικό από εκείνο του Mega Drive.
To Κομμάτι ξεκινά δυναμικά, όπως άλλωστε και η πίστα, αφού ένα μηχάνημα δίνει μια ώθηση ταχύτητας στον SONIC από το πρώτο του βήμα. Είναι ένα σχετικά μικρό σε διάρκεια κομμάτι το οποίο ανα 40 δευτερόλεπτα επαναλαμβάνεται με μικρές τσαχπινιές. Παρόλα αυτά δεν το βαριέσαι, και ντύνει πολύ όμορφα την μεταλλική πίστα με τους μεταλλικούς σχεδόν rave ήχους του.

Sonic Mania OST: Flying Battery Zone Act 2

Κλασσικά στο Act 2 έχουμε το remix του κλασσικού θέματος της πίστας του Μega Drive. Στις πίστες που στηρίζονται στα παλιά SONIC, στο Act 1 προσπαθούν να είναι όσο ποιο κοντά στην αρχική μελωδία του Yamaha του Mega Drive. Στο Act 2 ο συνθέτης είναι ποιο ελεύθερος να προσθέσει ότι αλλαγές επιθυμεί αλλάζοντας το κομμάτι σημαντικά κρατώντας την παλιά μελωδία το υπόβαθρο. Τα όργανα που παίζουν την μουσική εναλλάσσονται πολύ συχνά (Στο 2:14 μπαίνει ακόμα και ηλεκτρική κιθάρα). Αυτό, κάνει την επαναλαμβανόμενη μελωδία πολύ ποιο ενδιαφέρουσα. Είναι ίσως το ποιο rock κομμάτι του OST.

Sonic Mania OST: Press Garden Zone Act 1 6/10

Πάμε ξανά σε μια εντελώς νέα πίστα που δεν υπήρχε στα παλιά SONIC.
Εδώ μπορεί να πέφτουν λίγο οι τόνοι αλλά ο ρυθμός όχι. Παρόλο που δεν είναι τόσο χαρακτηριστική η μελωδία, σου κολλάει, αφού έχει κάποιους ήχους που ακούγονται κάπως ξένοι από την κεντρική μελωδία, με αποτέλεσμα να προκαλεί εντύπωση και να ξεχωρίζει. Μπορεί να μην είναι το αγαπημένο μου, αλλά είναι ένα κομμάτι που δεν σου δημιουργεί το στρες που σου δημιουργούνε τα υπόλοιπα κομμάτια του OST. Αυτό το κάνει κατάλληλο για εξερεύνηση που στην συγκεκριμένη πίστα χρειάζεται.

Sonic Mania OST: Press Garden Zone Act 2 6/10

Εδώ το Synthesizer και το πιάνο θα σας ταξιδέψει στα 90s.To μουσικό ύφος γίνεται ακόμα ποιο smooth & jazz ενώ σε κάποια σημεία (1:22) μου θυμίζει για κάποιο λόγο το cartoon Jumaru. Είναι παράξενο πως λίγες νότες αρκούν, να σου ξυπνήσουν αναμνήσεις.

Sonic Mania OST: Stardust Speedway Zone Act 1 9/10

It’s a Groovy 90s theme. Ένα πολύ ποιοτικό κομμάτι που παρότι είναι καινούριο, δείχνει να είναι ανεπηρέαστο από την σημερινή μουσική βιομηχανία. Το SONIC MANIA πέτυχε, γιατί εκτός από την αναγέννηση των παλιών γνωστών μελωδιών και πιστών, μας σύστησε νέες μελωδίες(και πίστες) που είναι σαν να είχαν ξεχαστεί σε ένα χρονοντούλαπο όπου τις ανακαλύψαμε σήμερα και τις βάλαμε στο SONIC MANIA. Το κομμάτι είναι γεμάτο από ήχους 90s και είναι σαν να ακούμε μια Jazz εκδοχή του Streets of Rage.

Sonic Mania OST: Stardust Speedway Zone Act 2 8/10

Λατρεύω τo early 90s House feeling. Ένα ανάλαφρο κομμάτι με πολλές επιρροές από τα πρώτα house της τότε εποχής. Θυμάμαι έπαιζαν παρόμοια μουσική στα συγκρουόμενα στο λουνα παρκ της Θεσσαλονίκης. Ο συνθέτης συνεχίζει να μας ενθουσιάζει, και να δείχνει την αγάπη με την οποία δημιούργησε ένα τόσο όμορφο OST.

Sonic Mania OST: Hydrocity Zone Act 1 9/10

Dat bass! Την συγκεκριμένη μελωδία την πρωτάκουσα το 1994 στο Mega Drive. Αμέσως κατάλαβα ότι θέμα αυτό έχει κάτι διαφορετικό. Στα αφτιά μου ακούγονταν ποιοτικότερη από τα συνηθισμένα μουσικά θέματα που άκουγα κατα καιρούς στα Video Games. Σαν να μην ήταν γραμμένη για Video Game. Και ενώ οι πίστες με νερό στο SONIC είναι απίστευτα δύσκολες και κουραστικές, λόγω του ότι ο SONIC χάνει την δύναμή του αφού δεν μπορεί να τρέξει, και πνίγεται η συγκεκριμένη πίστα μου άρεσε λόγω μουσικής.

Sonic Mania OST: Hydrocity Zone Act 2 10/10

Εδώ έχουμε το remix του Αct1 με την διαφορά ότι το remix αυτό έγινε το 1994. Ουσιαστικά εδώ ο Tee Lopes δεν μπόρεσε να πειράξει τίποτα εκτός από μια μικρή βελτίωση των ήχων. Η μουσική όμως παραμένει ίδια χωρίς να αλλάξει κάτι(και στο Act 1 και στο Act 2 του Hydrocity Zone ) Άφησε ουσιαστικά τις μελωδίες, όπως ήταν στο Mega Drive. Πως να πειράξεις το τέλειο? Το κορυφαίο κομμάτι από το OST του SONIC MANIA μαζί με το Studiopolis Zone Act 1.

Sonic Mania OST: Mirage Saloon Zone Act 1 6/10

Μια νέα πίστα η οποία δεν υπήρχε στα SONIC του Mega Drive. Εδώ το όλο feeling φωνάζει άγρια δύση. Τι θα βγει αν βάλεις την μουσική του The Good, the Bad, and the Ugly και την κιθάρα του Symphony Of The Night? Περίεργο ε;

Sonic Mania OST: Mirage Saloon Zone Act 1 8/10

Ενώ η μουσική στο Act 1 δεν ήταν τόσο καλή, εδώ απογειώνεται. Η μελωδία σου κολλάει μέχρι να τερματίσεις το παιχνίδι. Οι τρομπέτες έχουν τον πρώτο λόγο και παρότι οξύμωρο, δίνουν μια πολύ χαλαρή αίσθηση της άγριας δύσης.

Sonic Mania OST: Oil Ocean Zone Act 1 6/10

Και εδώ έχουμε ένα κομμάτι από το SONIC 2. Όταν το πρώτο άκουσα το 1992 ένιωσα ένα δέος. Η μουσική σε ταξιδεύει σε μια techno εκδοχή της ανατολής, απόλυτα ταιριαστή με την πίστα η οποία είναι γεμάτη πετρελαιοπηγές κάτω από έναν καυτό ήλιο. Κλείνοντας τα μάτια νιώθεις ότι βρίσκεσαι όντως εκεί. Ο Masato Nakamura(ο συνθέτης) έπιασε ακριβώς το Vibe της ανατολής και βοήθησε το παιχνίδι ώστε να μας μεταφέρει νοερά, στην τοποθεσία που λαμβάνει μέρος το Oil Ocean Zone.

Sonic Mania OST: Oil Ocean Zone Act 2 7/10

Σε αυτό το remix ο Tee Lopes πατάει πάνω στην δημιουργία του Masato Nakamura και μας βουτάει ακόμα ποιο βαθιά στην ανατολή. Κλείνοντας τα μάτια νομίζεις ότι έχεις μπροστά σου μια κόμπρα να λικνίζεται με την μουσική. Το συγκεκριμένο Remix θυμίζει αρκετά και ένα άλλο πολύ ωραίο platform, το Shantae.

Sonic Mania OST: Lava Reef Zone Act 1 6/10

Άλλο ένα κομμάτι από το Sonic & Knuckles. Και εδώ, όπως και σε κάθε Act 1 που υπήρχε στο Mega Drive, o Tee Lopes δεν θα του αλλάξει καθόλου την μελωδία, παρά μόνο την ποιότητα. Η μελωδία είναι ήρεμη και μυστηριώδης. Βρισκόμαστε κάτω από την επιφάνεια της γης και οι ταχύτητες γενικά έχουν πέσει. Η μουσική σε προδιαθέτει να είσαι ποιο προσεκτικός.

Sonic Mania OST: Lava Reef Zone Act 2 7/10

Λες και ο Phil Collins ήταν φιλική συμμέτοχή στο συγκεκριμένο κομμάτι. Απίστευτή κιθάρα, και μελωδία ταξιδιάρική. Αρκετά αργή για SONIC παιχνίδι, που έχει όμως μια λογική. Αφού η συγκεκριμένη πίστα διαδραματίζεται κάτω από την γη σε λαγούμια ορυχείου με διάφορους πολύτιμους λίθους. Ο χρόνος σταματά εκεί κάτω, με την μουσική να μοιάζει σαν την ηχώ του παρελθόντος.

Sonic Mania OST: Metallic Madness Zone Act 1 6/10

H συγκεκριμένη πίστα και μουσική μας έρχεται από το μακρινό 1993 και το SONIC CD. Ενδιαφέρον έχει στο 0:29 που ακούγεται σαν να αρχίζει το μουσικό θέμα των Ghostbusters! Είναι ένα «μπιτάτο» κομμάτι με αρκετό 90s synthesizer και rap φωνητικά.

Sonic Mania OST: Metallic Madness Zone Act 2 5/10

Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι μια μίξη Streets of rage – Mortal Kombat – Scatman – King of fighters! Όσο τρελό κι αν ακούγεται. Εξάλλου το δικαιολογεί και το όνομα του κομματιού.

Sonic Mania OST: Titanic Monarch Zone Act 1 7/10

Μια επική μελωδία, η οποία μας μαρτυρά ότι το τέλος της περιπέτειας είναι κοντά. Έχει το βάθος και την πολυπλοκότητα που έχει και η πίστα, αλλά βγάζει μια προσμονή για κάτι μεγαλειώδες που έρχεται. Πολύ ωραίο το ηχητικό που μοιάζει με modem dialup και ακούγεται σε όλη τη διάρκεια του κομματιού. Ακούγεται χαμηλά σε σταθερή ένταση, που ανάλογα με την στιγμή η μουσική άλλοτε το καλύπτει και άλλοτε ακούγεται . Μυστηριώδες κομμάτι.

Sonic Mania OST: Titanic Monarch Zone Act 2 6/10

Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι της τελικής πίστας και είναι απόλυτα ταιριαστό στο ύφος του Dr. Robotnik αφού είναι σκοτεινό και ηλεκτρονικό. Νιώθεις λοιπόν ότι έχεις φτάσει στο τέλος και η μεγάλη στιγμή έφτασε. Η μελωδία έχει μια χροιά από την scrap brain zone την τελευταία πίστα του SONIC 1.

Και κάπου εδώ τελειώνει η παρουσίαση και κριτική του OST του SONIC MANIA.
Θα ήθελα να ακούσω τις δικές σας βαθμολογίες για τα κομμάτια που παρουσίασα. Ως ένα σημείο βέβαια, στην τέχνη δεν υπάρχει αντικειμενικότητα. Όποτε θα περιμένω να υπάρχει αρκετή διαφοροποίηση στις βαθμολογίες μου, οι οποίες αντικατοπτρίζουν καθαρά το δικό μου γούστο. Κάθε μορφή τέχνης που απολαμβάνουμε, αγγίζει τον καθένα μας διαφορετικά, για αυτό και δεν μπορεί να βαθμολογηθεί με κάποιον απόλυτο αριθμό. Δεν υπάρχει λοιπόν υποκειμενικότητα στην τέχνη. Υπάρχει μόνο : τι κεραίες έχουμε εμείς, και πώς την αφουγκραζόμαστε.

Ανδρέας Sonic

 Zf5b9R{D.