Saturday, April 27, 2024
Retroπολιτες

Retro Collecting Συμβουλές

Ρετρό Συλλογές,Video Game, Επιτραπέζια.Μμμ…Η ζωή μας όλη.
Αραγε γιατί μαζεύουμε; Μήπως έτσι αγοράζουμε τα παιδικά μας χρόνια;Μήπως εκπληρώνουμε επιτέλους τα παιδικά απωθημένα;Πόσες φορές δεν έχουμε πει τη φράση με το παιδικό μας φίλο,εκεί κάτω στο παρκάκι της γειτονιάς,”Φαντάζεσαι να τα είχαμε όλα αυτά στο δωμάτιο μας;”Μήπως είναι η περιέργεια να παίξουμε τα παιχνίδια που δε καταφέραμε μικροί;Η μήπως μεγαλώνουμε και η νοσταλγία μεγαλώνει και αυτή μαζί μας;
Νομίζω ότι είναι λίγο από όλα…

Μέσα από το Retro Collecting,κρατάμε ζωντανό το μικρό παιδί μέσα μας,που κάπου μεγάλωσε αλλά ποτέ δε ξέχασε. Θυμάται εκείνες τις εποχές που έλεγε τα κάλαντα μέχρι και τις 14:00 το μεσημέρι,για να πάρει το Sega Master System από την βιτρίνα, θυμάται τα διπλά Tetris στο Game Boy,αλλά και τα 50δραχμα που εξαφανίζονταν στο Mortal Kombat,κάπου εκεί στη παραθέριση,όπως λέγαμε παλιά…
Μνήμες με χρώμα λίγο ξεθωριασμένο,αλλά που με λίγο βερνίκι από αγάπη και μεράκι,μένουν ζωντανές και στολίζουν τα Game Room μας.
Με αφορμή έτσι αυτή τη μικρή εισαγωγή, πρέπει ωστόσο το Collecting να γίνεται με μεθόδο.

1ον Δε χρειάζεται να αγωνίζομαστε πάντα για CIB τιτλους.Οταν τους βρούμε σε συμφέρουσα τιμή φυσικά τους επιλέγουμε, εναλλακτικά μπορούμε με Custom θήκες να παρουσιάσουμε πολύ όμορφα τις συλλογές μας.
2ον Δε μπορούμε να μαζεύουμε τα πάντα.Και θα χαθούμε,και δε θα τα χαρούμε,και είναι δύσκολο να το υποστηρίξουμε οικονομικά
3oν Καλό είναι να επικεντρωθουμε στα 2-3 συστήματα που αγαπάμε περισσότερο και να μαζεύουμε τα καλύτερα games ή και το full set έαν και εφόσον επιθυμούμε.
4ον Αρχίστε το Toy Hunting.Εδω δε μιλαμε απαραίτητα να “σκουπίσετε”όλο τον ελληνικό χάρτη,αλλά π.χ θα μπορούσατε να γνωστοποιήσετε σε γνωστούς σας,το χόμπι και που ξέρετε… κάποιος θησαυρός μπορεί να περιμένει σε κάποια αποθήκη.

Αυτά είναι μερικά πράγματα που ακολούθησα,και προσωπικά με βοήθησαν και να βρω παιχνίδια,και να τα παρουσιάσω όμορφα στο game room αλλά και να τα χαρώ!
Keep It Retro!!!

Γιώργος Ζάμπρος

 Zf5b9R{D.