Saturday, July 13, 2024
Blog

Nintendo Switch – Η εμπειρία

 

Το Nintendo Switch μας έκανε click και έμελλε να μας αναγκάσει να το αγαπήσουμε εφόσον ασχοληθούμε μαζί του. Η πιο αδύναμη κονσόλα της γενιάς απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι δεν αρκούν μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά μίας κονσόλας για να έρθει η επιτυχία αλλά χρειάζονται και καλά παιχνίδια.

Η διπλή της φύση (σταθερή και φορητή κονσόλα) ευνόησε παιχνίδια που παίζονται κυρίως φορητά όπως τα περισσότερα indie games τα οποία προσωπικά προτιμώ να τα παίζω σε φορητή κονσόλα αλλά και παιχνίδια όπως τα Mario Kart 8 και Zelda Breath Of The Wild που τα απολαμβάνεις στο έπακρο παίζοντας τα στην μεγάλη σου τηλεόραση!

Το μουδιασμένο ξεκίνημα της κονσόλας κυρίως λόγω τιμής αλλά και μικρού αριθμού τίτλων καθώς και το ανύπαρκτο on line store του οποίου οι τίτλοι δεν ξεπερνούσαν τους είκοσι, κράτησε τον κόσμο σε μία μικρή απόσταση μέχρι να τον πείσουν να προβεί σε αγορά της νέας κονσόλας. Στηρίχτηκε μόνο στα Nintendo Fanboys που όπως σε κάθε εταιρία θα τρέξουν να αδειάσουν τα πρώτα κομμάτια που θα βρεθούν στα ράφια των καταστημάτων. Στην συνέχεια όμως και μέχρι σήμερα η κονσόλα έχει πετύχει εκπληκτικά νούμερα πωλήσεων από τις 03 Μαρτίου 2017 που κυκλοφόρησε ξεπερνώντας τα 35 εκατομμύρια πωλήσεων.

Τι ήταν αυτό που προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού και στην τελική και των εταιριών δημιουργίας τίτλων για την κονσόλα με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή (Οκτ 2019) να έχει μία πλούσια βιβλιοθήκη τίτλων από τα δικά της studios αλλά και από άλλες εταιρίες;
Να σας πω την αλήθεια ακόμα το ψάχνω. Ίσως το γεγονός πως η Nintendo απευθύνεται κυρίως σε παιδιά να ξύπνησε και το παιδί που κρύβουν μέσα τους οι μεγαλύτεροι σε ηλικία gamers οι οποίοι δεν θέλουν μόνο βίαια παιχνίδια για να περάσουν καλά αλλά θέλουν και παιχνίδια με καρτουνίστικη υφή, παιχνίδια για όλη την οικογένεια όπως το Mario Party ή παιχνίδια με ρεαλισμό αλλά διαφορετικό art style όπως το Zelda BOTW. Η αλήθεια είναι ότι όποιος επενδύσει σε first party τίτλους της Nintendo δεν θα απογοητευθεί. Άλλωστε και οι τίτλοι της εταιρίας για το WiiU ήταν άριστοι ασχέτως αν η κονσόλα δεν πέτυχε. Το Switch έκανε το click στο κοινό και το κοινό ανάγκασε και άλλες εταιρίες να ασχοληθούν όσο μπορούσαν με την κονσόλα. Η CD Project REd με το Witcher 3, η Bethesda με το DOOM και άλλες εταιρίες που βρίσκουν λόγο να κυκλοφορήσουν ακόμα και παλιότερα παιχνίδια τους στο Switch είναι η απόδειξη ότι το κοινό μπορεί να προκαλέσει τις εταιρίες και να τις αναγκάσει να ασχοληθούν με μία κονσόλα που ίσως στο πρώτο άκουσμα των τεχνικών χαρακτηριστικών της να γέλασαν. 

Το πιο σημαντικό είναι ότι η κονσόλα για κάποιο περίεργο λόγο απαξιώνεται στην αρχή, αλλά αν την αποκτήσεις και ασχοληθείς μαζί της σε κερδίζει και σε αποζημιώνει και με το παραπάνω. 

Οδηγίες προς επίδοξους κατόχους της κονσόλας.

Ψάξτε για μεταχειρισμένη εντός εγγύησης ώστε να την αγοράσετε στην μισή τιμή της αγοράς, γύρω στα 200€. Εναλλακτικά δείτε την περίπτωση του Nintendo Switch Lite στα 239€ το οποίο όμως είναι μόνο φορητό. Αν αγοράσετε καινούριο επιλέξτε τη νέα έκδοση στο κόκκινο κουτί με τη μεγάλη μπαταρία. Για παιχνίδια δείτε αγγελίες η καταστήματα που πωλούν μεταχειρισμένους τίτλους. Θα βρείτε αρκετά διαμαντάκια ακόμα και μισοτιμής. 

Μην προβείτε αμέσως στην αγορά του pro controller αλλά δοκιμάστε να παίξετε με τα joycons και το βοηθητικό grip που δίνεται στην συσκευασία και αν δεν σας βολέψει τότε το pro controller είναι μία καλή λύση. Υπάρχουν και χειριστήρια τρίτων κατασκευαστών από τα οποία όμως δεν έχω εμπειρία, ενώ τέλος αν έχετε ps4 ή xbox one μπορείτε με αυτό το stick να χρησιμοποιήσετε το controller από αυτές τις δύο κονσόλες. 

Και αφού τελικά το αποκτήσετε, παίξτε να το χαρείτε! Παίξτε παρέα με το παιδί σας, τη φίλη ή τον φίλο σας δίνοντάς του το ένα joycon. Ταξιδέψτε στον κόσμο του mario odyssey, τρέξτε με τα kart σας στο Mario Kart 8, παίξτε fifa 20 με τους κολλητούς, παίξτε fortnite με τους συμμαθητές σας και απολαύστε την κονσόλα είτε φορητή είτε σταθερή. 

Βίντεο παρουσίασης https://youtu.be/WSVReknjH-c

Η γνώμη μου https://youtu.be/itgP4-qF4pA

Unboxing https://youtu.be/Yk3hcWmL_30