Friday, April 19, 2024
Blog

Ποιο παιχνίδι με ταξιδεύει αυτές τις μέρες;

Η αλήθεια είναι ότι δεν το παθαίνω συχνά αλλά αυτό το διάστημα παίζω μόνο ένα παιχνίδι και έχω άλλα δύο στην αναμονή. Αυτό που θα έπρεπε να είναι ο κανόνας έχει φτάσει να αποτελεί την εξαίρεση. Το παιχνίδι με το οποίο περνάω τον ελεύθερο μου χρόνο είναι το death stranding αλλά θα σας πω και για τα δύο που έχω στον πάγο.

Death Stranding – Μη φοβάστε για spoilers. Το παιχνίδι είναι ένα ταξίδι από όλες τις απόψεις. Η ιστορία του σε κάνει να αναρωτιέσαι πως μπορεί κάποιοι δημιουργοί να σκέφτονται τόσο διαφορετικά και να γράφουν τέτοια σενάρια. Τα γραφικά και η μουσική του παιχνιδιού κλέβουν τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή καθώς η decima engine που χρησιμοποιήθηκε έχει πάει αρκετά κλικ πιο πάνω από το αποτέλεσμα που είχαμε δει στο Horizon Zero Dawn. Τα τοπία, το άπειρο περπάτημα που θα πρέπει να κάνετε στο παιχνίδι και η εναλλαγή από γρασίδι σε νερό και αργότερα σε χιόνι κάνουν το ταξίδι σας μοναδικό και κουραστικό όπως θα ήταν και στην πραγματικότητα. Ειδικά στο χιόνι θα φτάσετε σε σημείο να νιώθετε ότι όντως κρυώνετε! Είχα να νιώσω έτσι με χιόνι σε παιχνίδι από το Cursed Mountain στο Wii.

Δεν ξέρω πόσες ώρες έχω ασχοληθεί με το παιχνίδι. Θα το μάθω μόλις το ολοκληρώσω από όσο ξέρω καθώς στο γράφει το ίδιο το παιχνίδι αλλά είπα να το ζήσω κανονικά το ταξίδι και να μην το τρέξω λαμβάνοντας στα σοβαρά την προτροπή στο άρθρο του Sleeper Stone.

Τώρα για το αν το παιχνίδι είναι το καλύτερο του Kojima, αν το παιχνίδι πάει το gaming μπροστά ή όχι, θα τα αναλύσουμε όταν με το καλό ολοκληρώσω το παιχνίδι. Πάντως μέχρι το 10ο κεφάλαιο που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή από τα 14 που έχει στο σύνολο, αν δεν κάνω λάθος, νομίζω ότι άνετα θα μπορούσα να το έχω παρατήσει. Έλα όμως που η ιστορία του έχει τρομερό ενδιαφέρον και θέλω να μάθω τι θα γίνει στο τέλος!

Για χάρη του DS μπήκαν στον πάγο το αγαπημένο μου Resident Evil 3 που έχω να το παίξω από εποχές PS1 και είναι σαν να παίζω πρώτη φορά καθώς δεν θυμάμαι τίποτα και ακόμα μου μεταφέρουν τον τρόμο οι λιγοστές νότες που ακούγονται στο παιχνίδι και το Bioshock Infinite να με περιμένει στο xbox 360 στο οποίο είμαι περίπου στη μέση του παιχνιδιού.

Το Luigi’s Mansion θα παιχτεί αργότερα μάλλον παράλληλα με το Zelda BOTW.

Πωωωωω, αγχώθηκα ήδη.

Εσείς τι παίζετε αυτό το διάστημα;

 Zf5b9R{D.