Ξέρουμε να παίζουμε video games;

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια τα οποία δυστυχώς δεν ξέρουμε να παίξουμε, κατά τη γνώμη μου. Θεωρώ ότι πρώτος από όλους εγώ αλλά και εσείς δεν ξέρουμε να παίζουμε βιντεοπαιχνίδια. Ξέρω ότι ίσως ακούγεται σκληρό, πιστέψτε με όμως, είναι αληθινό.

Δεν φταίει καμία εταιρία για αυτό παρά μόνο εμείς οι gamers. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ασχοληθήκατε σοβαρά με ένα παιχνίδι μέχρι να το τερματίσετε και δεν το παρατήσατε στη μέση με την δικαιολογία ότι δεν ήταν καλό ή ήταν πολύ μεγάλο σε διάρκεια και μας κούρασε ή ήταν πολύ δύσκολο και τελικά δεν ήταν διασκεδαστικό; Για όλες αυτές τις δικαιολογίες σίγουρα δεν φταίει το παιχνίδι. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι ότι βλέπουμε μία βαθμολογία σε ένα μέσο πχ 9 στα 10 και το αγοράζουμε. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο ξανά και ξανά γεμίζοντας μία βιβλιοθήκη τίτλων που ποτέ δεν θα παίξουμε ή δεν θα παίξουμε με την απαραίτητη σοβαρότητα.

Αντίστοιχα στις ταινίες δεν έχουμε την ίδια συμπεριφορά. Εκεί φιλτράρουμε τα κριτήρια επιλογής μίας ταινίας σύμφωνα με τα γούστα μας μειώνοντας τις πιθανότητες για λάθος επιλογή. Βλέπουμε έτσι ταινίες που κατά πάσα πιθανότητα θα μας αρέσουν. Δεν τις βλέπουμε όλες.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το παιχνίδι Red Dead Redemption 2. Πούλησε εκατομμύρια γιατί είναι ένα υπέροχο παιχνίδι. Πόσοι όμως το προχώρησαν μετά τη μέση; Πόσοι το τερμάτισαν; Ίσως λιγότεροι από τους μισούς.

Το Last Guardian είναι ένα εξαιρετικό  παιχνίδι για μένα που επίσης πολλοί που το αγόρασαν δεν το τερμάτισαν. Έχει σενάριο, έχει όμορφα γραφικά αλλά υστερεί πολύ στον χειρισμό.

Το βασικό κριτήριο αγοράς ενός τίτλου δεν θα έπρεπε να είναι καμία βαθμολογία. Θα έπρεπε να είναι στο σύνολο της η χαρά και η διασκέδαση που θα βιώσουμε παίζοντας το παιχνίδι.

Και εδώ δεν χωρούν διακρίσεις όπως παιχνίδι τρόμου, παιδικό, αθλητικό κτλ. Παιχνίδια τύπου dota, fortnite κ.α κερδίζουν ολοένα αυξανόμενο αριθμό παικτών ενώ δεν έχουν ούτε σενάριο, ούτε εκπληκτικά γραφικά. Προσφέρουν όμως διασκέδαση στα εκατομμύρια παικτών ανά τον κόσμο.

Κλείνοντας το κείμενο να θυμάστε. Δοκιμάστε παιχνίδια, βιώστε την όποια εμπειρία και περάστε καλά γιατί είναι ο λόγος για τον οποίο παίζουμε.

Κείμενο : Seitz Seit Martine

Επιμέλεια : Panos Retropolis

One thought on “Ξέρουμε να παίζουμε video games;

  • 19/02/2020 at 5:58 pm
    Permalink

    Μεγάλη αλήθεια και ακόμα μεγαλύτερο θέμα μιας εκτενούς συζήτησης

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *