3 χρόνια Nintendo Switch

 

Nintendo Switch

Μία υβριδική κονσόλα που έκλεισε τα 3 χρόνια ζωής της.

Πάμε να δούμε κατά τη γνώμη μου πάντα ποιο ήταν και είναι το μυστικό αυτής της επιτυχίας. Κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017 και παρουσιάστηκε ως ή πρώτη κονσόλα με υβριδική φύση καθώς μπορούσε να λειτουργήσει ως σταθερή και ως φορητή κονσόλα εύκολα και γρήγορα. Στο γρήγορα θα σταθώ λιγάκι παραπάνω. Μου το έχουν ρωτήσει και φίλοι. Είναι γρήγορη η κονσόλα; Για να απαντήσω, θα σας πω ότι παίζεις αμέσως! Σε 1 δευτερόλεπτο είσαι στο κεντρικό μενού και παίζεις άμεσα. Η κονσόλα προσφέρει λιγότερο από μισό teraflop την στιγμή που ο ανταγωνισμός προσφέρει πάνω από 1,8. Επίσης διαθέτει κατά την προσωπική μου γνώμη, το ξανά λέω, το χειρότερο χειριστήριο, τα joycons. Φθηνή κατασκευή που νομίζεις ότι θα σου διαλυθούν στα χέρια με το drift πρόβλημα να απασχολεί την πλειοψηφία των παικτών.

Διαθέτει όμως και εκπληκτικά χαρακτηριστικά ξεκινώντας από την διπλή της φύση καθώς παίζεις Zelda στην τηλεόρασή σου και ξαφνικά θέλεις να ξαπλώσεις και να συνεχίσεις το παιχνίδι. Πολύ απλά το παίρνεις στα χέρια σου και συνεχίζεις στο κρεβάτι το παιχνίδι. Χωρίς να πατήσεις ή να κάνεις το παραμικρό. Φοβερό; Επίσης η κονσόλα με πάχος λιγότερο από αυτό ενός δαχτύλου καταφέρνει να είναι εντελώς αθόρυβη και να παίζει Doom – Witcher 3 – Alien και άλλα παιχνίδια όπως αυτά της panic button αξιοπρεπέστατα χωρίς να ακούγεται. Το alien isolation τρέχει καλύτερα ακόμα και από την PS4 έκδοση. Θαύμα μαζί με το Witcher 3. H κονσόλα λοιδορήθηκε και από τον τύπο και από το κοινό όπως και το Wii αλλά όπως και εκείνο δεν άργησε να δείξει τη δύναμη του και την επιτυχία που θα είχε στον κόσμο. Δεν διαβάζουμε πλέον αρνητικά σχόλια για ένα τάμπλετ χωρίς δύναμη και χωρίς playstore.

Το community αγκάλιασε τελικά την κονσόλα. Είναι εντυπωσιακό πως το ίδιο κοινό που γύρισε την πλάτη στο WiiU αγκάλιασε το Switch. Οι κάτοχοι της κονσόλας ζητούν συνεχώς νέα παιχνίδια και είναι και διαβασμένοι. Το είδαμε στο Astral Chain όπου πρώτα το επέλεξε και το ξεχώρισε το κοινό και μετά ο τύπος. Νιώθω ότι περνάμε την ίδια φάση με το Snes. Πολύ συχνά το νιώθω αυτό και οι σημερινοί νέοι παίκτες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την δική μας εποχή που πρωτοείδαμε το Snes. Έτσι νιώθουν τώρα και αυτοί.

Τέλος τα παιχνίδια. Η Nintendo μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά εκτός από ένα. Ότι δεν στηρίζει τα παιχνίδια της. Fire Emblem, Astral Chain, Smash Bros στα 60 fps, Mario Kart 8, Splatoon 2 χωρίς microtransactions, Zelda a link’s awaking, το ρετρό στα καλύτερα του καθώς και τα Mario Odyssey παιχνίδι της πρώτης χρονιάς της κονσόλας, το εκπληκτικό Luigi’s Mansion 3, το παιχνίδι στρατηγικής Mario and Rabbits από την Ubistoft, το Mario Maker 2 για τους καλλιτέχνες, το Zelda BOTW που μας δείχνει πως πρέπει να είναι τα open world games, με απίστευτα physics, δομημένος κόσμο και απίστευτη ατμόσφαιρα.

Κλείνοντας θα πω μόνο χρόνια πολλά Nintendo Switch και σε ευχαριστώ πολύ για την παρέα!

Κείμενο: Seitz Seit Martine

Επιμέλεια : Panos Retropolis

2 thoughts on “3 χρόνια Nintendo Switch

 • 07/03/2020 at 2:49 am
  Permalink

  Εξαιρετικό το άρθρο για μια ομολογουμένως κονσόλα «θαύμα». Η υβριδική προσέγγιση στο gaming με τον εξυπνότερο τρόπο !

  Reply
 • 09/03/2020 at 1:39 pm
  Permalink

  Συμφωνώ Κώστα. Άλλωστε μόνο όσοι έχουν ένα Nintendo switch μπορούν να εκτιμήσουν την υβριδική του φύση.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *