Final Fantasy VII επιτέλους έρχεται!

31 Ιανουαρίου 1997,
Τί θα γίνει αν συνδυάσεις μια επική ιστορία ,με ανατροπές, συγκινήσεις ,καλογραμμένους χαρακτήρες ,εκπληκτικό gameplay, αδιανόητα γράφηκα και 40εκ δολάρια καμπάνια μάρκετινγκ από την Sony; Ηαπάντηση είναι το ιστορικό και επικό Final Fantasy VII.
Αυτό που πέτυχε στο παρελθόν  η τότε Squaresoft  (τώρα Square Enix) με το Final Fantasy VII σε πωλήσεις όπως και σε αριθμό fans, δεν το έχει καταφέρει κανέναν άλλο JRPG μέχρι σήμερα και το έχουν αποδείξει και τα πολλά Spin Offs που το ακολούθησαν Crisis Core, Dirge of Cerberus, Before Crisis. Παράλληλα οι ταινίες Advent Chidren, Last Order και η επιθυμία και υπομονή των Fans για το Remake από το 2015 όπου είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Τελικά 10 Απριλίου θα φτάσει  στα ράφια των μαγαζιών και στα ηλεκτρονικά καταστήματα το Remake του επικού FFVII , το παιχνίδι που άλλαξε τα δεδομένα των JRPGs  και έβαλε πολλούς όπως κ εμένα το 1997, να ανακαλύψουμε τον μαγικό κόσμο των RPGS.
 Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να σας μεταφέρω όσο μπορέσω το συναίσθημα που ένιωσα πιάνοντας το 1997 στα χέρια μου το original παιχνίδι και να σας κάνω μια μίνι εισαγωγή, σαν παλιό steelbook ,ώστε αυτοί που πρώτη φορά θα γνωρίσετε το παιχνίδι μέσω του Demo που κυκλοφόρησε να μάθετε κάποιες βασικές πληροφορίες για την ιστορία και τους χαρακτήρες αλλά και για τους παλιούς ,να τους θυμίσω λίγο την μαγεία που ένιωσαν  ανοίγοντας της 3πλη CD-θηκη, βάζοντας το λευκό CD με τον κομήτη μέσα στο Playstation τους.
Το πρώτο μέρος του παιχνιδιού, όπως και ολόκληρο το Remake διαδραματίζεται αρχικά στην πόλη Midgar. Μια πόλη που θυμίζει ένα μεγάλο σκοτεινό εργοστάσιο σε σχήμα ιπτάμενου δίσκου, όπου είναι κάτω από την ηγεσία της κυβερνητικής εταιρίας Shinra Power Company. Η εταιρία αυτή μέσο των αντιδραστήρων Mako Reactor’s τραβάει την ενέργεια από τον πλανήτη ,την λεγόμενη Lifestream, ώστε να την μετατρέψει σε mako energy, μια μορφή ενέργειας όπου χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας όπως και για την κατασκευή όπλων και άλλων πειραμάτων για λογαριασμό της Shinra.
Στα σχέδια της εμπόδιο μπαίνει μια ομάδα  αντίστασης με την κωδική ονομασία Avalanche. Η ομάδα αυτή προσπαθεί να προστατεύσει τον πλανήτη σταματώντας με κάθε κόστος την λειτουργία της Shinra.
Ηγέτης της είναι ο Barrett Wallace ένας παθιασμένος και ισχυρογνώμων χαρακτήρας όπου το μίσος του για την Shinra επισκιάζει όλη του την σκέψη και δράση.
Η Avalance με τους πόρους που διαθέτει προσλαμβάνει έναν μισθοφόρο πρώην μέλος Elite στρατιώτων της Shinra με κωδική ονομασία Soldiers, να τους βοηθήσει να καταστρέψουν έναν από τους 8 Mako Reactors.
Από εκεί ξεκινάει η ιστορία του FFVII, όπου από μια υπόθεση οικολογικής καταστροφής, μετατρέπεται σε μια επική περιπέτεια όπου οι βασικοί χαρακτήρες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον ίδιο τους τον εαυτό, το παρελθόν τους και θα κληθούν να σώσουν ολόκληρο τον Πλανήτη από  τον επονομαζόμενο “One Winged Angel”και την ασύμμετρη απειλή που θα προκαλέσει.
Οφείλω σε αυτό το σημείο να σας προειδοποιήσω. Το παιχνίδι είναι άκρως εθιστικό και θα σας καθηλώσει στο σπίτι για πολλές ώρες. Αν ξεκινήσετε το ταξίδι, θα είναι ένα από τα καλύτερα που έχετε πραγματοποιήσει ποτέ!
Καλή σας διασκέδαση!
Δημήτρης Black