Friday, April 19, 2024
Retroπολιτες

To Top 25 του Ps4

Συχνά πυκνά πέφτει στα χέρια μου το UK official playstation magazine. Ένα από τα ελάχιστα περιοδικά για gaming που κυκλοφορούν πλέον, το παίρνω καθώς μου αρέσει το διάβασμα ενός περιοδικού όπως παλιά πχ που έπαιρνα gamepro, user, pixel κλπ. Κάθε μήνα το συγκεκριμένο περιοδικό έχει μια λίστα με τα καλύτερα 25 παιχνίδια για το ps4 ως τη στιγμή που κυκλοφορεί το κάθε τεύχος. Αποφάσισα σήμερα να σας γράψω αυτή τη λίστα με τα δικά μου σχόλια κάτω από κάθε παιχνίδι και θα ήθελα να δω και τις δικές σας γνώμες. Εγώ την δική μου λίστα θα την γράψω αφού παίξω και το Last of us 2 και το Ghost of tsusima πρώτα, που θα είναι και οι δύο τελευταίες μεγάλες κυκλοφορίες του ps4 για μένα αφού Cyberpunk και Avengers με αφήνουν παγερά αδιάφορο ενώ τα επόμενα παιχνίδια κατά πάσα πιθανότητα θα βγουν και στη νέα γενιά. Πάμε να δούμε λοιπόν το top 25 του ps4 σύμφωνα με το official playstation magazine.

1. Uncharted 4 Πασίγνωστο σε όλους το παιχνίδι, σίγουρα ένα από τα καλύτερα του ps4. Με πολύ ωραία ιστορία, γραφικά, gameplay αυτό είναι σίγουρα το καλύτερο uncharted. Παρόλα αυτά εγώ δεν θα το έβαζα στο νο1 καθώς όλα τα uncharted ενώ είναι πολύ καλά παιχνίδια και πέρασα πολύ καλά όταν τα έπαιξα, για το δικό μου γούστο είναι λίγο ελαφριά. Δεν μπορώ να πω δηλαδή ότι δέθηκα ιδιαίτερα με τους χαρακτήρες τους ποτέ.

2. Red Dead Redemption 2

Το πρώτο παιχνίδι της Rockstar που έπαιξα γενικά. Λόγω του setting καθώς είμαι φαν των παλιών γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε. Παρένθεση, όσοι είστε μικρότεροι δείτε αυτές τις ταινίες. Τέτοιες ταινίες με τέτοιες επικές σκηνές όπως πχ το φινάλε του For a few dollars more δεν βγαίνουν πλέον ούτε και πρόκειται να ξαναβγούν ποτέ. Το παιχνίδι λοιπόν αποθεώθηκε από όλους. Εγώ θα σας πω τρία αρνητικά στοιχεία που δεν μου άρεσαν. Πρώτον το κακό shooting, δεύτερον ο πολύ αργός ρυθμός και τρίτον η περιττή επιμήκυνση της διάρκειας του παιχνιδιού. Γενικά περισσότερο βλέπεις παρά παίζεις στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά είχε και πολλές δυνατές στιγμές ενώ ο Arthur είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες που έχω παίξει. Στο δικό μου top 10 δεν θα έμπαινε πάντως.

3. God of War

Από τα παλιά god of war έχω παίξει μόνο το 3 remastered στο ps4. Το καινούργιο μου άρεσε πολύ πολύ περισσότερο. Όλες οι αλλαγές που έκαναν ήταν για μένα προς το καλύτερο. Καταπληκτικά γραφικά, ιστορία, πολύ καλό gameplay και δεν με κούρασε καθόλου. Σίγουρα από τα καλύτερα παιχνίδια της γενιάς.

4. Dreams

Δεν έχω ασχοληθεί με αυτό το παιχνίδι ούτε και πρόκειται. Μπορεί να είναι πολύ καλό σε αυτό που κάνει, να φτιάχνεις παιχνίδια δηλαδή, αλλά εμένα δεν με συγκινεί. Δεν θα ήταν καν στη λίστα μου.

5. Witcher 3

Μεγάλος φαν των τεράστιων open world παιχνιδιών δεν είμαι. Μπορώ να πω μάλιστα ότι αυτά ήταν τα παιχνίδια που με κούρασαν περισσότερο σε αυτή τη γενιά. Αυτό το 80 ώρες διάρκεια παιχνιδιού από τις οποίες τις 40 βλέπεις cutscenes και διαλόγους, τις 25 κάνεις ανούσια side quests και τις 15 παίζεις δεν με τρελαίνει. Το Witcher 3 τώρα, την κύρια ιστορία του παιχνιδιού την παρακολούθησα με ενδιαφέρον. Όταν έφτασα στα dlc είχα κουραστεί τόσο πολύ που τα προσπερνούσα όλα τα cutscenes. Σε γενικές γραμμές καλό παιχνίδι αλλά προσωπικά δεν ξετρελάθηκα και δεν θα ήταν στο top 10 μου.

6. Assassins Creed Odyssey

Από όλα τα open world που έπαιξα αυτό ήταν το αγαπημένο μου. Με όλα τα κακά των open world που ανέφερα παραπάνω. Μου άρεσε και το setting πάρα πολύ και η Κασσάνδρα ήταν πολύ ενδιαφέρον χαρακτήρας ενώ τεχνικά το παιχνίδι είναι πανέμορφο. Έχει καταπληκτικά γραφικά πραγματικά ενώ απέδωσαν πάρα πολύ καλά την αρχαία Ελλάδα. Στο top 10 μου δεν νομίζω να το είχα, αλλά εκεί κοντά θα ήταν.

7. Horizon Zero Dawn

Ακόμα ένα open world για πολλούς από τα καλύτερα παιχνίδια του ps4. Προσωπικά δεν ξετρελάθηκα καθώς το setting του παιχνιδιού και η ιστορία του δεν μου έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση. Ομολογώ πάντως ότι κι αυτό ήταν πανέμορφο από άποψη γραφικών. Δεν θα ήταν στη λίστα μου.

8. Spiderman

Για όσους είναι φαν του ήρωα σίγουρα είναι ένα καταπληκτικό παιχνίδι που πρέπει να παίξουν οπωσδήποτε. Προσωπικά δεν μου αρέσει τίποτα της marvel, είμαι εντελώς εκτός από το σύμπαν της, οπότε δεν ασχολήθηκα καν και με το παιχνίδι.

9. Grand Theft Auto

Δεν έχω παίξει ποτέ κανένα GTA και ο λόγος είναι ο παρακάτω. Μέσα στο μυαλό μου τα GTA είναι τα παιχνίδια που παίζει ο Γιαννάκης για να νομίζει ότι είναι ο Δον Κορλεόνε και ο Σημαδεμένος. Που χαίρεται επειδή μπορεί να γυρίζει γύρω γύρω στο χάρτη και να κάνει ότι γουστάρει. Οπότε για μένα δεν υπάρχουν καν. Από εκεί και πέρα όσο καλά παιχνίδια και να είναι δεν μπορώ να καταλάβω το γεγονός ότι 10 χρόνια το GTA 5 είναι στα top 10 των πωλήσεων. Δηλαδή έχουν βγει άπειρα παιχνίδια και πολύ καλύτερα εσύ βρε Γιαννάκη δεν βαρέθηκες 10 χρόνια να παίζεις GTA 5 online;

10. Sekiro – Shadows Die Twice

Ιεροσυλία να βρίσκεται αυτό το παιχνίδι πάνω από το Bloodborne. Ξεκάθαρα. Άσχημο δεν ήταν, κατάφερα να το τερματίσω, αλλά για μένα είναι το χειρότερο της From. Και κάπου το μέτρο μεταξύ δυσκολίας και αδικίας χάθηκε σε αυτό το παιχνίδι. Πιο πολύ ντόρος έγινε για τη δυσκολία του παιχνιδιού παρά για το ίδιο το παιχνίδι. Όχι δεν ήταν διαμάντι…

11. Bloodborne

Αυτό από την άλλη είναι όντως διαμάντι. Για μένα μέχρι στιγμής το καλύτερο αποκλειστικό του ps4 και το καλύτερο παιχνίδι της From. Ατμόσφαιρα μοναδική, ένας κόσμος καταπληκτικός απορώ δηλαδή πως ο Miyazaki έφτιαξε αυτό το πράγμα. Παίξτε το οπωσδήποτε. Άμα το μάθετε δεν θα σας φανεί δύσκολο, καθώς το παιχνίδι είναι δίκαιο σε αντίθεση με το Sekiro. Και από τα πιο τρομακτικά του ps4 επίσης.

12. Monster Hunter World

Δεν έχω να πω πολλά καθώς δεν το έχω παίξει το παιχνίδι και ούτε με συγκινεί να το παίξω. Για μένα αδιάφορο.

13. Resident Evil 2

Τα έγραψα και πρόσφατα για το παιχνίδι. Ένα καταπληκτικό remake ενός από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών. Στο top 5 της κονσόλας για μένα.

14. Hitman 2

Δεν έχω παίξει ποτέ παιδιά κανένα Hitman. Οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Γι αυτόν τον λόγο δεν θα το είχα στη δική μου λίστα.

15. Control

Εδώ γελάμε. Ένα παιχνίδι που άντεξα να το τερματίσω μόνο και μόνο επειδή είχε καλό gameplay. Κατά τα άλλα, μιλάμε για γραφικά περασμένης γενιάς και μια υπόθεση που μόνο ο Νίκος Κωνσταντινίδης και άλλοι τέσσερεις σε όλο τον κόσμο την κατάλαβαν. Θα το είχα στη λίστα με τα χειρότερα παιχνίδια που έχω παίξει.

16. Devil May Cry 5

Το αγόρασα, το έπαιξα και το ξαναπούλησα. Εν ολίγοις μου φάνηκε ψιλοαδιάφορο. Είχε καλά γραφικά, καλό gameplay, αλλά γενικά δεν με έψησε. Προσωπικά το πρώτο Devil may cry του ps2 ήταν για μένα το καλύτερο της σειράς.

17. Resident Evil 7

Και γι αυτό τα έγραψα πρόσφατα. Το παιχνίδι που αναγέννησε τη σειρά re και την ξαναέβαλε στο χάρτη. Καταπληκτικό και σίγουρα στο top 10 μου.

18. Towerfall Ascension

Τι να σας πω παιδιά δεν έχω χαμπάρι τι είναι αυτό το παιχνίδι ούτε γιατί είναι στη λίστα. Αυτά…

19. Dishonored 2

Ούτε αυτό το έχω παίξει ποτέ παιδιά ούτε και με συγκίνησε να το δοκιμάσω. Δεν έχω άποψη.

20. The Last Of Us Remastered

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών και σίγουρα το καλύτερο της περασμένης γενιάς. Απλά δεν θα το είχα στη λίστα γιατί θεωρώ είναι παιχνίδι που ανήκει στη γενιά του ps3. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπήρξαν πολλά καλύτερα από αυτό στην τωρινή γενιά. Αν υπήρξαν…

21. Persona 5

Δεν έχω παίξει ποτέ κανένα Persona. Πρέπει να είναι καλά παιχνίδια για όσους παίζουν το συγκεκριμένο είδος και για όσους δεν βαριούνται τα πολλά cutscenes.

22. Metro Exodus

Παρόλο που fps δεν παίζω έφτασα πολλές φορές κοντά στο να πάρω αυτό το παιχνίδι γιατί μου άρεσαν αυτά που έβλεπα. Αλλά κάποιες αντικρουόμενες απόψεις που άκουσα και διάβασα με έκαναν να κάνω πίσω τελικά. Οπότε δεν έχω άποψη.

23. Days Gone

Μία κακοφτιαγμένη απομίμηση του Last of us σε open world στυλ. Αυτό είναι για μένα το Days gone. Άσχημα δεν μπορώ να πω ότι πέρασα όταν το έπαιξα αλλά μέχρι εκεί. Ένα τίμιο 7αρακι για μένα.

24. Shadow Of The Colossus

Δεν έπαιξα ποτέ παιδιά ούτε το πρώτο που είχε βγει στο ps2. Δεν με είχε συγκινήσει αυτό που είχα δει τότε οπότε δεν ασχολήθηκα καν με το remake. Γενικά αυτό το παιχνίδι και παρόμοια σαν το ico και το Last guardian δεν είναι του γούστου μου και δεν ασχολούμαι.

25. Batman Arkham Knight

Είμαι μεγάλος φαν του Μπάτμαν και του σύμπαντός του (βασικά είναι ο μόνος ήρωας που μ αρέσει) και έχω παίξει όλα τα Μπάτμαν της Rocksteady εκτός από το Origins. Μου άρεσε πολύ, παρόλο που λίγο το παραξήλωσαν με το batmobile. Τώρα δεν ξέρω, μάλλον το Arkham City θα έλεγα το καλύτερο της σειράς αλλά και αυτό ήταν πάρα πολύ καλό. Θα το είχα σίγουρα στη λίστα μου.

 

Αυτό ήταν λοιπόν το top 25 σύμφωνα με το official ps magazine. Περιμένω τα δικά σας σχόλια και τις απόψεις σας.

Σας χαιρετώ,

Στράτος Κοντεκάκης

 Zf5b9R{D.