Saturday, April 20, 2024
Blog

Παιχνίδια για την καραντίνα

Σε λίγες ώρες η πόλη μου η Θεσσαλονίκη θα μπει για δεύτερη φορά σε ένα έτος στην δύσκολη δοκιμασία της καραντίνας. Για όσους βρίσκονται στην ίδια κατάσταση και αυτούς που αναπόφευκτα θα βρεθούν, κάποιοι τίτλοι ίσως είναι κατάλληλοι να τους ξεκινήσετε, να τους συνεχίσετε ή να τους μαζέψετε από τα σχοινιά που έδιωχναν τα περιστέρια και να ξανά μπουν στην κονσόλα σας. Πάμε λοιπόν να δούμε τους τίτλους αυτούς που μπορούν να σας κρατήσουν παρέα όσο παραμένετε ασφαλείς στο σπίτι.


Zelda Breath of the Wild

Ταξίδεψε με τον Link στο παρελθόν της Hyrule και ανακάλυψε τι συνέβη 100 χρόνια πριν τον ερχομό σου. Γίνε ξανά παιδί σε ένα open world παιχνίδι που αν αφεθείς στο κλίμα του τότε δεν θα δες να τελειώσει αυτό το μοναδικό ταξίδι.

Εκτιμώμενες ώρες τερματισμού: 90 το ελάχιστο.


Red Dead Redemption 2

Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς Red dead redemption είναι ουσιαστικά το πρώτο μέρος της ιστορίας, την συνέχεια της οποίας παίξαμε στην γενιά xbox360/ps3. Ένα παιχνίδι που προσφέρεται για ένα μοναδικό ταξίδι ρεαλισμού, εμπειριών, ιστοριών εκδίκησης αλλά και επιβίωσης σε έναν κόσμο που πολλοί μπήκαν αλλά είτε βαρέθηκαν και τον παράτησαν, είτε δεν μπήκαν καθόλου. Πάρε λοιπόν εκείνο το κουτάκι που έχεις στο ράφι σου, κανονικό η ψηφιακό και ξεκίνα να ζεις την ζωή μέσα από τα μάτια του Arthur Morgan, ενός χαρακτήρα που στο τέλος σίγουρα θα τον έχεις λατρέψει.

Εκτιμώμενες ώρες τερματισμού: 70-80 ώρες


Death Stranding

Το αύριο είναι στα χέρια σου. Ή μάλλον είναι στα χέρια του Sam Bridges. Η προσπάθειά σου να ενώσεις μία κατακερματισμένη κοινωνία για να σώσεις την ανθρωπότητα, περνάει από το δικό σου μοναχικό, πανέμορφο αλλά και κουραστικό ταξίδι σε μία Αμερική όπου ο κίνδυνος βρίσκεται παντού. Το παιχνίδι είναι ο καλύτερος και ρεαλιστικότερος walking simulator που μπορείτε να παίξετε με αρκετά καλή ιστορία, όμορφο soundtrack αλλά και προσδοκίες που κάπου έχασαν τον δρόμο τους.

Το παιχνίδι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην λογική τιμή των 30€ και αν θέλεις να παίξεις κάτι διαφορετικό και μοναχικό είναι ίσως η καλύτερη επιλογή.

Εκτιμώμενες ώρες τερματισμού: 60 ώρες


Super Mario Maker 2

Αν σου αρέσουν τα 2d Mario games τότε εδώ θα καείς. Το παιχνίδι σου προσφέρει ένα story mode με 100 έτοιμες πίστες, on line multiplayer, co-op και φυσικά τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τις δικές σου πίστες με την φαντασία σου. Παίξε δικές σου αλλά και χιλιάδες πίστες που δημιουργήθηκαν από άλλους παίκτες σε όλο τον κόσμο και φτάσε το παιχνίδι σε άλλο επίπεδο.

Εκτιμώμενες ώρες τερματισμού: 10 (story mode)


Assasin’s Creed Odyssey

Τα παιχνίδια AC έχουν αλλάξει αρκετά σε σημείο να μη θυμίζουν σε τίποτα τα παλιά παιχνίδια μέχρι και το AC Syndicate. Το Odyssey φαίνεται τελικά να είναι μία κανονική σε διάρκεια Οδύσσεια καθώς θα σας αναγκάσει θέλοντας και μη να εξερευνήσετε όλο τον ελληνικό χάρτη, να μαζέψετε άπειρα αντικείμενα και να κάνετε πάρα πολλές αποστολές ώστε να ανέβετε επίπεδο και να είστε σε θέση να προχωρήσετε την ιστορία του παιχνιδιού ως Αλέξιος ή ως Κασσάνδρα.

Τα γραφικά του παιχνιδιού και η αποτύπωση της αρχαίας Ελλάδας είναι εκπληκτική καθώς ακόμα και οι συνήθειες των Ελλήνων αποτυπώνονται με ιστορική ακρίβεια. Αν σου αρέσει στις πρώτες 5 ώρες το παιχνίδι, ετοιμάσου για λιώσιμο και φυσικά για την επόμενη περιπέτεια που φτάνει σε λίγες μέρες, το AC Valhalla

Εκτιμώμενες ώρες τερματισμού: 60 ώρες


Forza horizon 4 

Το Forza horizon 4 είναι ίσως το καλύτερο racing game ανοικτού κόσμου που μπορείς να παίξεις. Απίστευτα γραφικά, ήχος, αυτοκίνητα, αίσθηση οδήγησης και events που ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο θα σε κάνουν να θες να ανακαλύψεις κάθε γωνιά του χάρτη της Σκωτίας.

Τρέξε και ζήσε μία εμπειρία που μόνο το FH4 μπορεί να σου προσφέρει σε όλες τις καιρικές συνθήκες, σε όλα τα είδη πίστας και αν θες βγες εκτός δρόμου και γλέντα το!!!

Δεν υπάρχει ημέρα που θα πεις ότι τερμάτισες το παιχνίδι. Τι καλύτερο από το να το ζήσεις σε μία περίοδο καραντίνας!


Για το τέλος άφησα τον βασιλιά της καραντίνας που έχουμε και έτοιμο review. To Animal Crossing!


Ελπίζω η περίοδος αυτή που διανύουμε να είναι η τελευταία που θα βιώσουμε κλεισμένοι και πιεσμένοι στα σπίτια μας. Τα video games είναι πάντα μία διέξοδος από την καθημερινότητά μας αλλά τώρα τα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

Να είστε καλά φίλοι μου και να θεωρείτε δεδομένο ότι η Retropolis θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει καθ όλη την διάρκεια της καραντίνας.

 

Πάνος

 Zf5b9R{D.