Saturday, April 20, 2024
Blog

Χριστουγεννιάτικες ταινίες που επιβάλλεται να δεις!!!

  1. Home Alone 

Το Μόνος στο σπίτι προβλήθηκε στις 16 Νοεμβρίου το 1990. Η οικογένεια του μικρού Κέβιν ΜακΚάλιστερ φεύγει για Χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Παρίσι. Την ώρα της πτήσης όμως συνειδητοποιούν ότι ξέχασαν στο σπίτι τον Κέβιν. Όσο η οικογένεια ανησυχεί, ο Κέβιν δείχνει να περνάει τις καλύτερες στιγμές της ζωής του, μόνος στο σπίτι. Μέχρι που τον ανακαλύπτουν δύο ληστές, ο Χάρι και ο Μαρβ. Τότε ξεκινά μία περιπέτεια για τον μικρό Κέβιν γεμάτη παγίδες, γέλιο αλλά και συγκίνηση.

Η ταινία στοίχισε $18 εκατομμύρια και απέφερε ακαθάριστα έσοδα $475.7 εκατομμυρίων!!!


2. Polar Express 

To Polar Express είναι ένα animated film, του Robert Zemeckis στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Tom Hanks.

Το Polar Express είναι το τρένο που επιβιβάζει όλα τα παιδάκια που σιγά σιγά δεν πιστεύουν στον ερχομό του Άι Βασίλη. Τελικά υπάρχει η όχι ο Άγιος Βασίλης; Ταξίδεψε και εσύ μαζί με τον μαγικό τρένο και ζήσε ένα ταξίδι που θα το θυμάσαι για πολλά πολλά χρόνια. Και αν ακούς ακόμη το κουδουνάκι, τότε σίγουρα υπάρχει Άγιος Βασίλης.


3. Κλάους : Το μυστικό των Χριστουγέννων

Είσαι ο χειρότερος μαθητής στην ταχυδρομική ακαδημία; Τότε ετοιμάσου να διοριστείς σε ένα παγωμένο νησί πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, όπου οι ντόπιοι δεν μιλάνε μεταξύ τους και εννοείται δεν ανταλλάσσουν γράμματα.

Ο Τζέσπερ δεν πιστεύει ότι βρίσκεται σε ένα τέτοιο μέρος και θέλει οπωσδήποτε να φύγει από εκεί. Τότε όμως γνωρίζει την δασκάλα της περιοχής, την Άλβα και μαζί της ανακαλύπτει τον Κλάους, έναν ξυλουργό απόμακρο, ο οποίος κατασκευάζει χειροποίητα παιχνίδια.

Αν θες να δεις μία από τις ωραιότερες θεματικές ταινίες για όλη την οικογένεια τότε επιβάλλεται να δεις τη συγκεκριμένη ταινία.


4. Τα Χριστούγεννα του τρελού θηριοτροφείου

H χρονιά ήταν 1989. Η οικογένεια Γκρίζγουολντ σχεδιάζει να περάσει τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές της, στο σπίτι της το οποίο όμως θα είναι το πιο λαμπερό σπίτι σε όλο τον πλανήτη γεμάτο χιλιάδες φωτάκια, στολίδια και ότι μπορείτε να φανταστείτε! Όμως σειρά θα πάρουν οι αναποδιές οι οποίες διαδέχονται η μία την άλλη. Κερασάκι στην τούρτα ή αν θέλετε καλύτερα, κορυφή στο δέντρο, η έλευση των συγγενών. Τρελές καταστάσεις με αστείρευτο χιούμορ που δεν πρέπει να χάσετε!


5. Die Hard – Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Το Die Hard δεν είναι η κλασσική Χριστουγεννιάτικη ταινία αλλά  ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται και ως και η κορυφαία Χριστουγεννιάτικη ταινία.  Ο Bruce Willis ως John McClane φτάνει από την ΝΥ στο LA και από την πρώτη στιγμή της ταινίας θα ακούσετε χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Καθ όλη την διάρκεια ο σκηνοθέτης θα φροντίζει να σας υπενθυμίζει ότι πρόκειται για παραμονή Χριστουγέννων. Ατάκες με χριστουγεννιάτικο ύφος μεταξύ του John και των τρομοκρατών θα σας βάλλουν για ακόμη μία φορά το χριστουγεννιάτικο κλίμα και στο τέλος θα συμφωνείτε ότι είδατε ίσως την καλύτερη χριστουγεννιάτικη ταινία χωρίς απόλυτα χριστουγεννιάτικο θέμα.


6. Batman Returns

H ταινία είναι ίδια περίπτωση με το die hard. Δεν έχει Χριστουγεννιάτικη θεματολογία αλλά όλη η ιστορία διαδραματίζεται σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα. Η αντίθεση που υπάρχει είναι ότι ενώ τα Χριστούγεννα είναι κατ εξοχήν οικογενειακή γιορτή, η ταινία αφορά ανθρώπους που δεν έχουν οικογένεια. Ίσως λίγο σκοτεινή για χριστουγεννιάτικη ταινία αλλά σίγουρα μοναδική.


7.   Nightmare Before Christmas

Μεταφερθείτε στο κέντρο του μαγικού δάσους. Εκεί θα βρείτε πόρτες με διαφορετικούς προορισμούς. Η μία οδηγεί στο Halloweentown με ηγέτη τον Jack Skellington να οδηγεί τους κατοίκους σε μία σειρά εκδηλώσεων για το Halloween, την πιο τρομακτική γιορτή. Ο Jack όμως αρχίζει να νιώθει κορεσμό αφού κάθε χρόνο κάνει τα ίδια. Έτσι ξεκινάει  την βόλτα του γεμάτος σκέψεις και μελαγχολία. Ξαφνικά μένει έκπληκτος αντικρύζοντας την Christmastown. Το κλίμα χαρούμενο και φωτεινό, πολύχρωμο και τραγουδιστό!!! Ο Jack μαθαίνει ότι ο υπεύθυνος για αυτήν την πανέμορφη στιγμή που ζει, είναι ο Sandy Claws τον οποίο θα φροντίσει να απαγάγει ώστε να μεταφέρει τα Χριστούγεννα στην Halloweentown. Τελικά θα τα καταστρέψει όλα η θα μπουν όλα σε μία σειρά; Δείτε το αριστούργημα των Tim Burton και Danny Elfman, χθες!

Α! ξέχασα να σας γράψω ότι πρωταγωνιστούν μαριονέτες!


8. Gremlins

Άλλη μία ταινία που θα συζητάμε στο πέρασμα των χρόνων για το αν είναι ή όχι Χριστουγεννιάτικη. Η υπόθεση στα γρήγορα. Ο πατέρας ενός αγοριού φέρνει δώρο ένα μικρό ζωάκι. Αλλά του λέει ότι υπάρχουν 3 κανόνες που δεν πρέπει να παραβεί.

α. Να μη βραχεί ποτέ.

β. Να μην ταϊστεί μετά τα μεσάνυχτα.

γ. Να μην εκτεθεί σε φως.

Όπως φαντάζεστε τίποτα δεν τηρήθηκε. Και όλα αυτά συμβαίνουν Παραμονή Χριστουγέννων.


9.   A Christmas Carol

Μια παραμονή Χριστουγέννων, επτά χρόνια μετά το θάνατο του συνεργάτη του, Τζέικομπ Μάρλεϊ, ο μίζερος Εμπενίζερ Σκρουτζ περνά την ημέρα εκφοβίζοντας τους εύθυμους κατοίκους του Λονδίνου, τον πιστό υπάλληλό του, Μπομπ Κράτσιτ, και δυο φιλάνθρωπους που του ζητούν να κάνει μια δωρεά για τους φτωχούς της πόλης, ενώ αρνείται την πρόσκληση του ανιψιού του, Φρεντ, να δειπνήσουν μαζί τα Χριστούγεννα. Το βράδυ, το φάντασμα του Μάρλεϊ εμφανίζεται στον Σκρουτζ και τον προειδοποιεί ότι τρία πνεύματα θα τον επισκεφτούν για να του προσφέρουν μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει τη ζωή του.

Τον γερό στριμμένο Σκρουτζ και όχι μόνο υποδύεται ο Jim Carey δανείζοντας τη φωνή του σε αυτήν την πανέμορφη ταινία με τα πολλαπλά της μηνύματα που θα αγγίξουν ακόμα και τους πιο μεγάλους αρνητές των Χριστουγέννων.


10. Love Actually

Δέκα διαφορετικά πρόσωπα. Δέκα διαφορετικές ιστορίες. Κοινός τόπος συνάντησης το Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο. Μία ευχάριστη ερωτική κομεντί, πολλά κλισέ αλλά ταυτόχρονα ζεστό και εορταστικό κλίμα που θα σας κάνει σίγουρα να περάσετε καλά.

11. Elf

Ο Μπάντι, που μεγάλωσε μαζί με τα ξωτικά του Αι-Βασίλη, αναζητά στη Νέα Υόρκη τον πατέρα του, έναν κυνικό εκδότη παιδικών βιβλίων, αναστατώνει τη ζωή του, όπως και πολλών άλλων με την αφέλειά του, αλλά καταφέρνει να μεταφέρει το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μια απάνθρωπη μητρόπολη.

Μία ξεκαρδιστική, ρομαντική, αστεία και κυρίως Χριστουγεννιάτικη ταινία για όλη την οικογένεια με τον εκπληκτικό Will Fεrrell.

12. Το αγόρι που το είπαν Χριστούγεννα

Ένα κανονικό αγόρι που ονομάζεται Βασίλης ξεκινάει μια απίθανη περιπέτεια στον χιονισμένο Βορρά αναζητώντας τον πατέρα του που βρίσκεται σε μια αποστολή ανακάλυψης του διάσημου χωριού των ξωτικών, της Ξωτικίας. Με συντροφιά έναν πεισματάρη τάρανδο που ονομάζεται Μπλίτζεν και ένα πιστό ποντίκι για κατοικίδιο, ο Βασίλης σύντομα συναντά το πεπρωμένο του σε αυτήν τη μαγική, κωμική και γλυκιά ιστορία που αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Το βρίσκεται σήμερα κιόλας στο NETFLIX


Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές!!!

Πάνος

 Zf5b9R{D.