UNSUBSCRIBE ΣΤΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ

UNSUBSCRIBE ΣΤΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ (FatMustard/taratatzoum)

 

        Πολλοί λένε πως η ελληνική gaming κοινότητα στο Υoutube είναι ότι χειρότερο.Toξικοί, ασόβαροι άνθρωποι μικρής και μεγάλης ηλικίας που γίνονται οπαδοί εταιριών που φανατίζονται ως άλλοι hooligans ποδοσφαιρικών ομάδων λες και έχουν μετοχές ή κάποιου άλλου είδους όφελος. Λένε επίσης πως φαντάζουν γελοίες και στημένες οι αντιδράσεις τους από jumpscares σε Horror games με ουρλιαχτά στην κάμερα για να βάλουμε και κανένα highlight βρε αδερφέ (κι ας είναι το τετρακοσιοστό έκτο horror game τους, αυτοί ακόμα προσπαθούν να μας πείσουν ότι τρομάζουν) , γελοία thumbnails, clickbait τίτλοι ,  reviews με προσυμφωνημένη βαθμολογία, reviews που έγιναν σε pc αξίας χιλιάδων ευρώ την ώρα που η πλειοψηφία του αναγνωστών τους έχει είτε κονσόλες είτε pc χαμηλής αξίας (εδώ μιλάμε για την πλήρη απαξίωση του αναγνωστικού τους κοινού). Δημιουργία καναλιών με μοναδικό στόχο και όνειρο να βγάλουν λεφτά παίζοντας παιχνίδια (άραξε ninja wannabe) είτε στην χειρότερη να τους τα δίνουν τζάμπα,μα τόση ματαιοδοξία πια ; youtubers  (disclaimer: ο όρος youtuber που χρησιμοποιείται στο κείμενο ,έχει σκοπό να προσβάλει και να θίξει πολλούς και χρησιμοποιείται για περιπαικτικούς σκοπούς, οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικές καταστάσεις ή πραγματικά άτομα ΔΕΝ είναι καθόλου συμπτωματική ) που παίζουν και προβάλουν ως επιδημία το trend video game για να είναι πάντα εντός εποχής μην τυχόν και χάσουν κανέναν subscriber.              

  Μα ναι, έτσι είναι, γλαφυρή περιγραφή, πικάντικη ίσως και λίγο τσουχτερή αλλά πέρα για πέρα αληθινή. Υπάρχει όντως κορεσμός από μικρά και μεγάλα κανάλια γεμάτα gameplays και όλα τα προαναφερθέντα τετριμμένα. Υπάρχει μόνο αυτό όμως ;           

Θυμάστε το Youtube στα γεννοφάσκια του; Θυμάστε γιατί μας γοήτευε; Θα σας πω αμέσως. Αυτό που μας γοήτευε ήταν ήταν η πλήρης ελευθερία του μέσου , η δημιουργικότητα και η ευρηματικότητα των ανεξάρτητων δημιουργών και φυσικά το δικαίωμα της επιλογής.

Ω ναι, υπήρχαν επιλογές κομμένες και ραμμένες στα γούστα kαι τα μέτρα μας,μακριά από την σοβαροφάνεια της τηλεόρασης, οι επιλογές μας βέβαια πόσο μάλλον ελληνηστί , ήταν σαφώς περιορισμένες. Ε,πλέον υπάρχει ποιοτικό περιεχόμενο και στα ελληνικά.                                        

 Ναι, για κάθε χαζοχαρούμενο; youtuber υπάρχει η σειρά console wars του superetroid, για κάθε στημένο jumpscare υπάρχει o Jimmy με τον gaming καφενέ για κάθε γελοίο thumbnail υπάρχει η Retropolis , για κάθε επαγγελματία unboxer-youtuber ( ο όρος είναι επίσης ξεκάθαρα ειρωνικός μην λέμε τα ίδια) που κυνηγά τα views όπως ο χρήστης την δόση του υπάρχει ο Rheinmetal με αγάπη και σεβασμό για το χόμπι μας και άλλοι πολλοί που αν συνεχίσω να λέω ονόματα θα γεμίσω το τετράδιο. Κάποια κανάλια με ποιοτικό περιεχόμενο έχουν εδραιωθεί ήδη και άλλα ξεπηδούν καθημερινά και μας ενώνει η κοινή μας αγάπη για την ποπ κουλτούρα, το ρετρό και το σύγχρονο gaming ε τι κι αν είναι μειοψηφία ; Τι κι αν δεν είναι όλα τέλεια ; Τι κι αν δεν είναι όλα ρόδινα ; Υπάρχει και καλή πλευρά. Unsubscribe στην γελοιότητα.