Wednesday, April 24, 2024
Retroπολιτες

Τα μεγαλύτερα γιαννακοπαίχνιδα του 2021

Γεια χαραντάν και τα κουκιά μπαγκλάν.

Του Αϊ-Γιαννιού σήμερα. Γιορτάζουν οι Γιάννηδες, οι Ιωάννες και φυσικά ο αγαπημένος μας Γιαννάκης. Ο οποίος είναι στενοχωρημένος σήμερα καθώς ανοίγουν πάλι τα σχολεία μετά από δύο εβδομάδες. Το θυμάμαι αυτό το συναίσθημα. Άλλωστε όλοι υπήρξαμε Γιαννάκηδες κάποια στιγμή. Το 2021 πάντως στο gaming ήταν η χαρά του Γιαννάκη. Πήξαμε στο Γιαννακιστάν. Γι αυτό σήμερα θα δούμε τα πέντε μεγαλύτερα γιαννακοπαίχνιδα του 2021. Πριν τα δούμε όμως να κάνω πρώτα κάποιες διευκρινίσεις.

  • Το κείμενο είναι χιουμοριστικό.
  • Κανένα από τα παρακάτω παιχνίδια δεν έπαιξα. Ούτε Γιαννάκης είμαι ούτε και παίζω γιαννακοπαίχνιδα. Άλλωστε εδώ άλλοι δεν έπαιξαν το Lou2 επειδή άκουσαν τον @giannakisthegamer25 να λέει ότι το παιχνίδι δεν έχει καλό σενάριο, σιγά μην έπαιζα εγώ αυτά. Όσα θα γράψω είναι από αυτά που είδα, διάβασα και άκουσα.
  • Τα γραφόμενα στο κείμενο είναι καθαρά δική μου ευθύνη, οπότε άμα θιχτεί κανένας ξινισμένος Γιαννάκης ας αρχίσει να βρίζει εμένα και όχι τον Πάνο. Σε αυτόν άλλωστε κάποια από αυτά τα παιχνίδια άρεσαν πάρα πολύ (βγάλτε συμπέρασμα)…
  1. Deathloop

Αυτό το παιχνίδι πραγματικά αν έβγαινε σε μια χρονιά με πολλές σοβαρές κυκλοφορίες δεν θα ασχολούνταν μαζί του ούτε η μάνα του. Κι όμως το 2021 ήταν υποψήφιο και για βραβεία… Κυκλοφόρησε μετά το καλοκαίρι που η ξεραΐλα πήγαινε σύννεφο οπότε ίσχυσε το ρητό στην αναβροχιά καλοί είναι και οι γάτοι. Άρχισε και ο τάδε youtuber και ο τάδε influencer να λέει τα σάλια για το πόσο ωραίο παιχνίδι είναι και δεν ήθελε και πολύ μετά να ασχοληθεί ο Γιαννάκης με το Deathloop.

Διότι τη σήμερον ημέρα έρχεται πάσα μία κερία και σου βγαίνει από youtube, sites και podcasts και σε φλομώνει να πούμε στο έτσι, στ’ αλλιώς, στ’ αλλιώτικο, στο πασαλιμανιώτικο υπογραφή, να πούμε, τζίφος: Ντίμης Μύγας, Μάκης Σαρπάς, Μανώλης Ταλίφας να πούμε κι άμα λάχει. Τι δουλειά κάνουμε εμείς ναούμε; Ψάρια πουλάμε;

  1. Ratchet and Clank rift apart

Αυτό το μίκυ μάο ήταν υποτίθεται ο μεγάλος τίτλος της σόνυ για το 2021. Μάπα το καρπούζι για τη σόνυ το 2021 δηλαδή όπως καταλάβατε. Είναι με κάτι κουνάβια και αυτό (πολύ της μόδας πια αυτά τα κουνάβια τελευταία) που κάνουν εκεί πίου πίου με κάτι όπλα και μπαινοβγαίνουν στο πιτς φυτίλι μέσα από κάτι τρύπες. Τώρα αν βγαίνει και κανένας λαγός μέσα από την τρύπα δεν ξέρω, θα σας γελάσω. Βέβαια εδώ που τα λέμε δεν τράβηξε και πολύ το παιχνίδι. Αλλά όταν δίνεις το μίκυ μάο 80 ευρώ που θα τα βρει ο Γιαννάκης να το αγοράσει; Από το χαρτζιλίκι του; Τα κάλαντα να πήγαινε να πει δεν θα μάζευε τόσα. Ούτε καν του ανοίγουν την πόρτα οι περισσότεροι.

  1. Psychonauts 2

Αυτό το μίκυ μάο το είχα δει μία φορά που ήμουν στο σπίτι του Πάνου. Ήταν εκεί σε ένα σημείο που τραβολογούσανε κάτι δόντια (αυτός χαιρόταν κιόλας). Βέβαια το συγκεκριμένο μίκυ μάο είναι και ψαγμένο υποτίθεται. Έχει χιούμορ (εγώ μισή ώρα που το είδα δεν γέλασα πάντως), τηγανίζεις αυγά, μέχρι και νευροχειρούργος μπορείς να γίνεις άμα το παίξεις. Λες και εγώ που μικρός έπαιζα το επιτραπέζιο «Δόκτωρ ωχ» έγινα χειρούργος μετά.

  1. It takes two

To παιχνίδι αυτό πήρε το βραβείο GOTY 2021 μόνο στα βραβεία του Geoff. Φαντάσου. Μία αυτό και μία όταν πήρε το βραβείο το Overwatch αντί για το Uncharted 4 θα μείνουν στην ιστορία. Ήθελαν να το παίξουν εναλλακτικοί, δεν κάνει και PR η Capcom κάπως έτσι γίνονται οι δουλειές. Ο Γιαννάκης δε που το έφτιαξε ήτανε μέσα στην τρελή χαρά εκείνη τη νύχτα. Του έκαναν και υποκλίσεις οι άλλοι δημιουργοί, μεγαλεία. Ούτε όταν πήδηξε για πρώτη φορά δεν χάρηκε τόσο.

Υποτίθεται είναι δύο παιδάκια που χώρισαν οι γονείς τους και πρέπει μέσα από κάποια εμπόδια που περνάνε μαζί να τους ξαναβρούνε, δεν κατάλαβα και πολύ καλά. Μάλλον έχει και επιμύθιο για τον Γιαννάκη στο τέλος. Κάποιοι μάλιστα στο τέλος έβαλαν και τα κλάματα. Όπως όταν έβλεπαν τον Γιάγκο να χωρίζει με την Βίρνα.

  1. Metroid dread

Δεν τιμήθηκε η νιντέντο φέτος με το βραβείο family όπως κάθε χρόνο γι αυτό θα την τιμήσω εγώ δίνοντάς της το βραβείο για το μεγαλύτερο γιαννακοπαίχνιδο του 2021. Άλλωστε έκαστος στο είδος του και η νιντέντο στο Γιαννακιστάν. Ο Γιαννακάουα και ο Γιαννακιμότο έχουν μεγαλώσει γενεές και γενεές Γιαννάκηδων τα τελευταία 30 χρόνια.

Είμαι αραγμένος στον ακάλυπτο και πίνω τον φραπέ μου με τις 45 ζάχαρες περιμένοντας να έρθει από στιγμή σε στιγμή η κυρία. Και κλαααααακ χτυπάει το κουδούνι. Πηγαίνω να ανοίξω την πόρτα. Ο κούριερ είναι. Μου έφερε το Metroid Dread που είχα παραγγείλει. Ιστορικό παιχνίδι το Metroid δικέ μου. Το έπαιζα από τότε που πήγαινα στο γυμνάσιο και γέμιζα δύο κουταλιές της σούπας με την Αννούλα από το απέναντι θρανίο. Το κουμπώνω στο switch, κόβω και μία φέτα κασεράκι, διότι το προηγούμενο Metroid χωρίς κασεράκι δεν κατέβαινε καλά. Με πιάνεις δικέ μου έτσι; Και ξεκινάω να παίζω. Και ενώ έχει φτάσει το σκατό ως την κάλτσα από τον φόβο που με κηνυγάει το ρομπότ, χτυπάει πάλι το κουδούνι. Η κυρία. Μπαίνει μέσα και μου ρίχνει μια απαξιωτική ματιά

-Καλά ακόμα με αυτά τα παιχνιδάκια παίζεις Βασίλη; Μου λέει.

-Ισα από δω μωρή χαμούρα, της λέω εγώ. Που θα πεις παιχνιδάκι το Metroid. Μόνο τα παιχνίδια της νιντέντο έχουν gameplay. Στα υπόλοιπα πλέκουνε πουλόβερ.

Και κλάάάάάάάάμα η κυρία ρε παιδί μου…

ΥΓ1. Το Death stranding Directors cut δεν θεωρείται νέα κυκλοφορία. Αλλιώς θα τα έχανε τα πρωτεία η νιντέντο από τον Κοτζίμα-σαν.

ΥΓ2. Φαντάζεστε να βγάλουν από κοινού παιχνίδι ο Κοτζίμα-σαν και ο Ουέντα-σαν; Πέντε κουταλιές της σούπας και μόνο που το σκέφτομαι…

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους

Στράτος Κοντεκάκης

 Zf5b9R{D.