Friday, October 18, 2024
Modern Reviews

Borderlands 3 | Mini Review από τον Zapdim

Με τη σειρά Borderlands είχα καταπιαστεί πριν κάποια χρόνια, ψάχνοντας ένα καλό shooting game. Συγκεκριμένα ασχολήθηκα με τη Handsome Collection που εμπεριείχε τα δύο πρώτα μέρη της σειράς και είχα μείνει αρκετά ευχαριστημένος. Δημιούργημα της Gearbox κι εκδότης η 2Κ, το Borderlands 3 ήταν πιστό σε αυτό που πρεσβεύει η σειρά. Μια ανάλαφρη περιπέτεια, που βρίθει χιούμορ και παρωδίας, συνυφασμένα με μια ενδιαφέρουσα σχετικά κύρια ιστορία και φυσικά εθιστικό shooting gameplay.

Το εν λόγω παιχνίδι δημοσιεύτηκε το 2019 και αυτή τη στιγμή είναι σε αρκετά φτηνή τιμή αφενός, για κάποιον που θα ήθελε να το αποκτήσει, αφετέρου μπαινοβγαίνει στις συνδρομητικές υπηρεσίες, απ’ όπου το έπαιξα κι εγώ. Είναι ένα loot shooter rpg πρώτου προσώπου, με ακατάπαυστο φουλ διασκεδαστικό πιστολίδι και απίστευτα γρήγορο ρυθμό. Έχει rpg φύση για το χαρακτήρα, αφού μαζεύεις πόντους αναβάθμισης και αλλάζεις πανοπλίες κι όπλα προκειμένου να βελτιώνεις τη μαχητική ικανότητα του ήρωα. Έχεις επιλογές στην αρχή του παιχνιδιού μεταξύ διαφορετικού στυλ χαρακτήρα, ανάλογα το μοτίβο μάχης που θες να έχει ο ήρωας σου. Στην πορεία όμως αυτό μικρή σημασία έχει αφού ο τεράστιος αριθμός εξοπλισμών και όπλων θα δώσει στον παίχτη τεράστια γκάμα επιλογών χτισίματος της μάχης. Στην κυριολεξία άπειρα όπλα και πανοπλίες, κάτι που φαίνεται καθαρά την ώρα της μάχης. Φωτιές, ηλεκτρισμός, οξύ, πύραυλοι, καρφιά κι άλλα χαρακτηριστικά, θα μας βυθίσουν σε μια θάλασσα επιλογών και ποικιλίας. Είναι εξάλλου ένα από τα χαρακτηριστικά των εν λόγω παιχνιδιών και καθιστά τη συνέχιση του τίτλου μετά τον τερματισμό της κύριας ιστορίας αναγκαία, εφόσον θέλουμε να δοκιμάσουμε πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς μαχητικής ιδιότητας του χαρακτήρα μας.

Τα γραφικά είναι πολύ χαρακτηριστικά στη σειρά Borderlands. Κορεσμένο σκίτσο, σχεδόν καρτουνίστικο με έντονα σκοτεινά χρώματα και σκιάσεις. Στην αρχή ξενίζουν και δείχνουν πως το παιχνίδι δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά, κάτι που αναιρείται άμεσα. Μάλιστα ο απίστευτα γρήγορος ρυθμός της μάχης και τα έντονα χρώματα με τις αλλεπάλληλες εκρήξεις θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον του παίχτη και σίγουρα δε θα κουράσουν κάποιον που αρέσκεται στα παιχνίδια πρώτου προσώπου. Η ποικιλία των εχθρών είναι αρκετά μεγάλη και προκαλεί τις ικανότητες του παίχτη, ιδιαίτερα τα bosses τα οποία χρειάζονται ένα κόπο παραπάνω για να τα καταφέρουμε. Εξίσου πλούσια είναι και τα περιβάλλοντα. Πέρα από τα γνωστά μας wasteland σκηνικά της ερήμου και της σκόνης, θα συναντήσουμε ζούγκλες, εξωπλανητικά εδάφη μειωμένης βαρύτητας, cyberpunk πόλεις, δίνοντας το ερέθισμα στον παίχτη για περεταίρω εξερεύνηση. Οι πίστες είναι ευθύγραμμες με διακλαδώσεις, έχοντας συναμα και οχήματα, δίνοντας έτσι ακόμη πιο γρήγορο ρυθμό.
Η ιστορία αυτή τη φορά είναι κάπως διαφορετική και ξεφεύγει από τον κλασικό κακό των προηγούμενων τίτλων, τον Handsome Jack. Εν προκειμένω οι villains αντίπαλοί μας θα είναι τα δίδυμα Calypso, o Troy και η Tyreen. Αυτοί ηγούνται του στρατού των αντιπάλων μας και μας ανταγωνίζονται στην κύρια ιδιότητά μας, το κυνηγό θυσαυρών στα διάφορα vaults (κρύπτες) που αναζητούμε ανα τους πλανήτες εξερεύνησης. Βεβαίως η ιστορία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, όπως και για τους npc συμμάχους μας και θα ξετυλιχτεί στην πορεία αρκετά όμορφα.

Το παιχνίδι έχει τη δυνατότητα co op δίνοντας τη δυνατότητα να lootαρουμε ακόμα περισσότερο με φίλους, ψάχνοντας τα πλέον σπάνια όπλα και πανοπλίες. Ένα αρνητικό σε σχέση με τους προηγούμενους τίτλους, είναι η λίγο χειρότερη ποιότητα διαλόγων και χιούμορ, κάτι που ανα διαστήματα καταντά κουραστικό. Δυστυχώς οι διάλογοι δεν είναι τόσο εμπνευσμένοι και σίγουρα λιγότερο αστείοι σε σχέση με τον spin off τίτλο που βγήκε σχετικά πρόσφατα, το Tiny Tina’s Wonderland, τίτλο που θα ήθελα να προτείνω με μεγάλη ευκολία. Επιπροσθέτως ακόμα και μετά από τόσα χρόνια, συναντήσαμε κάποια Bags. Από την άλλη ο ήχος είναι αρκετά καλός, ειδικότερα στο κάθε όπλο και στον τρόπο με τον οποίο μας μεταλαμπαδεύει τη διαφοροποίηση.

Εν κατακλείδι μπορούμε να πούμε πως το Borderlands 3 αποτελεί έναν πολύ ικανοποιητικό τίτλο για τους μύστες του είδους και μια πολύ καλή ευκαιρία για παιχνίδι ανάλαφρο, με γρήγορο ρυθμό και διασκεδαστικό gameplay. Η διάρκεια που μας πήρε για το main story συν κάποια side quests ήταν γυρω στις 33 ώρες. Φυσικά η προοπτική είναι για πολλές παραπάνω, αφού ο τεράστιος αριθμός από δευτερεύουσες αποστολές και το ατελείωτο φαρμάρισμα προκειμένου να ανεβάσουμε επίπεδο χαρακτήρα, το καθιστούν έναν πλούσιο σε διάρκεια τίτλο.

 Zf5b9R{D.