Sunday, September 8, 2024
News

Επίσημη ανακοίνωση της Ubisoft για τον πρωταγωνιστή του Assassins Creed Shadows

Λόγω κάποιων αντιδράσεων που ξεκίνησαν στα social media και ειδικότερα στην Ιαπωνία, η Ubisoft εξέδωσε μία επίσημη ανακοίνωση που απευθύνεται κυρίως στην ιαπωνική κοινότητα. Η ανακοίνωση είναι η εξής:

Κατ’ αρχάς, θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για όλη την υποστήριξή σας στη σειρά Assassin’s Creed, η οποία έχει πλέον τη δική της ιστορία που καλύπτει σχεδόν 20 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, έχουμε εξερευνήσει διάφορα σκηνικά, χρονικές περιόδους και χαρακτήρες, από έναν Assassin κατά τη διάρκεια της Τρίτης Σταυροφορίας μέχρι έναν Βίκινγκ στην Αγγλία του 9ου αιώνα, κ.α.

Για πολλούς από την ομάδα μας, η δημιουργία ενός Assassin’s Creed παιχνιδιού που διαδραματίζεται στη Φεουδαρχική Ιαπωνία ήταν ένα μακρόχρονο όνειρο.

Από την ανακοίνωση του Assassin’s Creed Shadows, έχουμε λάβει πολλές θετικές αντιδράσεις, αλλά και κάποια κριτική, μεταξύ άλλων και από εσάς, τους Ιάπωνες παίκτες μας. Μοιραζόμαστε το πάθος σας για την ιστορία και σεβόμαστε βαθιά τη φροντίδα σας για την ιστορική και πολιτιστική ακεραιότητα της πλούσιας κληρονομιάς σας.

Θα θέλαμε να αναφερθούμε σε μερικά σημεία για να αποσαφηνίσουμε τις προθέσεις και τις δημιουργικές μας αποφάσεις:

Συνολικές προσπάθειες αυθεντικότητας:

Έχουμε καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να εξασφαλίσουμε μια καθηλωτική και με σεβασμό αναπαράσταση της Φεουδαρχικής Ιαπωνίας.

Ωστόσο, η πρόθεσή μας δεν ήταν ποτέ να παρουσιάσουμε οποιοδήποτε από τα Assassin’s Creed παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου του Assassin’s Creed Shadows, ως πραγματικές αναπαραστάσεις της ιστορίας ή ιστορικών χαρακτήρων. Αντίθετα, στόχος μας είναι να προκαλέσουμε την περιέργεια και να ενθαρρύνουμε τους παίκτες να εξερευνήσουν και να μάθουν περισσότερα για τα ιστορικά περιβάλλοντα από τα οποία εμπνεόμαστε.

Το Assassin’s Creed Shadows έχει σχεδιαστεί πρωτίστως για να είναι ένα διασκεδαστικό βιντεοπαιχνίδι που αφηγείται μια συναρπαστική, ιστορική μυθοπλασία που διαδραματίζεται στη φεουδαρχική Ιαπωνία.

Η ομάδα μας συνεργάστηκε εκτενώς με εξωτερικούς συμβούλους, ιστορικούς, ερευνητές και εσωτερικές ομάδες της Ubisoft Japan για να κάνει τις δημιουργικές της επιλογές.

Παρά τις συνεχείς αυτές προσπάθειες, αναγνωρίζουμε ότι ορισμένα στοιχεία του διαφημιστικού μας υλικού έχουν προκαλέσει ανησυχία στην ιαπωνική κοινότητα.

Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη γι’ αυτό.

Όλο το υλικό από το παιχνίδι που έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής είναι υπό ανάπτυξη και το παιχνίδι θα συνεχίσει να εξελίσσεται μέχρι την κυκλοφορία του.

Με βάση την εποικοδομητική κριτική που έχουμε λάβει, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι να φέρουμε αυτό το παιχνίδι στα χέρια σας – και όχι μόνο.

Θέλουμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι ενώ έχουμε συμβουλευτεί πολλούς ανθρώπους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης, δεν είναι σε καμία περίπτωση υπεύθυνοι για τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τις δημιουργικές ομάδες προς το συμφέρον του παιχνιδιού και της ψυχαγωγίας.

Κατά συνέπεια, ζητάμε με σεβασμό να μην απευθύνεται οποιαδήποτε κριτική στους συνεργάτες μας, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Δημιουργικές ελευθερίες και ιστορικές εμπνεύσεις:

Τα παιχνίδια Assassin’s Creed είναι έργα μυθοπλασίας, εμπνευσμένα από πραγματικά ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα. Από την αρχή της, η σειρά έχει πάρει δημιουργικές άδειες και έχει ενσωματώσει στοιχεία φαντασίας για να δημιουργήσει συναρπαστικές και καθηλωτικές εμπειρίες. Η αναπαράσταση του Yasuke στο παιχνίδι μας είναι μια απόδειξη αυτού του γεγονότος. Η μοναδική και μυστηριώδης ζωή του τον κατέστησε ιδανικό υποψήφιο για να αφηγηθεί μια ιστορία του Assassin’s Creed με φόντο το σκηνικό της φεουδαρχικής Ιαπωνίας.

Παρόλο που ο Yasuke απεικονίζεται ως σαμουράι στο Assassin’s Creed Shadows, αναγνωρίζουμε ότι αυτό αποτελεί θέμα συζήτησης και αντιπαράθεσης. Το έχουμε εντάξει προσεκτικά στην αφήγησή μας και μαζί με την άλλη πρωταγωνίστριά μας, την Ιαπωνέζα shinobi Naoe, η οποία είναι εξίσου σημαντική στο παιχνίδι, οι δύο πρωταγωνιστές μας παρέχουν στους παίκτες διαφορετικά στυλ παιχνιδιού.

Εκτιμούμε πολύ τα σχόλιά σας και σας ενθαρρύνουμε να συνεχίσετε να μοιράζεστε τις σκέψεις σας, με σεβασμό. Αν και καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες όλων, ελπίζουμε ειλικρινά ότι όταν το Assassin’s Creed Shadows κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου, οι παίκτες στην Ιαπωνία και σε όλο τον κόσμο θα εκτιμήσουν την αφοσίωση, την προσπάθεια και το πάθος που έχουμε αφιερώσει σε αυτό.

– Η ομάδα ανάπτυξης του Assassin’s Creed Shadows

 Zf5b9R{D.