Monday, April 29, 2024
Modern Reviews

Atic Atac – Review by Stefknightcs για BBCm – ZX – XΒΟΧ – one

Το Atic Atac είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας σε λαβύρινθο  που εκδόθηκε και αναπτύχτηκε το 1983 από την Ultimate play the game δηλαδή την Rare ltd της τότε εποχής.

Το σενάριο είναι απλό.. Θα πρέπει να αναζητήσετε τα 3 μέρη του κλειδιού της πόρτας ACG και να την ανοίξετε ώστε να δραπετεύσετε. Στο δρόμο σας θα βρεθούν πολλοί εχθροί αλλά και έλλειψη τροφής και παγίδες.

Τα γραφικά του τίτλου είναι πραγματικά εκπληκτικής λεπτομέρειας για την εποχή τους παρότι οι τότε υπολογιστές μπορούσαν να σηκώσουν μόνο 16 χρώματα.

Ο Ήχος δυστυχώς τυπικός με ελάχιστα εφέ.  

Οι 3 ήρωες από τους οποίους μπορείτε να διαλέξετε διαφέρουν μόνο στην εμφάνιση και είναι καθαρά θέμα γούστου ποιον θα επιλέξετε

Ο χειρισμός πολύ απλός με 1 κουμπί για επίθεση και το joystick για την κίνηση.

Εκτός των γραφικών που είναι εκπληκτικά και το gameplay του Atic atac είναι εξαιρετικό.

Ο λαβύρινθος για αρχή είναι τυχαίος κάθε φορά που παίζετε και θα σας δυσκολεύσει αυτό αρκετά. Το κοτόπουλο συμβολίζει τη υγεία σας και κάθε φορά που σας χτυπάνε εχθροί μειώνετε αλλά και με το πέρασμα του χρόνου γίνετε το ίδιο οπότε συνεχώς αναζητάτε τροφή.

Υπάρχουν απλοί εχθροί αλλά και αφεντικά όπως ο βρικόλακας που για παράδειγμα θέλει το σταυρό για να ηττηθεί. Πολλές πόρτες επίσης φέρουν διαφορετικά χρώματα που θα χρειαστείτε το αντίστοιχο κλειδί για να τις ανοίξετε.

Ο χρόνος γενικά πιέζει και η επιλογή του που θα πάτε μετά είναι πάντα κρίσιμης σημασίας.

Γενικά το Atic atac είναι περίπλοκο για την εποχή του, εθιστικό όσο δεν πάει άλλο και ένα από τα καλύτερα παιχνίδια με λαβύρινθο που βγήκαν ποτέ ανεξαρτήτως format.

H λεπτομέρεια στα γραφικά είναι εκπληκτική για εκείνη την εποχή.

Έπαιξα τον τίτλο μέσα από την επανακυκλοφορία του στο Rare Replay. Δοκιμάστε τον και δεν θα χάσετε. Θα δείτε πως κάτι τόσο απλό που μπορείτε ίσως να τελειώσετε σε λιγότερο από 10 λεπτά θα σας κάνει να παίξετε πολλές ώρες στην προσπάθεια σας να το ολοκληρώσετε.

Βαθμός: 10/10

 

 Zf5b9R{D.