Saturday, April 20, 2024
Retroπολιτες

Τα καλύτερα παιχνίδια που έπαιξα σε αυτή τη γενιά

Ο Στράτος Κοντεκάκης αρθρογραφεί…

Μετά και την κυκλοφορία του Ghost of tsusima η γενιά των ps4 και xbox one θεωρώ ότι κάπου εδώ τελείωσε. Ειδικά από την στιγμή που οτιδήποτε αξιόλογο βγει από εδώ και πέρα θα κυκλοφορήσει και στις νέες κονσόλες, είναι η κατάλληλη στιγμή να γράψω ποια είναι τα καλύτερα παιχνίδια που έπαιξα σε αυτή τη γενιά. Ποια είναι αυτά που με συγκίνησαν περισσότερο και πέρασα πολλές ώρες παίζοντας μαζί τους. Σε αυτή τη γενιά ήμουν κάτοχος ps4 μόνο αλλά θεωρώ ότι εκτός από ένα Zelda breath of the wild που δεν έπαιξα ποτέ και θα μπορούσε ίσως να έχει θέση στη λίστα μου, κάτι άλλο δεν έχασα. Πάμε λοιπόν να δούμε το top 15 μου σε αυτή τη γενιά

1. The last of us Part 2

Δεν θα μπορούσε να βρίσκεται τίποτα άλλο στην πρώτη θέση παρά μόνο το Lou2. Το καλύτερο παιχνίδι που έπαιξα σε αυτή τη γενιά και ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών για μένα. Τα έγραψα εξάλλου και στο review που έκανα. Ένα παιχνίδι που θα έβαζα και 100 αν μπορούσα και όχι μόνο 10. Όποιος δεν το έχει παίξει ακόμα χάνει. Οι καλύτερες μέρες που πέρασα παίζοντας σε αυτή τη γενιά ήταν με το Lou2.

2. Bloodborne

To Bloodborne ακολουθεί πάρα πολύ κοντά το Lou2 και ήταν μέχρι να βγει αυτό το καλύτερο αποκλειστικό του ps4. Γραφικά, ήχος, μάχη, ατμόσφαιρα, όλα ήταν υπέροχα σε αυτόν τον καταπληκτικό κόσμο που έφτιαξε ο Μιγιαζάκι. Και άμα καθίσετε και το μάθετε καλά με επιμονή και υπομονή το παιχνίδι δεν θα σας φανεί τόσο δύσκολο όσο ακούτε να το λένε.

3. Resident Evil 7

Το παιχνίδι που αναβίωσε και έβγαλε από τον τάφο το ιστορικό franchise του Resident evil. Καταπληκτικό, όταν το έπαιζα δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μετά από 14 χρόνια έπαιζα ξανά ένα κανονικό resident evil παιχνίδι. Και σίγουρα το πιο τρομακτικό resident evil που βγήκε ποτέ (μέχρι το επόμενο φαντάζομαι).

4. Resident Evil 2 Remake

Το πιο πολυαναμενόμενο remake όλων των εποχών ενός από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια του ps1 κυκλοφόρησε επιτέλους το 2019 και δικαίωσε τις προσδοκίες. Θα άγγιζε για μένα την τελειότητα αν τα δεύτερα σενάρια κάθε χαρακτήρα είχαν λίγο μεγαλύτερες διαφορές από τα πρώτα όπως είχε γίνει στο πρωτότυπο. Καταπληκτικό παιχνίδι πάντως και αυτό.

5. Dark Souls 3

Πάντα θα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου καθώς μέσα από αυτό γνώρισα και μπήκα στον κόσμο της from software. Ένα υπέροχο παιχνίδι με πολύ καλά γραφικά, επικές μουσικές και την κλασσική απολαυστική μάχη της from. Σε αντίθεση με τα δύο πρώτα dark souls, αυτό μοιάζει πιο πολύ στο Bloodborne. Και εδώ ισχύουν τα ίδια. Δεν είναι δύσκολο παιχνίδι αν αφοσιωθείς και κυρίως δεν είναι άδικο.

6. Mortal Kombat 11

Το συγκεκριμένο είναι για μένα το καλύτερο fighting game όλων των εποχών. Γενικά η σειρά Mortal Kombat μετά από μια μεγάλη περίοδο κάμψης άρχισε να παίρνει τα πάνω της από το Mortal Kombat 9, πήγε ακόμα καλύτερα με το Χ και πλέον έχει εκτοξευθεί και κάνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις που έκανε ποτέ το franchise. Και δικαίως καθώς πέρα από τον τεχνικό τομέα που είναι καταπληκτικός η σειρά από το 9 και μετά απέκτησε επιτέλους και βαθύ και κανονικό gameplay. Κακά τα ψέματα παλιά το Mortal Kombat είχε να επιδείξει κυρίως την βία και τα fatalities, αλλά σε gameplay υστερούσε σε σχέση με τον μεγάλο ανταγωνιστή του το Street fighter. Πλέον έχει το καλύτερο gameplay που υπάρχει στο είδος, άνετα θα κάνετε και combos και fatalities και τα πάντα. Must buy για τους φανς των fighting παιχνιδιών.

7. God Of War

Κι αυτό είναι ένα από τα καλύτερα αποκλειστικά του ps4. Με πολύ καλό τεχνικό τομέα και προσωπικά αυτή η αλλαγή που έγινε στο gameplay σε σχέση με τα παλιότερα god of war εμένα μου άρεσε και την προτίμησα περισσότερο.

8. Uncharted the lost legacy

Θα φανεί περίεργο σε πάρα πολλούς, αλλά εμένα αυτό το Uncharted μου άρεσε περισσότερο και από το 4 παρόλο που ήταν πιο μικρό. Είχε απίστευτο τεχνικό τομέα, μου άρεσαν τα περιβάλλοντα περισσότερο, είχε πολλούς γρίφους καθώς και μερικές πολύ καλές σκηνές όπως η τελευταία στο τρένο.

9. Batman Arkham Knight

Παρόλο που θεωρώ το Arkham City το καλύτερο της σειράς, εντούτοις και αυτό μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν ένα παιχνίδι Batman όπως πρέπει να είναι. Άμα έλειπε και αυτή η άνευ ουσίας χρησιμοποίηση του batmobile σε κάποια σημεία που γινόταν λίγο κουραστική θα ήταν ακόμα καλύτερο.

10. Uncharted 4

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια εδώ καθώς το παιχνίδι είναι πασίγνωστο. Από τα καλύτερα αποκλειστικά του ps4 αν και εμένα τα uncharted πάντα μου φαίνονται πολύ ελαφριά σε σχέση με το Lou. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι πρώτα έπαιξα το Lou και μετά όλα τα Uncharted. Μετά την κυκλοφορία του Lou2 πάντως η μάχη στα Uncharted χάνει πολύ πλέον.

11. Resident Evil 3 Remake

Η αλήθεια είναι ότι όταν αυτό το παιχνίδι κάθισε καλύτερα στο μυαλό μου άλλαξε λίγο η άποψη που έχω σε σχέση με το review που είχα γράψει. Όχι ότι θεωρώ το παιχνίδι κακό, κάθε άλλο, απλά τελικά πιστεύω ότι το Re2 remake είναι πιο καλό όπως και παλιά. Αυτό που θα ήθελα για να ήταν τέλειο το παιχνίδι (καθώς τεχνικά είναι άριστο) θα ήταν να κρατούσε 2-3 ώρες παραπάνω και η Capcom να μην έκοβε καθόλου περιεχόμενο από το αρχικό. Υπήρχαν όλες οι δυνατότητες να εκτοξευθεί το παιχνίδι αλλά το έφαγε η βιασύνη της Capcom να το κυκλοφορήσει ένα χρόνο μετά το 2. Είναι σαν να τρως ένα πολύ καλό γεύμα σε ένα εστιατόριο και να σου παίρνουν το πιάτο ενώ εσύ θες κι άλλο. Αυτή την γεύση μου άφησε.

12. Street Fighter 5

Το παιχνίδι ξεκίνησε πάρα πολύ άσχημα και με πολλές ελλείψεις λόγω βλακείας της Capcom, αλλά πλέον 4 χρόνια μετά την κυκλοφορία του και σε πολύ καλή τιμή πλέον προσφέρει ένα πλήρες πακέτο που θα κάνει κάθε φαν των fighting games να περάσει πολύ καλά. Σκεφτείτε ότι τώρα εσείς με 30 ευρώ θα πάρετε ένα πλήρες πακέτο με πάνω από 30 χαρακτήρες και πίστες κλπ. που εμένα που αγόρασα το παιχνίδι τον Φεβρουάριο του 2016 μου έχει στοιχίσει γύρω στα 200 ευρώ για να τα έχω όλα αυτά…Εχει και την αγαπημένη μου Poison μέσα.

13. Rise Of The Tomb Raider

Η αλήθεια είναι ότι το Tomb raider για μένα δεν έχει μπορέσει να ανακτήσει την παλιά του αίγλη όπως έκανε το resident evil. Δεν ξέρω, λίγο ξενέρωτη μου φαίνεται η νέα Lara, λίγο η έλλειψη μεγάλης ποικιλίας στα περιβάλλοντα. Πάντως από την τελευταία τριλογία θεωρώ ότι το δεύτερο μέρος ήταν το καλύτερο. Παρόλο που η timed exclusive κυκλοφορία του στο Xbox χαντάκωσε λίγο το παιχνίδι. Είναι πάντως πολύ αξιόλογο.

14. Red Dead Redemption 2

Παρόλο που με κούρασαν πάρα πολύ τα open world games σε αυτή τη γενιά και παρόλο που το Rdr2 πηγαίνει σε πάρα πολύ αργούς ρυθμούς ειδικά στο πρώτο μισό και θεωρώ ότι έχει κακό shooting το έβαλα στη λίστα μου σαν φόρο τιμής στον Arthur Morgan. Έναν από τους καλύτερους χαρακτήρες που δημιουργήθηκαν ποτέ στην ιστορία των videogames. Με κάποιες διορθώσεις θα μπορούσε να ήταν αριστούργημα για μένα.

15.  Streets Of Rage 4

Κλείνω με ένα παιχνίδι που πολλοί θα πούνε τι δουλειά έχει σε αυτήν την λίστα. Δεν πειράζει καθώς για τα 25 ευρώ που έδωσα τα έχει βγάλει μέχρι τελευταίας δεκάρας. Ένα beat em up κλασσικό που θα ευχαριστήσει όλους τους φανς αυτού του είδους και που δυστυχώς δεν βγαίνουν πλέον πολλά τέτοια. Είναι το τέλειο πακέτο για κάποιον λάτρη της σειράς και πολύ θα ήθελα κάτι ανάλογο να γινόταν και με άλλες παλιές αγαπημένες σειρές όπως πχ το Final fight και το Golden Axe.

Αυτά λοιπόν ήταν για μένα τα καλύτερα παιχνίδια που έπαιξα σ αυτή τη γενιά. Εύχομαι στο μέλλον να παίξουμε το ίδιο καλά ή ακόμα καλύτερα παιχνίδια και κυρίως να μειωθεί πια λίγο αυτή η τηγανιτή πατάτα που πέφτει κατά κόρον στο gaming.

Σας χαιρετώ,

Στράτος Κοντεκάκης

 Zf5b9R{D.