Sunday, April 28, 2024
Modern ReviewsModern Reviews

Mario + Rabbids Sprarks of Hope | Mini Review by Akikos

 

Το Mario + Rabbids Kingdom Battle ήταν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο switch. Ενα turn based παιχνίδι που αν και μικρό μου πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις παίζοντας το. Η αγορά του sequel για να μπει στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών μου ήταν σκοπός μου από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του. Παρόλα αυτά αυτό αγοράστηκε αρκετούς μήνες αργότερα.

Το gameplay είναι γνώριμο από το πρώτο παιχνίδι με turn based λογική. Προσφέρει πινελιές για να βελτιώσει την εμπειρία του gamer. Οι χαρακτήρες του παιχνιδιού αποκτούν μεγαλύτερη ελευθερία στην κίνηση τους καθώς μπορούν να κινηθούν όπου θέλουν στην περιοχή που έχουν εμβέλεια και όχι μόνο σε διακριτά σημεία αυτής της περιοχής. Οι δυνατότητες του κάθε χαρακτήρα μπορούν να εμπλουτιστούν με τα αστεράκια και να αναβαθμιστούν προχωρώντας το παιχνίδι. Ενδιαφέρον αποτελεί και το lobby που κινείσαι μεταξύ των μαχών. Καλοσχεδιασμένα γραφικά με puzzles που σπάνε την μονοτονία.

Το κυριότερο πρόβλημα του παιχνιδιού είναι ο μειωμένος βαθμός πρόκλησης του. Αν και το έπαιξα στο υψηλότερο βαθμό δυσκολίας (demanding) αν καταλάβεις τη λογική και τις δυνατότητες του κάθε ήρωα και τους συνδυάσεις με τα σωστά αστεράκια η μάχη γίνεται άδικη προς τους αντιπάλους. Ο Luigi μπορεί να χτυπήσει από απόσταση, η Rabbid Peach να κάνει heal στους αντιπαλους, ο Rabbid Mario να χτυπήσει κοντικά. Σε όποιον αποφασίσει να το παίξει προτείνω να μην φοβηθεί να το παίξει στο demanding γιατί θα του καταστρέψει όλη την εμπειρία, αντιθέτως θα την εκτοξεύσει!

Το mario and rabbids sparks of hope μπορεί εμπορικά να είναι ίσως το πιο αποτυχημένο παιχνίδι που έχει το mario στο εξώφυλλο αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι είναι από τα πιο πετυχημένα παιχνίδια στο Switch. Ελπίζω η Nintendo να το στηρίξει και εκτός από dlc να βγάλει και sequel. Βαθμολογώ το παιχνίδι με 8.9 καθώς οι 11 συνολικά ώρες που ασχολήθηκα μαζί με έκαναν σκεφτώ πρωτότυπα και στρατηγικά και δεν βαρέθηκα ούτε στιγμή.

Βαθμολογία: 8.9

Το παιχνίδι στην Ελλάδα διανέμει η CDMedia

 Zf5b9R{D.