Thursday, May 2, 2024
News

4 Προτάσεις Για Early Access Games

Γενικά όταν μιλάμε για παιχνίδια σε Early Access, καλό είναι να είμαστε ιδιαίτερα δύσπιστοι για το αν αξίζει να επενδύσουμε από νωρίς, μιας και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το τελικό προϊόν, όχι απλώς θα ικανοποιεί τις όποιες προσδοκίες μας, αλλά ακόμα και ότι θα υλοποιεί τις υποσχέσεις που έχουν δώσει οι developers προς το κοινό.

Παρόλα αυτά εδώ θα βρείτε 4 προτάσεις για παιχνίδια, που το καθένα για διαφορετικούς λόγους νομίζω ότι αξίζουν το ρίσκο, την προσοχή σας και ίσως ακόμα και την στήριξη τους από νωρίς.

 

1) Beast: False Prophet

Το Beast: False Prophet είναι εδώ και καιρό σε Early Access, έχει λάβει ήδη 2 μεγάλα update και είναι σε playable κατάσταση από αρχή μέχρι τέλους, αλλά χωρίς όλες τις επιλογές και τις βελτιώσεις που θα έχει όταν κυκλοφορήσει σε πλήρη έκδοση. Μιλάμε για ένα turn based tactical game, που διαδραματίζεται σε ένα σκοτεινό περιβάλλον με gothic ατμόσφαιρα και death metal μουσική. Η τιμή του είναι στα 24,99€ αλλά μπαίνει συχνά σε προσφορές. Είναι ιδιαίτερο και μπορεί να αποδειχθεί διαμάντι.

2) Ender Magnolia

Από τους δημιουργούς του πολυβραβευμένου Ender Lillies έρχεται το sequel του παιχνιδιού, Ender Magnolia. Ένα metroidvania με challenging combat που μαγεύει με την μουσική του και το πανέμορφο εικαστικό του. Από τις 25 Μαρτίου βρίσκεται σε κατάσταση Early Access, έχει πολύ μικρό περιεχόμενο για την ώρα (μόλις 3 πίστες) αλλά έχει 98% θετικές κριτικές στο steam και στοιχίζει 19,99€.

3) The Devil Within: Satgat

Αν σας έχουν λείψει τα Shinobi, Strider και γενικώς τα side scroller με έντονη μάχη και soulslike στοιχεία, τότε ίσως το The Devil Within: Satgat να σας ενδιαφέρει. Το παιχνίδι είναι αρκετό καιρό σε ανάπτυξη, οπότε αναμένουμε να έχει μπόλικο περιεχόμενο ακόμα και όταν μπει στην φάση Early Access, σε λίγες μόνο μέρες, στις 9 Απριλίου.

4) No Rest For The Wicked

Από τους βιρτουόζους των χρωμάτων και του “σπιρτάτου” gameplay, Moon studios, (δημιουργούς των αναγνωρισμένων από κοινό και κριτικούς Ori And The Blind Forest και Ori And The Wills Of The Wisps) ξεκινάει σε Early Access, ένα ημι-Top Down 3D Action adventure RPG, που μαγεύει με το καταπληκτικό artstyle του και μαγνητίζει με την ατμόσφαιρα του. Έρχεται στις 18 Απριλίου στα 39,99€ αλλά απ’οτι έχει αφήσει το στούντιο να διαρρεύσει θα υπάρχει ειδική τιμή στα 31,99€  για τις πρώτες μέρες.

 

Προφανώς όλες οι παραπάνω προτάσεις αφορούν τους χρήστες του PC και συγκεκριμένα του Steam, αν βρήκατε κάτι που σας ενδιαφέρει, ακόμα και αν δεν επιθυμείτε να συμμετέχετε στην Early Access διαδικασία, μπορείτε να τα προσθέσετε την λίστα επιθυμιών σας, ώστε να το έχετε υπόψιν, να τα τσεκάρετε όταν θα έχει ολοκληρωθεί, και αν κρίνετε ότι αξίζει να προβείτε σε αγορά τότε.

 Zf5b9R{D.