Saturday, July 27, 2024
News

Assasin’s Creed Shadows | Ubisoft

 Το 2022 στην παρουσίαση Ubisoft Forward παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ένα μικρό teaser animation που έδειχνε ένα shinobi, φέρνοντας ικανοποίηση στους οπαδούς της σειράς  Assassin’s Creed , οι οποίοι πάντα ζητούσαν ένα περιπετειώδες ταξίδι στην Άπω Ανατολή. Η τότε ανακοίνωση έδινε στην νέα βασική προσθήκη στην σειρά AC την κωδική ονομασία Red. 

Πέρασαν δύο χρόνια για να ανακοινώσει η Ubisoft την  κυκλοφορία του Assassin’s Creed Shadows κάνοντας αίσθηση με ορισμένα χαρακτηριστικά που θα παρουσιάσουμε παρακάτω. 

 Η ιστορία διαδραματίζεται την περίοδο Azuchi- Momoyama το 1579. Οι χαρακτήρες που θα χρησιμοποιήσει  ο παίκτης για να εξερευνήσει ένα κεντρικό κομμάτι της Ιαπωνία εκείνης της  εποχής είναι ο σαμουράι πολεμιστής Yasuke  και η shinobi Naoe. Ο Yasuke ήταν ένα πραγματικό  ιστορικό πρόσωπο που ήταν πολεμιστής – ακόλουθος του άρχοντα Oda Nobunaga και σύμφωνα με κάποιες ιστορικές πηγές ανταμείφθηκε για τις υπηρεσίες του με τον τίτλο του σαμουράι. Η Naoe είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας , η οποία είναι η κόρη του αρχηγού των shinobi της περιοχής Iga. 

To gameplay του νέου AC θα συνδυάζει, σύμφωνα με τους developers, δυο τρόπους προσέγγισης των αποστολών, με τον σαμουράι να χρησιμοποιεί την πιο ευθεία και action heavy μάχη των τριών προηγούμενων παιχνιδιών της σειράς, ενώ η shinobi θα μετακινείται και θα μάχεται με stealth μηχανισμούς. 

 Ο ανοιχτός κόσμος που θα εξερευνούν οι παίκτες θα έχει το μέγεθος του χάρτη του AC Origins και θα υπάρχουν κορυφές που θα αποτελούν τα παλιά synchronization points αλλά με διαφορετική λειτουργία αφού ο παίκτης απλά θα παρατηρεί τα διάφορα σημεία ενδιαφέροντος  γύρω του, ώστε να αποφασίζει ποια μέρη θα εξερευνήσει. Αυτές οι κορυφές θα είναι και fast travel points.

 Στο open world κομμάτι του game  θα μπορεί ο παίκτης να αλλάζει τον  χαρακτήρα του ανάλογα το πως θέλει να ολοκληρώσει τα quests αλλά θα υπάρχουν και αποστολές αποκλειστικές σε κάθε χαρακτήρα. Η σειρά των αποστολών assassinations δεν θα είναι γραμμική και θα χρειάζεται εξερεύνηση για να ξεκλειδώσουν κάποιες αποστολές.   

 Επιπρόσθετα θα υπάρχουν μεγάλα  κάστρα με ιδιαίτερη σημασία  για την ιστορία του παιχνιδιού, τα οποία θα αποτελούν ένα είδος dungeon με δικά τους πολλαπλά επίπεδα.

 Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, θα είναι η εναλλαγή των εποχών η οποία θα επηρεάζει τον χάρτη, την μετακίνηση μέσα σε αυτόν, τους stealth μηχανισμούς αλλά  και τη συμπεριφορά των npc.  

 Το γνωστό πουλί drone που χρησιμοποιούσε ο παίκτης στα προηγούμενα AC δεν θα υπάρχει αυτή την φορά , αλλά οι χαρακτήρες θα μπορούν να αντιληφθούν τους αντιπάλους μέσα από τους τοίχους.

  Οι ήρωές μας θα έχουν και ένα κρησφύγετο  όπου θα μπορούν να μιλήσουν σε npcs , να στρατολογήσουν συμμάχους και να δημιουργήσουν ένα δίκτυο κατασκόπων, καθώς και να χρησιμοποιήσουν crafting για τον εξοπλισμό τους. Το loot και το experience θα είναι κοινό για τους δύο χαρακτήρες αλλά θα έχουν ξεχωριστά skill trees.   

 Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου σε PC, PS5,Xbox Series X/S και σε Amazon Luna ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει τα preorders. Θα χρειάζεται στο installation να υπάρχει σύνδεση στο ιντερνέτ αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση της Ubisoft δεν είναι ανάγκη ο παίκτης να είναι always online.

Φυσικά θα κυκλοφορήσει collector’s edition με εντυπωσιακές φιγούρες και έξτρα digital περιεχόμενο.

Από ότι φαίνεται ο φετινός χειμώνας θα είναι η εποχή των shinobi.

 

 

 

 

 Zf5b9R{D.