Tuesday, October 22, 2024
Modern Reviews

Funko Fusion Review by Panos Retropolis


Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα πω στο ξεκίνημα και φυσικά αναφέρομαι στο review που ακολουθεί και άργησε σχεδόν ένα μήνα από τη μέρα που έλαβα το review code από τη CDMedia. Γιατί όμως μου πήρε ένα μήνα να γράψω το review; Το παιχνίδι είχε αρκετά προβλήματα από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του και ήλπιζα ότι κάποια στιγμή κοντά στην ημερομηνία κυκλοφορίας, θα είχαμε κάποιο διορθωτικό patch. Τελικά αυτό δεν ήρθε ποτέ και πάμε να δούμε περί τίνος πρόκειται.

Το Funko Fusion είναι ένα παιχνίδι με πρωταγωνιστές τις αγαπημένες για πολύ κόσμο φιγούρες, Funko Pop με τα χαρακτηριστικά μεγάλα κεφάλια και τα μικρά σώματα. Το παιχνίδι προσπαθεί να μοιάσει στα αντίστοιχα της σειράς Lego και για να το καταφέρει έχει προσελκύσει στο δυναμικό του παλιές τηλεοπτικές σειρές όπως τα Masters of The Universe, Battlestar Galactica, The Thing, The Umbrella Academy, Scott Pilgrim Vs the world, Hot Fuzz και Jurassic World και μάλιστα έχοντας αποκτήσει πλήρη δικαιώματα πάνω σε αυτές.

Η ιστορία απλή και κατανοητή. Ο κακός της ιστορίας με το όνομα Eddy Funko, έκλεψε το στέμμα του Funko Freddy και το σκόρπισε σε 7 διαφορετικούς κόσμους, αυτούς που διαβάσατε παραπάνω. Εμείς καλούμαστε να μαζέψουμε τα κομμάτια και να ενώσουμε το στέμμα.

Τα γραφικά του παιχνιδιού τα βρήκα εκπληκτικά με τις φιγούρες να είναι ολοζώντανες και πιστές στις αντίστοιχες που πωλούνται στα καταστήματα. Οι κόσμοι αποτυπώνονται θαυμάσια με καλύτερη απεικόνιση για μένα, αυτή του Masters Of The Universe που είναι και το αγαπημένο μου cartoon.

Στη μουσική έχει γίνει επίσης μία τίμια δουλειά καθώς έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα δικαιώματα από τους αρχικούς δημιουργούς. Έχουμε δει πχ πολλές προσπάθειες αναβίωσης του MOTU ακόμη και από το Netflix, αλλά καμία προσπάθεια δεν είχε τις μουσικές που ακούγαμε στο cartoon. Ε, εδώ υπάρχουν όλες με αποτέλεσμα να μεταφερόμαστε κυριολεκτικά στον κόσμο που χανόμασταν όταν ήμασταν παιδιά. Αν τελείωνε εδώ το review θα μιλούσα για μία εκπληκτική προσπάθεια αλλά έχουμε και συνέχεια.

Στα του gameplay. Το παιχνίδι όπως ανέφερα, θέλει να μοιάσει στα Lego games. Διαλύουμε ότι βρίσκουμε στο περιβάλλον με τα όπλα και τις δυνάμεις του κάθε χαρακτήρα, μαζεύουμε vinyls, τα αντίστοιχα τουβλάκια των Lego και συλλέγουμε collectibles και Funko Pops που προσθέτουν επιπλέον κίνητρο για τον παίκτη να ασχοληθεί και να ψάξει κάθε γωνιά. Το παιχνίδι θα διαθέσει και on line co op κάπου στα μέσα του Νοέμβρη σύμφωνα με τους devs.

Αυτές οι μάχες όμως είναι μονότονες, ίδιες και δεν μπορείς παρά να κουραστείς από την επαναληψιμότητα. Τα boss fights επίσης κινούνται σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Ουσιαστικά όλα τα bosses είναι ίδια σε μηχανισμούς και αλλάζει μόνο το skin.

Αρνητική εντύπωση μου έκανε και η δυσκολία του παιχνιδιού. Φτάνει σε επίπεδα σαδισμού και δεν θέλω πραγματικά να ξέρω πως πέρασε ένα παιδί που του αγόρασαν το Funko Fusion για να περάσει καλά παίζοντας με τις αγαπημένες του φιγούρες. Όχι μόνο δεν προσφέρει διασκέδαση, αλλά σε νευριάζει, είναι άδικο και υπερβολικό.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως του παιχνιδιού που περίμενα να λυθεί με κάποιο update είναι το performance. Το παιχνίδι έχει άπειρα bugs. Ενδεικτικά αναφέρω ότι σε boss fight ξαφνικά και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά το boss σταμάτησε να δέχεται damage. Έπαιζα ειλικρινά 40 λεπτά χτυπώντας το αλύπητα και αυτό δεν καταλάβαινε τίποτα. Έκανα restart, το αντιμετώπισα ξανά με τον ίδιο τρόπο και νικήθηκε μετά από δέκα λεπτά. Σε άλλη περίπτωση που μου στοίχισε και περισσότερο είναι η έλλειψη checkpoints. Έχω προχωρήσει έναν κόσμο του παιχνιδιού στο 67% αυτού και κάποια στιγμή χάνω. Αντί να ξεκινήσω από εκείνο το σημείο, με εμφανίζει στο 5% αναγκάζοντας με να παίξω τα ίδια από την αρχή και να αφιερώσω πάλι 3 ή 4 ώρες για να φτάσω πάλι εκεί με κίνδυνο όμως να πάθω πάλι το ίδιο. Πραγματικά δεν ξέρω τι σκέφτηκαν οι δημιουργοί του παιχνιδιού και αναρωτιέμαι αν ένας από αυτούς ολοκλήρωσε το παιχνίδι που δημιούργησε.
Τα frame drops κτλ προβλήματα που είχε ήταν πολλά αλλά θα μπορούσα να τα δεχθώ με τη λογική ότι κάποια στιγμή θα διορθωθούν. Αυτό όμως με τα checkpoints δεν ξεπερνιέται.

Συνοψίζοντας το Funko Fusion είχε τη διάθεση να είναι ένα καλό και διασκεδαστικό παιχνίδι αλλά κατάφερε να γίνει ένα μέτριο και καθόλου διασκεδαστικό παιχνίδι με πολλά προβλήματα.

Θα το δοκιμάσω ξανά όταν και εφόσον κυκλοφορήσει κάποιο μεγάλο update και αν αξίζει να κριθεί εκ νέου, θα επιστρέψω στο κείμενο.

Ο βαθμός μου για την ώρα, είναι 4/10.

Ευχαριστώ πολύ τη CDMedia για το review code και τη στήριξή της στη Retropolis.

 Zf5b9R{D.