Monday, April 29, 2024
Blog

Που πάει το gaming ;

Που πάει το gaming ορέ παλικάρια ;;;

Από που να ξεκινήσω άραγε; Τα έχουμε πει και σε livestream τα περισσότερα αλλά ας τα γράψουμε και εδώ να υπάρχει.

Το gaming όπως πάει το πράγμα φαίνεται ότι θα αλλάξει ριζικά τουλάχιστον ως προς την μορφή που θα έρχεται στα σπίτια μας. Ψηφιακές streaming υπηρεσίες , cloud, remote play κτλ θα είναι οι λέξεις που θα αναφέρονται για μερικά χρόνια ακόμη μέχρι να αφομοιώσουμε ότι αυτό είναι πλέον το gaming.

Ηδη η Microsoft αποκάλυψε τα σχέδια της για το Project X Cloud το οποίο αφορά σε streaming τίτλων σε οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει μία οθόνη όπως ένα κινητό ή ένα tablet ή ένα laptop. Γιατί όχι και σε έξυπνες τηλεοράσεις με το αντίστοιχο app;

Νωρίτερα η Google είχε ανακοινώσει το Project Stream και μάλιστα μας έδειξε πως τρέχει το AC Odyssey σε 60fps και 1080p ανάλυση.

Η Microsoft τα έλεγε ή μάλλον τα έδειχνε νωρίτερα από όλους τα σχέδια της, καθώς έχει τεράστιο data center και μπορεί άνετα να υποστηρίξει το νέο της εγχείρημα.

Με το game pass άλλωστε ετοιμάζει το έδαφος προσφέροντας 100 τίτλους το μήνα με κόστος 10€/μήνα.

Το ίδιο θα κάνει και η Sony επεκτείνοντας την υπηρεσία PSNow με δυνατότητα download των τίτλων ώστε να εισχωρήσει και σε χώρες που δεν διαθέτουν καλές ταχύτητες internet ακόμη.

Και η Nintendo μας έδειξε πως τρέχει το AC Odyssey στο Switch.

Άρα έχουμε από μία κίνηση για όλες τις εταιρίες.

Αυτή είναι μία πραγματικότητα που έρχεται ίσως νωρίτερα από ότι περιμέναμε και έρχεται για να μείνει και να καθιερωθεί. Οι εταιρίες θα βρουν τον τρόπο να μας κάνουν να το δεχτούμε. Και εμείς; Είμαστε πρόθυμοι να το δεχτούμε ή θα κάνουμε πάλι επανάσταση από το πληκτρολόγιο όπως έγινε με τις plus και gold συνδρομές; Θα απαντήσω μόνος μου.

Θα το δεχτούμε. Ίσως λίγο στην αρχή προβάλλουμε κάποια σθεναρή αντίσταση αλλά όταν οι εταιρίες καταστήσουν σαφές ότι ΑΥΤΟΣ είναι ο μόνος τρόπος για να παίξεις τα νέα τους παιχνίδια, το νέο GOD OF WAR, το νέο FORZA, το νέο Kojima Game, το νέο Last Of Us Part III κτλ και μάλιστα με 10 μόλις ευρώ το μήνα, τότε οι αντιδράσεις θα αρχίσουν να μαλακώνουν. Οι συνδρομές θα αυξάνονται και οι εταιρίες να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Οι νέες γενιές ήδη δεν ενδιαφέρονται για ένα ακόμη κουτάκι στο ράφι τους. Ενδιαφέρονται για v bucks, για steam cards και για μία βιβλιοθήκη που γεμίζει απλά μία εφαρμογή στην κονσόλα ή στον υπολογιστή τους.

Και καλά κάνουν. Αυτοί ξέρουν καλύτερα και αυτοί κινούν τα νήματα της βιομηχανίας είτε προς το καλό είτε προς το κακό. Πάνω τους θα στηριχτούν τα νέα δεδομένα καθώς αυτοί θα είναι τα νέα “θύματα”. Γιατί “θύματα” ήμασταν και εμείς. Που είναι ορέ παλικάρια επαναστάτες τα χάρτινα μεγάλα κουτιά στα παιχνίδια; Που είναι τα μεγάλα manuals με τις οδηγίες, τους χάρτες και την τελευταία σελίδα για τις σημειώσεις μας; Ε;

Χάθηκαν εξαιτίας μας. Δεχτήκαμε απλά μουρμουρίζοντας το πλαστικό κουτάκι σκέτο με ένα cd, dvd, blu-ray disc και πήγαμε παρακάτω. Δεχτήκαμε και τα ψηφιακά παιχνίδια αδιαμαρτύρητα καθώς ήταν το ίδιο παιχνίδι σε μισή τιμή πολλές φορές και σημασία έχει να παίξουμε το παιχνίδι σε πρώτη φάση. Όχι να χαϊδεύουμε το κουτάκι.

Ακόμα χειρότερα και πολύ νωρίτερα δεχτήκαμε και μάλιστα πανυγηρίζοντας τα mp3, το netflix στο οποίο το πρόβλημα μας ήταν ότι δεν είχε υπότιτλους στα ελληνικά και μόνο αυτό. Τι περιμένατε άραγε ότι θα συμβεί με τα games;

Σκεφτείτε τώρα πως θα βλέπει ένας πιτσιρικάς τη δυνατότητα να παίζει το αγαπημένο του παιχνίδι χωρίς να απαιτείται κόστος για την αγορά κονσόλας και μάλιστα να μπορεί να παίξει από το κινητό του, να συνεχίσει στο tablet και όταν πάει στο σπίτι να ανοίξει απλά την 65″ τηλεόραση και με ένα χειριστήριο να παίξει το παιχνίδι από εκεί που το άφησε την τελευταία φορά όταν έπαιζε μέσα στο λεωφορείο πηγαίνοντας από το σχολείο ή την δουλειά του στο σπίτι.

Προσωπικά θα δεχτώ την οποιαδήποτε στάση αποφασίσουν οι εταιρίες καθώς αυτές έχουν το πάνω χέρι. Το ζητούμενο για μένα δεν είναι τα μεγάλα και αρεστά λόγια αλλά να σας πω τι με νοιάζει πραγματικά για το αγαπημένο μου χόμπι. Και αυτό είναι απλά ΝΑ ΠΑΙΞΩ, ΝΑ ΖΗΣΩ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!

ΠΑΙΞΕ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕ, ΤΑΞΙΔΕΨΕ … με όποιο τρόπο μπορείς. Αυτό θα σου μείνει και όχι το κουτάκι.

ΥΓ Κατανοώ απόλυτα τους φίλους συλλέκτες και τις ανάγκες τους αλλά πρέπει να πω αυτό που θα βρούν και αυτοί μπροστά τους σε λίγους μήνες και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν. Ίσως σώσουν την κατάσταση οι συλλεκτικές για μία μεταβατική περίοδο.

Να είστε καλά και σας ευχαριστώ που διαθέσατε τον χρόνο σας για να διαβάσετε την άποψη μου.

 Zf5b9R{D.