Saturday, April 27, 2024
Modern Reviews

Cocoon – Mini Review by Akikos


Το cocoon είναι ένα παιχνίδι που δύσκολα θα το αγόραζα μεμονωμένα αν και είχα ακούσει αρκετά καλά λόγια πριν το παίξω και ο publisher (Annapurna) μου έχει προσφέρει αρκετές συγκινήσεις στο παρελθόν. Παρόλα αυτά η ένταξη του στο GamePass μου έδωσε την ευκαιρία όχι μόνο να το δοκιμάσω αλλά και να το τελειώσω περνώντας ευχάριστα το χρόνο μου..

Πρωταγωνιστής είναι ένα έντομο που περιπλανιέται σε κόσμους μέσω κάποιων σφαιρών που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και τις μεταφέρεις μαζί του. Η κάθε σφαίρα έχει και μια ειδική δυνατότητα. Το gameplay εμβαθύνεται με τη παρουσία bosses που το καθένα έχει σχεδιαστεί με διαφορετικό τρόπο και για να τα νικήσεις πρέπει να συνδυάσεις εκτός από την puzzle λογική και αντανακλαστικά καθώς αν σε χτυπήσουν έστω και μια φορά πρεπει να επαναλλάβεις τη μάχη..

Τα puzzle είναι απολύτως λογικά κάνοντας εφικτή την επίλυσή τους χωρίς να κοιτάξεις λύσεις. Το παιχνίδι σου μαθαίνει σταδιακά νέους μηχανισμούς και πως θα τους χρησιμοποιείς και έπειτα σε καλεί να τα συνδυάσεις με τους μηχανισμούς που έχεις μάθει μέχρι προηγουμένως. Κάποιοι απαιτούν να συνδυάσεις 2 ή περισσότερους κόσμους ταυτόχρονα μέσω των σφαιρών. Μάλιστα στα δύσκολα σημεία το παιχνίδι σε περιορίζει χωρικά για να σκεφτείς πιο εύκολα τη λύση. Υπάρχουν σημεία που πρέπει να σκεφτείς out of the box αλλά σε κανένα σημείο δεν κατηγόρησα τους δημιουργούς για έναν γρίφο που ήταν αδύνατο να σκεφτώ μόνος μου. Υπήρχε ένα μοναδικό σημείο που χρειάστηκα tip (όχι ολη τη λύση) και ακόμα κατηγορώ τον εαυτό μου γιατι δεν το σκέφτηκα μόνος μου.

Τεχνικά το παιχνίδι είναι άρτιο. Η μετάβαση από κόσμο σε κόσμο γίνεται άμεσα, τα loading time είναι ανύπαρκτα και τα fps στο Xbox Series S μου απολύτως σταθερά. Ειναι με άλλα λόγια παιχνίδι νέα γενιάς.

Είναι ένα ατμοσφαιρικο puzzle game με φρέσκιες ιδέες, εξαιρετική μουσική, animation, bosses και πρωτότυπους μηχανισμούς που δεν θα απογοητεύσει τους λάτρεις του είδους. Χρειάστηκα γύρω στις 10 ώρες να το ολοκληρώσω παίρνοντας βοήθεια (ένα tip) στο τελικό γρίφο.

Θετικά:

Λογικοί γρίφοι

Εκπληκτικά animation, μουσική, ατμόσφαιρα

Μηδενικά loading times.

Απλός αλλά με βάθος χειρισμός

Άρτια σχεδιασμένα κόσμοι και μηχανισμοί

Εκεί που χρειάζεται το παιχνίδι σε περιορίζει χωρικά για να μην χαθείς

Αρνητικά:

Αρκετά γραμμικό

Οι γρίφοι λύνονται με έναν και μοναδικό τρόπο

Βαθμολογία: 8.9

 Zf5b9R{D.