Wednesday, October 16, 2024
Modern Reviews

DAVE THE DIVER | Mini Review by Fatmustard

Η απόλυτη χαλάρωση στο βυθό της θάλασσας.

Η μικρή ομάδα που ακούει στο όνομα MINTROCKET μας συστήνει το ιδιαίτερο παιχνίδι Dave The Diver στις 28 Ιουνίου του 2023. Τότε όμως δεν του έδωσα τη πρέπουσα σημασία, η προσοχή μου στρέφεται σε αυτό περίπου έναν χρόνο αργότερα καθώς το δίνει η ps plus συνδρομή. Θέλοντας λοιπόν να παίξω κάτι χαλαρό καταμεσής του καλοκαιριού , πατώ download και στη συνέχεια play.

Τι το ιδιαίτερο έχει όμως το συγκεκριμένο indie παιχνίδι ; Αρχικά η ίδια η σύλληψη του παιχνιδιού καθώς είσαι ψαροντουφεκάς ! Μετέπειτα το είδος του παιχνιδιού το οποίο είναι κάπως θολό αφού ακροβατεί μεταξύ του fishing game, του management καταστήματος , του χαλαρωτικού exploring .Αλλά και action adventure με rpg στοιχεία να το αποκαλούσες μάλλον δεν θα σε έψηγε κανείς.
Ακόμη, η pixelated απεικόνιση του παιχνιδιού προσδίδουν στον τίτλο μια απαράμιλλη ομορφιά χωρίς όμως να το κάνουν να δείχνει παλιακό , αντιθέτως το παιχνίδι μοιάζει τόσο φρέσκο όσο και τα ψάρια που πιάνουμε στο βυθό του παιχνιδιού. Το παιχνίδι δεν διαθέτει voice overs και νομίζω ότι αυτό πρόκειται περί σχεδιαστικής επιλογής καθώς το μουρμουριτό των χαρακτήρων ταιριάζει απίστευτα με το χιουμοριστικό ύφος που το διέπει.

Τι ακριβώς κάνεις στο παιχνίδι ; Μέσες άκρες βουτάς με το ψαροντούφεκο σου στο βυθό. Εκεί , θα συναντήσεις διάφορα ψάρια που ποικίλουν ανάλογα με το βάθος , τον καιρό , την ώρα της κατάδυσης και άλλα πολλά. Αυτά τα ψάρια πρέπει να τα ψαρέψεις, αφού τα ψαρέψεις τα πουλάς στο εστιατόριο που έχεις μαζί με φίλους σου όπου εκεί επιμελείσαι ο ίδιος το menu , το management της επιχείρησης αλλά παράλληλα εκτελείς κα χρέη σερβιτόρου. Αργότερα στο παιχνίδι το management θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς που έχουν να κάνουν με την ποιότητα των υλικών σας και όχι μόνο αλλά αυτό θα σας αφήσω να το ανακαλύψετε μόνοι σας.

Και κάπου εδώ θα αναρωτηθείτε οκ καλό , αλλά μήπως είναι λίγο μονότονο και κάπως επαναλαμβανόμενο ; Και η αλήθεια είναι κάπου στη μέση καθώς προσωπικά δεν το βρήκα μονότονο αλλά φαντάζομαι πως αρκετός κόσμος θα βαρεθεί σε σημεία του παιχνιδιού όπου κα γίνεται μια κάποια κοιλιά. Ναι λοιπόν , η επαναληψιμότητα σε σημεία ίσως είναι και το μοναδικό πρόβλημα του παιχνιδιού .

Το παιχνίδι όμως δεν σε αφήνει να βαρεθείς αφού βρίθει από ιδέες από ενδιαφέροντα mini games και σταδιακή και άρτια δοσμένη χρησιμοποίηση εργαλείων , όπλων και πολλών άλλων.

Τέλος παράλληλα με όλα αυτά έχουμε και μια ενδιαφέρουσα και παλαβή ιστορία που δίνεται με αρκετό χιούμορ με τα εντυπωσιακά mini cutscenes που αποτελούν και το highlight του παιχνιδιού. Μοναδικό αρνητικό λοιπόν στο παιχνίδι η μια σχετική επανάληψιμότητα και η κοιλιά που κάνει σε σημεία και έτσι ο βαθμός που θα του βάλω είναι 8,5/10.

 Zf5b9R{D.