Wednesday, October 16, 2024
Modern Reviews

Bakeru | Mini Review by Greco Gamer


Για να είμαστε πιο ακριβείς, ολόκληρη η ονομασία του είναι Otogi Katsugeki Mameda no Bakeru: Oracle Saitarou no Sainan. Έπειτα από αυτό το μακρινάρι για τίτλο και ελπίζοντας να μην σε πήρε ο ύπνος, ας αναφέρω πρώτα ένα mini backstory πριν το κύριο review.

Bakeru. H αλήθεια είναι ότι το έμαθα για πρώτη φορά στην παρουσίαση του Ιαπωνικού Direct της Nintendo και είχα μείνει αρκετά ενθουσιασμένος. Περίμενα ανυπόμονα να έρθει προς την Δύση αν και δεν σου κρύβω ότι δεν είχα πολλές ελπίδες.

Ωστόσο μετά από τελετουργίες με pixelated μουσική και σφάξιμο NPCS στο Dragon Quest 11, ο θεός του gaming άκουσε τις προσευχές μου και βλέπω επιτέλους την ανακοίνωση!

Το Bakeru έρχεται στην Δύση.

Με καθυστέρηση λίγων εβδομάδων απέκτησα το παιχνίδι και ήρθε η στιγμή μετά τον τερματισμό του να σας πω την γνώμη μου.

Με τον Bakeru σε ρόλο πρωταγωνιστή προσπαθούμε να σταματήσουμε τον Oracle Saitaro και την συμμορία του από την προσπάθεια τους να καταστρέψουν την Ιαπωνία σε ένα παιχνίδι που θυμίζει αρκετά Super Mario 3D Land και Kirby and the forgotten land.

Χαρακτηριστικό όπλο μας είναι τα drums (Haradaiko Drums πιο συγκεκριμένα) που μας δίνει η Tanuki Clan για να εξοντώσουμε τα κακά πνεύματα.

Το παιχνίδι αποτελείται από 63 επίπεδα, βασισμένα σε διάφορα μέρη της Ιαπωνίας ενώ το τελευταίο διαδραματίζεται στο διάστημα. Όλα αυτά τα επίπεδα είναι έτοιμα να τα ανακαλύψεις ενώ ταυτόχρονα κάνεις συλλογή από διάφορα souvenirs και μαθαίνεις πληροφορίες που μπορεί να μη γνώριζες για την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου μέσω του Scoop.

Αξίζει να αναφέρουμε σαν επιπλέον λεπτομέρεια ότι υπάρχει ποικιλία ικανοτήτων που αποκτούμε στην διάρκεια του ταξιδιού μας, ενώ μέσω των shop αποκτάμε και ποικιλία αντικειμένων που θα μας βοηθήσουν.

Η όλη χαρούμενη παλέτα των χρωμάτων το καλό voice acting με την φωνή του πρωταγωνιστή να είναι από την Junko Takeuchi που είναι η ίδια voice actor του Naruto και του Red στο Pokemon Origins το κάνουν πιο μαγευτικό!

Επιπλέον ο απλουστευμένος χειρισμός βοηθά αρκετά στο να περνάς καλά σε όλη τη διάρκεια.

Επίσης ένα mini spoiler. Να προετοιμαστείτε πολύ καλά για ένα αρκετά ενδιαφέρον τελικό boss που μπορεί να φέρει και μια ανατροπή δεδομένων στο σύνολο των συγκινήσεων που έχει να σας προσφέρει το παιχνίδι.

Τελικά να το αγοράσεις;

Φυσικά! Είναι ένα παιχνίδι που τηρεί κάποιες φόρμουλες γνωστών και διάσημων ips όπως από Mario και Kirby και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι η πιο ευχάριστη έκπληξη του 2024 για εμένα. Η αρχική του τιμή είναι στα 39€. Αν δεν βιάζεστε, πιθανότατα θα υπάρξει κάποια μείωση τιμής στο προσεχές μέλλον ώστε να το αποκτήσετε!

Συνολική βαθμολογία 9/10

 Zf5b9R{D.