Friday, April 26, 2024
Blog

3 Χρόνια Retropolis

9.42πμ, ετοιμάζω καφέ και βάζω στο winamp αγαπημένες μουσικές από retro games ώστε να γράψω για τα 3 χρόνια της Retropolis.

3 χρόνια που αν με ρωτήσετε πόσο καιρό έχω ανοικτό το κανάλι αυθόρμητα θα σας πω περίπου ένα χρόνο. Πραγματικά τόσο καλά περνάω έχοντας δημιουργήσει μία παρέα με άτομα ανά την Ελλάδα και όχι μόνο αφού υπάρχουν φίλοι από Ευρώπη και Αμερική οι οποίοι περνούν την ώρα τους βλέποντας και το περιεχόμενο της Retropolis. 

Η ιστορία της Retropolis είναι χιλιοειπωμένη στα livestreams αλλά δεν την έχω γράψει ποτέ. 

Το κανάλι ουσιαστικά το δημιούργησα για να δείξω παλιά επιτραπέζια παιχνίδια και να περιγράψω τον τρόπο παιχνιδιού τους. Τις οδηγίες δηλαδή ώστε να μη χρειαστεί κάποιος να τις διαβάσει αλλά να τις μάθει βλέποντας απλά ένα βίντεο με αυτές. 

Τότε άρχισε και το κανάλι να έχει δυο, τρεις άντε πέντε ανθρώπους που παρακολουθούσαν αυτά τα εντελώς ερασιτεχνικά βίντεο όπου στο ένα χέρι κρατούσα το κινητό και με το άλλο άνοιγα το κουτί, έβγαζα το παιχνίδι, έδειχνα το περιεχόμενο και έλεγα ταυτόχρονα τις οδηγίες. Περιπέτεια μεγάλη το κάθε βίντεο. Επεξεργασία μετά για να φύγει ο σεισμός των 5 ρίχτερ από το τρέμουλο της εικόνας κτλ κτλ

Στην συνέχεια και αφού τα επιτραπέζια που είχα στην κατοχή μου εξαντλήθηκαν έπρεπε να σκεφτώ τι άλλο διαθέτω και ίσως ενδιέφερε κόσμο να τα δει. Έτσι το πρώτο ουσιαστικά βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι πριν ακόμα και από τα επιτραπέζια που περίμεναν υπομονετικά να παρουσιαστούν στον κόσμο ήταν η βιτρίνα παιχνιδιών που έχω στο δωμάτιο μου και μπορείτε να το θυμηθείτε εδώ

Επόμενα αντικείμενα που θέλησα να παρουσιάσω ήταν οι φορητές μου κονσόλες που συντρόφευαν την παιδική μου καθημερινότητα. Το gameboy και το gamegear! 

Και κάπως έτσι κάθε εβδομάδα βρέθηκα να ψάχνω τι άλλο μπορώ να παρουσιάσω και να έχει κόσμο που μπορεί να ενδιαφέρεται. 

Τα livestreams από τα οποία έγινε πιο γνωστή η Retropolis ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2016 όπου μετά από μάχη με την τεχνολογία, το obs, το pc 12ετίας και το σάπιο internet που ακόμα διαθέτω, κατάφερα να εκπέμψω για πρώτη φορά στον αέρα του youtube και να παίξω cannon fodder και colonization. Ε από τότε έχουμε ξεπεράσει τα 100 livestreams στα οποία σε ποσοστό 95% παίζω και βλέπετε ρετρό παιχνίδια.

Το πρώτο live εδώ 

Την πορεία την ξέρετε και την παρακολουθείτε ακόμα και σήμερα που φτάσαμε τις 1100 μέρες παρουσίας ως κανάλι. 

Πέρα όμως από το κανάλι. Αν δείτε την περιγραφή του καναλιού η οποία έχει παραμείνει ίδια από την πρώτη μέρα, θα δείτε ότι λέω πως το κανάλι δημιουργήθηκε γιατί οι φίλοι μου μεγάλωσαν και δεν ασχολούνται πια με τα παιχνίδια! Και πως είμαι σίγουρος πως εκεί έξω θα υπάρχουν και άλλοι με το σύνδρομο του Πήτερ Παν και ελπίζω να γνωριστούμε. 

Ε αυτός ήταν ο αρχικός στόχος ο οποίος και επετεύχθη. Τα άτομα βρέθηκαν και η Retropolis έχει πλέον μία παρέα που βρίσκεται να πιει τον καφέ της και να συζητήσει για επιτραπέζια, video games, ταινίες και σειρές! 

Και τώρα που πετύχαμε τον στόχο μας τι γίνεται; Σταματάμε; 

Και βέβαια όχι!

Η παρέα μεγαλώνει και πλέον στόχος και δική μου επιθυμία είναι να δημιουργηθούν παρέες Retropolis σε όλη την Ελλάδα. Είναι κρίμα να βρίσκονται φίλοι της Retropolis στην Κρήτη, στην Αθήνα, στην Χαλκίδα, στο Λονδίνο, στο Μόναχο ακόμα και στην Αμερική και να μην γνωρίζονται μεταξύ τους! Έχουν τόσα κοινά να πουν που θα ήταν τέλειο να βρίσκονται και αυτοί όσο συχνά μπορούν και να τα λένε από κοντά.

Οτιδήποτε άλλο έρθει στο κανάλι είναι ευπρόσδεκτο εφόσον δεν αλλοιώνει την αρχική υπόσταση του και δεν το μεταλλάσσει σε κάτι άλλο από αυτό που γνωρίζετε.

Στα τρία χρόνια που πέρασαν το μόνο σίγουρο είναι ότι εγώ περνάω καλά. Υπήρξαν και κακές στιγμές, απογοητεύσεις κυρίως από ανθρώπους, αναποδιές στην κανονική ζωή μου που μπορεί να με επηρέασαν αλλά πάντα μα πάντα μέσα από το κανάλι χαλαρώνω και ξεχνώ τα υπόλοιπα. 

Συνεχίζουμε και μην ξεχνάτε: Η Retropolis είστε ΕΣΕΙΣ!

Ευχαριστώ

Δείτε εδώ το live για τα 3 χρόνια

 Zf5b9R{D.