Φθινόπωρο – Τα games μπαίνουν ξανά στην καθημερινότητά μου


Ήρθε ο Σεπτέμβριος και μαζί τα πρωτοβρόχια. Κάπως έτσι ξεκινούσα τις παιδικές μου εκθέσεις για το φθινόπωρο όταν πήγαινα στο δημοτικό.
Πλέον το φθινόπωρο πέρα από τις βροχές φέρνει μαζί του την επιστροφή από την καλοκαιρινή άδεια στην εργασία μας, το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς για τους γονείς αλλά και το γρήγορο σούρουπο έως και βράδιασμα από τις 5 το απόγευμα.

Ε μαζί με όλα αυτά προσωπικά μου έρχεται και η διάθεση για gaming πιο έντονη από κάθε άλλη εποχή. Να βρέχει έξω και να παίζεις Forza σε πίστα που ρίχνει καρέκλες! Να παίζεις Witcher 3, Dark Souls και ότι άλλο σκοτεινό υπάρχει εκεί έξω και να ταιριάζει ρε αδερφέ με τον καιρό έξω από το παράθυρο σου. Δεν ξέρω αν εσάς σας επηρεάζει ο καιρός αλλά εγώ αυτό το πάθαινα από παιδάκι. Έβαζα να παίξω Boby Is Going Home στο Atari_2600 γιατί περνούσαν όλες οι εποχές και τον χειμώνα έπαιζε χριστουγεννιάτικη μουσική! Το ίδιο και πιο μετά σε άλλες κονσόλες και υπολογιστές. Θυμάμαι να παίζω το Summer Games στην Amiga μόνο καλοκαίρι. Δεν μου ταίριαζε σε άλλη εποχή. Αργότερα στο PS1, Silent Hill μόνο χειμώνα με κρύο. Με το που έμπαινε η άνοιξη δεν υπήρχε Silent Hill.

Πάντα το ίδιο κόλλημα. Και είναι και λογικό θεωρώ να παίζεις πιο πολύ τον χειμώνα. Το κρύο, οι υποχρεώσεις όχι μόνο οι δικές σου άλλα και των φίλων σου δεν αφήνουν πολλούς κοινούς ελεύθερους χρόνους για συναντήσεις και καφέδες. Έτσι αν κάθεσαι σπίτι και ξύνεσαι, οι επιλογές σου είναι είτε να διαβάσεις κάποιο βιβλίο, είτε να δεις τηλεόραση, είτε να παίξεις το αγαπημένο σου video game. Να αράξεις με τον ζεστό καφέ σου η το τσάι σου και να αφιερώσεις τον χρόνο που διαθέτεις για να απολαύσεις το ταξίδι. Αν θέλεις παράλληλα μπορείς αν ακούς και τα προηγούμενα livestreams της Retropolis σε στυλ ραδιοφωνικό 😉
Για τον φετινό χειμώνα προβλέπω ότι θα ασχοληθώ με Gears5, Spiderman PS4, Witcher 3 (να τελειώσω ρε φίλε με αυτά τα DLC) και αν βρω το κουράγιο να παίξω και το Read Dead Redemption 2. Έχω και Dark Souls 2 και Bloodborne να με περιμένουν καθώς και μεγάλη λίστα τίτλων που ΘΑ ασχοληθώ κάποια στιγμή.

Εσείς περνάτε το ίδιο βάσανο με μένα ή έχετε βάλει τη ζωή σας σε τάξη; Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλια σας.

Πάνος

4 thoughts on “Φθινόπωρο – Τα games μπαίνουν ξανά στην καθημερινότητά μου

 • 24/09/2019 at 5:24 pm
  Permalink

  Και μόνο που ανέφερες το RDR2 ανατρίχιασα τί να πω υπομονή αφού είναι τεράστιο. Όσο για αυτό που είπες να ακούω τα προηγούμενα live σε audio μόνο σε ραδιοφωνικό στύλ … καλή ιδέα δεν το σκέφτηκα !
  Το φθινόπωρο και αργότερα ο χειμώνας είναι ιδανικοί μήνες για gaming ωρών όχι τίποτα άλλο να φεύγουν και μερικά παιχνίδι από την «λίστα». Αν και διαφωνώ γιατί η δική μου gaming νοοτροπία είναι παίξε ένα παιχνίδι μέχρι που πραγματικά να το βαρεθείς !

  Reply
 • 26/09/2019 at 7:54 am
  Permalink

  Πάνο, έχεις μια εκλεκτική προσέγγιση στα games. Είσαι ο σομελιέ που παίρνει στο χέρι του το ποτήρι με το κρασί, το υψώνει, το κοιτάζει στο φως, το μυρίζει και αποφασίζει πότε θα το σερβίρει και σε ποια θερμοκρασία. Αυτό προϋποθέτει αυτοπειθαρχία και αίσθηση του ωραίου. Το «ωραίο» και με την αρχαιοελληνική σημασία: Δηλ. «αυτό που είναι στην ώρα του». Εγώ πάλι δεν μπορώ να κρατηθώ, πέφτω με τα μούτρα, ρίχνομαι στην μάχη με τα τέρατα. Κρυώνω αν κάνει κρύο, ιδρώνω αν έχει ζέστη. Το θέμα είναι να φτάσω σώος μέχρι το Save room. Θα δροσιστώ εκεί.

  Reply
 • 19/12/2019 at 9:04 pm
  Permalink

  Ψυχολογία και προδιάθεση! Είναι ονειρική η κατάσταση, ιδίως όταν σκαλίζεις παλιές συλλογές από παιχνίδια, cd, βιβλία, κασσέτες. Χρόνια και εποχές ξαναζωντανεύουν για λίγο προτού χαθούν και πάλι…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *