Saturday, April 20, 2024
Blog

NES – 10 παιχνίδια διαμάντια!

  1. Duck Hunt, 1984
    Πάρε στα χέρια σου το όπλο της Nintendo, NES Zapper και βγες για κυνήγι. Οι πάπιες πετούν σε διάφορες κατευθύνσεις και εσύ πρέπει να τις πετύχεις έχοντας για κάθε μία, τρεις βολές. Πρόσεχε μόνο μην πετύχεις τα περιστέρια!


  2. Super Mario Bros, 1985
    Σε μία τέτοια λίστα δε γίνεται να μην υπάρχει Mario παιχνίδι και φυσικά το SMB. Ο Miyamoto κατάφερε να κάνει τον υδραυλικό δημοφιλές επάγγελμα και ρόλο έπαιξαν τελικά τα μυστήρια τετράγωνα, οι υδραυλικοί σωλήνες, οι περίεργοι εχθροί με τα περίεργα ονόματα ή ο αγώνας για να πάρει στην αγκαλιά του την όμορφη Princess Peach;
    Ακόμα και σήμερα το παιχνίδι είναι απόλαυση και επιβάλλεται να το παίξετε.


  3. River City Ransom, 1985
    O Alex και ο Ryan ρίχνουν ξύλο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ώστε κλασσικά στο τέλος να σώσουν την όμορφη κοπέλα του Ryan. Πολλά αντικείμενα στην διάθεσή σας εκτός από τις γροθιές σας για να κατατροπώσετε τους εχθρούς σε ένα ατελείωτο ξύλο δρόμου. Το παιχνίδι συγκαταλέγεται μέσα στους κλασσικούς τίτλους της κονσόλας.


  4. Megaman 2, 1988
    Αν θέλετε να δοκιμάσετε τις αντοχές όπως ο “τραγικός παίκτης” τότε δεν έχετε παρά να παίξετε το Megaman 2! Το παιχνίδι είναι από αυτά που δεν συγχωρούν το λάθος. Σε κάθε level έχετε να αντιμετωπίσετε και ένα boss!


  5. Punch-Out!!, 1986
    Εδώ πρόκειται για την μεταφορά από τα arcades στην 8bit κονσόλα της Nintendo ενός παιχνιδιού πυγμαχίας. Το παιχνίδι σημείωσε επιτυχία και κατάφερε κάτι που φάνταζε αδύνατο μέχρι εκείνη τη στιγμή.


  6. Super Mario Bros 3, 1990
    Πραγματικά για αυτό το Mario παιχνίδι δεν υπάρχουν λέξεις για να το περιγράψεις. Πήρε όλα τα καλά στοιχεία του πρώτου τίτλου και πρόσθεσε άλλα τόσα κάνοντας το gameplay του παιχνιδιού πρωτόγνωρο για την εποχή με sub-bosses, πολλάπλές διαδρομές, μίνι παινχίδια και κρυφές περιοχές. Το παιχνίδι ήταν τόσο καλό που κυκλοφόρησε  οπτικά βελτιωμένο και στο SNES.  Αν δεν έχετε παίξει αυτό το παιχνίδι ή είστε στο 1% του πλανήτη που δεν έχει παίξει κανένα Mario Game, ξεκινήστε από αυτό!


  7. Metroid, 1986
    Όταν ένα παιχνίδι φτάνει να δημιουργεί ένα είδος στην βιομηχανία, τότε πρόκειται σίγουρα για ένα μοναδικό παιχνίδι που αξίζει την προσοχή σας .
    Αναλαμβάνετε τον ρόλο της Samus Aran, φοράτε την στολή σας και ξεκινάτε ένα μοναδικό και μοναχικό ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο! Οτιδήποτε άλλο γράψω θα σας χαλάσει την εμπειρία. Μην το χάσετε!


  8. Contra, 1988
    Run-and-Gun
    Δυσκολία : Άστο καλύτερα
    Level Design: Πανέμορφο
    Τι να προσέξω: που θα πετάξω το χειριστήριο


  9. Double Dragon 2 – The Revenge
    Αν θέλατε να παίξετε το κλασσικό DD παιχνίδι τότε θα δοκιμάσετε το δεύτερο μέρος της σειράς. Πολύ καλύτερο σε όλους τους τομείς από το πρώτο. Αναλαμβάνετε και πάλι τα αδέρφια Billy και Jimmy προκειμένου να δείρετε όποιον σταθεί εμπόδιο. Άραγε θα μονομαχήσουν μεταξύ τους όπως συνέβαινε στο πρώτο DD; Σας αφήνω να το ανακαλύψετε μόνοι σας!


  10. The Legend Of Zelda, 1987
    Όλη αυτή η σειρά που σήμερα πουλάει εκατομμύρια αντίτυπα σε κάθε νέο τίτλο της ξεκίνησε από εδώ. Από το NES των 8bit. Το ταξίδι στον κόσμο της Hyrule, χρησιμοποιώντας το σπαθί σας και την ασπίδα σας για να σώστε την πριγκίπισσα Zelda θα είναι πανέμορφο, ενδιαφέρον και δύσκολο μιας που θα κληθείτε να εξερευνήσετε dungeons, και να λύσετε γρίφους.


    Τα παιχνίδια μπορείτε να τα παίξετε και στο Nintendo Switch μέσα από την on line υπηρεσία της κονσόλας η αγοράζοντας την μίνι έκδοση της κονσόλας.

 Zf5b9R{D.