Friday, April 26, 2024
Modern Reviews

Psychonauts 2 mini review

Psychonauts 2

Αν σου έχουν λήψει τα 3d platformers με όμορφο σχεδιασμό, εκπληκτικές πίστες και σενάριο βγαλμένο από τις πιο τρελές σκέψεις πολλών χαρακτήρων, τότε το Psychonauts 2 είναι το παιχνίδι που πρέπει να παίξεις!

Είσαι ο Raz και το όνειρό σου είναι να γίνεις ένας καταξιωμένος Psychonaut. Σου δίνεται η ευκαιρία να το πετύχεις μιας και ένας προδότης έχει εισβάλλει στον οργανισμό κατασκόπων Psychonauts ο οποίος θα προσπαθήσει να επαναφέρει στην ζωή την θανάσιμη εχθρό Maligula.

Ένας είναι ο τρόπος για να ανατρέψεις τα σχέδια του προδότη και δεν είναι άλλος από το να εισέρχεσαι μέσα στο μυαλό πολλών χαρακτήρων που θα συναντήσεις, βιώνοντας τις σκέψεις τους, προσπαθώντας να τις βάλεις σε μία σειρά και να βοηθήσεις και τον ίδιο τον χαρακτήρα αλλά και εσένα τον ίδιο καθώς θα αντιμετωπίσεις καταστάσεις, η επιτυχής έκβαση των οποίων θα σου δώσουν τα απαραίτητα upgrades για να επιβιώσεις απέναντι στους επόμενους πιο δύσκολους εχθρούς.

Οι δυνάμεις που θα έχεις στην κατοχή σου είναι αρκετές και πρέπει να τις χρησιμοποιήσεις κατάλληλα σε κάθε εχθρό για να τον κατατροπώσεις. Θα μάθεις να μετακινείς αντικείμενα με τηλεκίνηση, θα μάθεις να ισσοροπείς σε μπάλα για να κινείσαι γρήγορα, να επιτίθεσαι με ηλεκτρισμό, να δημιουργείς το χάρτινο αντίγραφό σου ώστε να χωράς σε μικροσκοπικές χαραμάδες και να ανοίγεις κλειδωμένες πόρτες και άλλα τόσα που θα σε αφήσω να τα ανακαλύψεις μόνος σου.

Οι πίστες είναι πραγματικά θεότρελες και άψογα σχεδιασμένες είτε πρόκειται για 3d περιβάλλοντα, είτε για 2d. Ναι υπάρχουν, όπως και στα 3d Mario παιχνίδια, πίστες σε δύο διαστάσεις όπως για παράδειγμα τις σελίδες ενός βιβλίου. Τις 3d πίστες θα τις λατρέψετε. Καζίνο, ταχυδρομείο, δάσος, βιβλιοθήκη είναι μερικές μόνο από τις τοποθεσίες περιπλάνησης σας.

Όταν ακούς ότι ο δημιουργός του παιχνιδιού είναι ο Timothy John Schafer ( LucasArts) ο οποίος έχει δώσει παιχνίδια όπως τα Monkey Island και το Grim Fandango, τότε ξέρεις ότι το χιούμορ που θα υπάρχει στο παιχνίδι θα είναι όχι μόνο χορταστικό, αλλά και μαύρο. Και πιστέψτε με. Θα δείτε να θίγονται θέματα που δεν τα έχετε δει ποτέ σε παιχνίδι.

Το παιχνίδι μου πήρε κοντά στις 16 ώρες για να το ολοκληρώσω καθώς η δυσκολία σε μερικά σημεία με καθυστέρησε καθώς απαιτούσε να φαρμάρω αρκετά ώστε να πάω πιο δυνατός στα boss fights αλλά θεωρώ ότι ο κανονικός χρόνος είναι γύρω στις 11 με 12 ώρες. Έως 20 ώρες αν θέλετε να ψαζέψετε όλα τα τρόπαια.

Γενικά πέρασα καταπληκτικά. Δεν βαρέθηκα καθόλου και δυσκολεύτηκα μόνο σε δύο γρίφους οι οποίοι ήταν σχετικά μέτριας δυσκολίας. Σε αντίθεση με τα πιο πολλά 3d platforms εδώ έχουμε σενάριο το οποίο πρέπει να προσέξετε για να κατανοήσετε την ιστορία του παιχνιδιού αλλά και γιατί πολλές φορές σας λέει την λύση που σε περίπτωση που κάνατε skip θα σας ταλαιπωρούσε να την βρείτε. Οι πολλαπλές επιλογές στους διαλόγους επηρεάζουν ελάχιστα την έκβαση της ιστορίας οπότε όταν έχετε ερωτήσεις, απλά ρωτήστε τα πάντα.

Αν έπρεπε να βρω κάτι αρνητικό, αυτό θα ήταν η έλλειψη δόνησης σχεδόν σε όλο το παιχνίδι. Έχει σημεία που θα μπορούσες να νιώθεις τα πάντα και δεν νιώθεις τίποτα. Το παιχνίδι το έπαιξα σε XBOX SX. Δεν γνωρίζω αν το dualsense στην PS5 έκδοση του παιχνιδιού κάνει τα μαγικά του. Αν τα κάνει όμως τότε ευχαρίστως θα ξανά έπαιζα το παιχνίδι.

Αν προτείνω να το παίξετε; Ναι αν σας άρεσε ότι διαβάσατε. Να το αγοράσετε; Αν έχετε gamepass, παίξτε το από εκεί και αν σας αρέσει να το αγοράσετε.  Αν έχετε Playstation, ναι και πάλι.

Η προσπάθεια τους δημιουργού ξεκίνησε χάρις την βοήθεια του κόσμου με crowdfunding και ολοκληρώθηκε με την χρηματική βοήθεια της Microsoft όταν και απέκτησε την Doublefine. Σύμφωνα με τον ίδιο αν δεν έβαζε χρήματα η Microsoft το παιχνίδι δεν θα είχε boss fights και θα είχε φωνή σε μισούς χαρακτήρες.

Bonus: η συμμετοχή του Jack Black

 

Καλή σας διασκέδαση!

Πάνος Retropolis


Μία ακόμη γνώμη από τον StefKnightCS 

Το Psychonauts 2 είναι ένα παιχνίδι πλατφόρμας  που αναπτύχτηκε από την Double fine και εκδόθηκε από την Microsoft τον Αύγουστο του 2021.

Περίμενα με αγωνία τον τίτλο εδώ και πολύ καιρό έχοντας παίξει το 1ο τρεις φορές στη γενιά του και μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση.

Η ιστορία συνεχίζει από εκεί που μας άφησε ο 1ος τίτλος με ένα νέο κακό να αιωρείται πάνω από τους πρωταγωνιστές μας.

Διαθέτει εκπληκτικά χρώματα και πανέμορφα λεπτομερή γραφικά.

Επίσης εκπληκτική μουσική. Ο χειρισμός είναι οκ αλλά θα πρέπει να καταφεύγετε συχνά στο μενού για να αλλάζετε δυνάμεις και μας σπάει λίγο τη ροή.

Η μάχη δυστυχώς δεν βελτιώθηκε από το 1ο και ας πέρασαν τόσα χρόνια και παραμένει λίγο αρτσούμπαλη.

Κατά τα άλλα έχουμε να κάνουμε με βελτιώσεις σε όλους τους τομείς, με ωραίες ανατροπές στην ιστορία , τέλεια περιβάλλοντα και φοβερή ατμόσφαιρα.

Σίγουρα το καλύτερο παιχνίδι που έχω παίξει ως τώρα !!!

Το προτείνω ανεπιφύλακτα , δεν θα θέλετε πραγματικά να τελειώσει.


 Zf5b9R{D.