Friday, April 19, 2024
Modern Reviews

TMNT – Shredder’s Revenge

Σας έλειψαν οι χελώνες νίντζα; Αν ναι τότε πρέπει να παίξετε το TMNT – Shredder’s Revenge.

Κλασική ιστορία στην οποία ο κακός κλέβει το άγαλμα της ελευθερίας και πρέπει να το πάρετε πίσω. Κλασικό επίσης Beat ’em up. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Για πρώτη φορά μπορείς να επιλέξεις ως playable character την April O’Neil και τον Splinter εκτός από τις 4 χελώνες. Και ξεκλειδώνεις τον Casey Jones εφόσον το τερματίσεις μία φορά. Το παιχνίδι ξεκινά με ένα πανέμορφο animation που ίσως είναι και οι ομορφότερες χελώνες που έχω δει σε σχεδιασμό ακόμη και από  το cartoon των 90s.

Στο παιχνίδι θα πρέπει να περάσετε 16 stages για να καταφέρετε να δείτε τον τερματισμό ενώ μετά από κάθε ολοκλήρωση stage υπάρχει ένα μικρό animation για την εξέλιξη της ιστορίας. Όλοι οι εχθροί που γνωρίζετε από το cartoon είναι εδώ και μάλιστα είναι περισσότεροι από όσοι φαντάζεστε. Εντύπωση μου έκανε και η ποικιλία στους εχθρούς. Σε κάθε stage θα δείτε και κάτι νέο. Ο σχεδιασμός είναι σε 16bit αισθητική χωρίς όμως τους περιορισμούς του παρελθόντος.

Έτσι αν παίζετε από δύο παίκτες και πάνω τόσο ανεβαίνει αναλογικά και ο αριθμός των αντιπάλων που εμφανίζονται στην οθόνη με αποτέλεσμα αν παίξετε για παράδειγμα 6 άτομα να μην μπορείτε να διακρίνετε καν το backround, κάτι που φυσικά δεν θα μπορούσε να γίνει στο arcade της παλιάς εποχής. Σε ότι αφορά στον σχεδιασμό των περιοχών είναι το πρώτο που με εντυπωσίασε καθώς παραδόξως δεν είδα μεγάλη επανάληψη. Θα ήθελα να έχει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση όμως με τον περιβάλλοντα χώρο. Δεν υπάρχουν πέρα από κάποιες πίτσες αναπλήρωσης ενέργειας και κάποιες για super move κάτι άλλο που να μπορείς να σηκώσεις και να χτυπήσεις τον αντίπαλο.

Οι κινήσεις των χαρακτήρων αν και έχουν διαφορές σε ότι αφορά στο animation, δεν έχουν καμία διαφορά στο damage που προκαλούν. Όλοι είναι ίδιοι στην ουσία και ας φαίνονται τόσο διαφορετικοί.

Θα ήθελα να δω περισσότερη φαντασία στο παιχνίδι. Για παράδειγμα δώσε στον Raph την δυνατότητα να πετάξει το όπλο του και να το ξαναπάρει από το πάτωμα. Δώσε μοναδικές κινήσεις ώστε ο παίκτης να έχει λόγο να κάνει την επιλογή του από την αρχή στηριζόμενος και σε κάτι άλλο πέρα από την αγάπη του και την νοσταλγία.

Το ίδιο θα ήθελα να δω και γενικά στο παιχνίδι. Περισσότερη φαντασία. Δε νοείται να παίζουν έως και 6 παίκτες ταυτόχρονα και να μην υπάρχουν κινήσεις συνδυαστικές με 2 ή και παραπάνω χαρακτήρες. Το έκανε το Double Dragon του 1987 όταν ο Βilly έπιανε πισθάγκωνα τον αντίπαλο και ο αδερφός του, του έδινε γροθιές στο στομάχι. Δες το Golden Axe. Μάζευες μπουκαλάκια με φίλτρο για να χτίσεις την προσευχή σου και μάλιστα αυτή είχε διαφορετικό damage ανάλογα με το πόσα φίλτρα είχες μαζέψει. Θα μπορούσαμε να μαζεύουμε κομματάκια πίτσας και να υπάρχει ένα ομαδικό special move set ανάλογα τον αριθμό των κομματιών που μαζέψαμε.

H μονοτονία των επί εδάφους μαχών σπάει λίγο με τις πίστες όπου καβαλάμε τα ιπτάμενα πατίνια μας και  προσπαθούμε να φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής αποφεύγοντας εμπόδια και εχθρούς που βρίσκουμε απέναντι μας πάνω στα δικά τους πατίνια.

Η μουσική ρε φίλε είναι καλή; Η μουσική είναι καλή. Αυτό και τέλος. Περίμενα περισσότερα και σε αυτόν τον τομέα αλλά το TMNT theme για μένα είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!

Αλλά το παιχνίδι αξίζει 25€. Μήπως ζητάω πολλά για ένα παιχνίδι σε αυτή την τιμή; Ίσως ναι. Στα 25€ αγοράζετε ένα γεμάτο παιχνίδι, χωρίς bugs, χωρίς ατέλειες και αγοράζετε μεγάλη δόση νοσταλγίας. Θα περάσετε μέχρι ενός σημείου καλά και από εκεί και μετά ίσως κουραστείτε ή βαρεθείτε. Η διάρκεια του είναι 2 με 2,5 ώρες και αν θέλετε να ζορίσετε τον εαυτό σας υπάρχει και η arcade επιλογή του παιχνίδιού χωρίς πολλές πολλές ευκολίες και continues για να θυμηθείτε πως περνούσατε στα arcades.

Όσοι έχετε gamepass, το παιχνίδι μπήκε day one στην υπηρεσία και είναι μικρότερο από 1GB. ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ KAI ΠΑΙΞΤΕ ΤΟ!

Βαθμός για παράξενους σαν και μένα 7/10

Βαθμός για νοσταλγούς 10/10

Κείμενο : Πάνος Retropolis

 

 Zf5b9R{D.