Thursday, April 25, 2024
Modern Reviews

The Last Hero Of Nostalgaia – mini Review by Panos Retropolis

To Last Hero Of Nolstagaia είναι ένας φόρος τιμής στα souls παιχνίδια μέσα από μία σατυρική ματιά.
Οι δημιουργοί του παιχνιδιού έχουν δηλώσει τον θαυμασμό τους και την αγάπη τους για το είδος που δημιούργησε ο Hidetaka Miyazaki και έτσι θέλησαν να δημιουργήσουν έναν τίτλο που θα έχει όλα τα στοιχεία των souls παιχνιδιών αλλά και της αγάπης τους για τη νοσταλγία.

Το LHON διαδραματίζεται στην χώρα με το όνομα Nolstagaia, την χώρα των video games η οποία καταστρέφεται με αντίστροφη πορεία, βλέποντας πολλά σημεία στην οθόνη μας να πιξελιάζουν και να δείχνουν ότι καταρρέουν παίρνοντας μαζί και όλες τις gaming μνήμες μας.

Το παιχνίδι μας παρουσιάζει ως πρώτη οθόνη, αυτή του character creation στην οποία αμέσως μας δείχνει και τον χιουμοριστικό χαρακτήρα του παιχνιδιού καθώς όποια μπάρα και αν μετακινήσουμε δεν θα έχει καμία επίδραση στον ακέφαλο χαρακτήρα μας που αποτελείται από απλές γραμμές.

Είμαστε ο πιο αποτρόπαιος χαρακτήρας που γεννήθηκε ποτέ στη Nostalgaia και θα πρέπει να πολεμήσουμε όποιον βρούμε στον δρόμο μας. Οι μάχες είναι δύσκολες αλλά δίκαιες. Οι κινήσεις των εχθρών μας ακολουθούν ένα συγκεκριμένο patern και αν το μάθουμε τότε θα κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή μας. Όσο τους σκοτώνουμε μαζεύουμε πόντους μνήμης όπως αντίστοιχα οι ψυχές στα souls παιχνίδια. Αυτές μπορούμε να τις εξαργυρώσουμε μέσω του remembering για να αναβαθμίσουμε τον χαρακτήρα μας όπως και στα souls παιχνίδια. Τα bosses είναι τεράστια σε μέγεθος, καλοσχεδιασμένα και η δυσκολία τους ανεβαίνει από boss σε boss.

Το gameplay είναι επίσης στην souls λογική όπου θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ασπιδα σας για να κάνετε parry και το ξίφος σας για τις επιθέσεις ενώ μπορείτε να κάνετε και roll ξοδεύοντας όμως stamina. Όσο προχωράτε θα βρίσκετε τα αντίστοιχα bon fires που εδώ ονομάζονται Save Beacons και θα μπορέσετε να ξεκουραστείτε και να σώσετε την πρόοδο σας. Η μπάρα της stamina υπάρχει φυσικά και θα πρέπει να την προσέχετε καθώς όσο μικρότερη είναι, τόσο ευάλωτοι θα είστε καθώς δεν θα έχετε δύναμη για να αντιδράσετε στη μάχη.

Αν και ξεκινάμε με έναν χαρακτηρα που αποτελείται από απλές γραμμές, όσο προχωρούμε στο παιχνίδι ο χαρακτήρας μας θα αποκτήσει σώμα και πανοπλία. Τα όπλα και τα ρούχα μας είναι ποικίλα και αρκετά αστεία (υπάρχει για παράδειγμα μποξεράκι) και τα αλλάζουμε μέσα από το inventory. Και εδώ θα συναντήσουμε αρκετά μηνύματα στο πάτωμα με χρήσιμες και αστείες συμβουλές.

Φυσικά υπάρχει και το κάλεσμα άλλου ατόμου ώστε να μπει στον κόσμο σας και να σας βοηθήσει όπως στα souls παιχνίδια.

Σε πολλά σημεία δυσκολεύτηκα να καταλάβω αν το παιχνίδι έχει frame drops ή το κάνει επίτηδες, καταλήγοντας στο δεύτερο. Κάθε φορά που δεχόμουν χτύπημα στην αρχή του παιχνιδιού, χάνονταν frames κάτι που όμως οφείλεται στην κατάσταση που επικρατεί στη Nostalgaia.

Τέλος, ο χάρτης του παιχνιδιού προσπαθεί να αντιγράψει τους εκπληκτικούς χάρτες των souls παιχνιδιών αλλά δεν τα καταφέρνει. Είναι όμως μία τίμια προσπάθεια.

Γενικά το παιχνίδι το προτείνω σε όλους τους φίλους των souls παιχνιδιών που έχουν παίξει τα πάντα και ζητούν κάτι παρόμοιο. Ο αφηγητής του παιχνιδιού σχολιάζει συνεχώς και θα σας κάνει να γελάσετε πολλές φορές. Θα περάσετε καλά αν μπείτε με διάθεση να περάσετε καλά ενώ θα σας κακοφανεί αν περιμένετε ένα σοβαρό ύφος όπως στα original souls games.

Βαθμολογία: 7/10

To παιχνίδι είναι διαθέσιμο στο Steam και στις Xbox κονσόλες.
https://store.steampowered.com/app/1766100/The Last Hero of Nostalgaia/

Ευχαριστούμε την Coatsink για το review code.

 Zf5b9R{D.