Wednesday, April 24, 2024
Modern Reviews

Hi-Fi Rush – Mini Review by Zapdim

Όταν στις 25 Ιανουαρίου και μετά την παρουσίασης των αναμενόμενων τίτλων του εξαμήνου, η Μάικροσοφτ έριξε στο γκειμ πασσ το Hi-Fi Rush, οι περισσότεροι παραξενευτήκαμε. Καρτουνίστικο χακ εν σλας παιχνίδι, φάνταζε τουλάχιστον ανάλαφρο και παιδικό. Το γεγονός δε ότι δεν είχαμε ακούσει τίποτε για το εν λόγω πρότζεκτ, αύξανε την περιέργεια. Εν τέλει οι εντυπώσεις είναι οι καλύτερες.

Δημιούργημα της Μπεθέσντα και συγκεκριμένα του Tάνγκο Γκειμγουορκς στούντιο του Μικάμι, το Hi-Fi Rush είναι ενα χακ εν σλας αξιον γκειμ ρυθμού, που ο παίχτης προσπαθεί να συμβαδίζει με το μπιτ των τραγουδιών που συνοδεύουν τη μάχη. Ο βασικός ήρωας ο Τσάι, με τη βοήθεια συντρόφων, προσπαθεί να καθαρίσει κακόβουλη εταιρεία τεχνολογίας από τον υπερφίαλο πρόεδρο της. Όχι κάτι τρομερά πρωτότυπο σεναριακά, σε κάθε περίπτωση όμως δεν απογοητεύει. Οι διάλογοι βρίθουν χιούμορ και φρεσκάδας, χωρίς να καταντούν μονότονοι και βαρετοί. Ο παίχτης θα βρει τον εαυτό του να γελά πολλάκις με τα αστεία που πετούν σε άκυρες στιγμές οι πρωταγωνιστές και θα δεθεί με το σκοπό της ομάδας, αφού ο κάθε σύντροφος έχει μια μικρή ιστορία για το λόγο για τον οποίο προσπαθεί να ανατρέψει το βασικό “κακό” της υπόθεσης.

Τα γραφικά είναι πολύ όμορφα, έντονα καρτουνίστικα πλούσια από χρώματα κι ένταση. Το γκειμπλέυ δε, παρότι στην αρχή φαντάζει απλοϊκό και μονομερές, όσο προχωράει το παιχνίδι εμπλουτίζεται σημαντικά. Ποικιλία κινήσεων και κόμπος επιτρέπουν στον παίκτη να μαζεύει πόντους προκειμένου να πετυχαίνει αναβάθμιση των ικανοτήτων του. Σε όλη την πορεία του παιχνιδιού ο βασικός ήρωας έχει την αμέριστη συμπαράσταση των συντρόφων του και της γλυκύτατης γατούλας, που τον βοηθούν σημαντικά στη μάχη, καθένας με ξεχωριστές ιδιότητες και πρακτικές. Ο παίχτης όσο προχωρά το παιχνίδι θα απαιτείται να κάνει γρήγορες κινήσεις προκειμένου να ανταπεξέρχεται των πολλαπλών εχθρών, οι οποίοι με τη σειρά του παρουσιάζουν ικανοποιητική ποικιλία και διαφοροποίηση δυνάμεων και δυνατοτήτων στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Στις 8 με 10 ώρες ενασχόλησης μέχρι τον τερματισμό του παιχνιδιού οι εντυπώσεις είναι άριστες. Διασκεδαστικό, φρέσκο, σύγχρονο δεν επιτρέπει στον παίχτη που θα ασχοληθεί να βαρεθεί ούτε λεπτό μιας και ξεκινάει βατά και στην πορεία γίνεται πιο απαιτητικό. Ο συνδυασμός μουσικής, φώτων, έντονων χρωμάτων και εθιστικού συστήματος μάχης δένει αρμονικά. Αξίζει να αφιερώσει κάποιος το χρόνο του για μια καινούρια σχετικά ιδέα, μακριά από τα τετριμμένα.

 

 Zf5b9R{D.