Sunday, April 28, 2024
Modern Reviews

Disney Illusion Island – Mini Review by Ola Lathos


Το Disney Illusion Island αποτελεί έναν αποκλειστικό τίτλο για το Νintendo Switch. Είναι η επιστροφή του Mickey και της παρέας του μετά από αρκετά χρόνια σε video game. Οι παλαιότεροι θα θυμάστε τη σειρά των Illusion και κυρίως τα Castle of Illusion και World of Illusion. Ωραία παιχνίδια για την εποχή των 16bit με εξαιρετικά γραφικά και animation. Το Disney Illusion Island δεν αποτελεί ακριβώς συνέχεια των παιχνιδιών αυτών. Η βασική διαφορά είναι ότι απευθύνεται στο παιδικό κοινό.

Εικόνα: CDMedia

Στην αρχή του παιχνιδιού βλέπουμε τους Mickey, Minnie, Donald και Goofy να φτάνουν στο νησί του Monoth. Η αφορμή είναι έναν πικνίκ. Όμως σύντομα καταλαβαίνουν πως η πρόσκληση ήταν ένα σχέδιο των κατοίκων τουν νησιού. Οι ήρωές μας θα κληθούν να βρουν τα μαγικά βιβλία που θα διαφυλάξουν τον πολιτισμό του νησιού. Αυτη είναι η αποστολή τους. Η ιστορία διανθίζεται από ωραίους διαλόγους με αρκετά χιουμοριστικά στοιχεία. Ίσως τα μικρότερα παιδιά κουραστούν μετά από ένα σημείο. Ωστόσο υπάρχει και η επιλογή της παράλειψής τους.
To Disney Illusion Island ανήκει στα medroidvania παιχνίδια. Για την ακρίβεια αποτελεί το πιο εύκολο medroivania που έχω παίξει. Επομένως καλύτερα να το θεωρήσουμε ως μία εισαγωγή για την κατηγορία αυτή των παιχνιδιών.

Εικόνα: CDMedia

Μην περιμένετε να δείτε τις προκλήσεις της σειράς των Ori. Το παιχνίδι, δυστυχώς, είναι αρκετά επαναλαμβανόμενο. Νέες δυνατότητες ξεκλειδώνονται κατά τη διάρκειά του, αλλά τίποτα που να μην το έχουμε ξανασυναντήσει σε άλλου τίτλους. Επίσης απογοητευτικά είναι και τα boss fights. Λίγα σε αριθμό και χωρίς ιδιαίτερη πρόκληση.
Η ύπαρξη του co-op σίγουρα προσφέρει στον τίτλο. Εξάλλου όλο και πιο σπάνια βλέπουμε αυτό το χαρακτηριστικό. Στην περίπτωση αυτή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού κατά κανόνα απευθύνεται σε γονείς που θα θελήσουν να παίξουν το παιχνίδι με το παιδί τους. Η υλοποίηση του co-op δεν είναι η καλύτερη που έχουμε δει. Η κάμερα ακολουθά αποκλειστικά τον 1ο παίκτη, μέχρι αυτός να χάσει. Αυτή η επιλογή ενδέχεται να εκνευρίσει τους συμπαίκτες του. Σίγουρα σε αλλους τίτλους της Nintendo, έχουμε δει καλύτερα συνεργατικά παιχνίδια (π.χ. 3D Mario World).

Εικόνα: CDMedia

Τεχνικά το παιχνίδι είναι πολύ ωραίο. Η σχεδιαστική γραμμή ακολουθεί τη σύγχρονες απεικονίσεις της Disney. Προσωπικά προτιμώ τα παλαιότερα σχέδια, αλλά μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά έχουν αγαπήσει τους ήρωες σε αυτή τη μορφή μέσω των κινούμενων σχεδίων. Ο ήχος είναι εξαιρετικός και η μουσική ιδιαίτερα χαλαρωτική και ευχάριστη. Ωραία είναι και η ανάδραση που υπάρχει σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού.
Δεν είναι όλα τα παιχνίδια για όλους. Δεν θα απογοητευτείτε από το Disney Illusion Island. Αρκεί να ξέρετε ότι αγοράζετε ένα παιχνιδι για παιδιά μικρής ηλικίας. Είναι αλήθεια ότι όλο και πιο σπάνια κυκλοφορούν τέτοια παιχνίδια στις μέρες μας. Μπορείτε να διασκεδάσετε και εσείς σε έναν βοηθητικό ρόλο αλλά αν έχετε ιδιαίτερες απαιτήσεις, μάλλον θα πρέπει να στραφείτε σε κάποιο άλλο metroidvania.

Βαθμολογία
Για παδιά: 9.5/10
Για ενήλικες: 6.5/10

To παιχνίδι διανέμει στην Ελλάδα η CDMedia

 Zf5b9R{D.