Saturday, April 27, 2024
Modern Reviews

Hollow Knight – mini review by akikos

Αρχικά μου έκανε αίσθηση ο απλοϊκός χειρισμός του παιχνιδιού. Στη συνέχεια κατάλαβα ότι αυτός ο απλοϊκός χειρισμός έχει μεγάλο βάθος. Ίσως το μεγαλύτερο που έχω δει σε video games καθώς τα charms χαρίζουν τη διαφορετικότητα αλλά και τη πολυπλοκότητα που ένας τίτλος χρειάζεται. Άλλα σου δίνουν παραπάνω ζωή, αλλά σου προσφέρουν μια μορφή ασπίδας κ.λπ. που μπορεί ταιριάξουν στο στυλ παιχνιδιού του καθένα.

Ο κόσμος του παιχνιδιού είναι το δυνατότερο του σημείο. Metroidvania λογική με έντονο του backtracking στοιχείο. Γεμάτος με platform challenge που όταν τα ολοκληρώσεις έχουν κάτι να σου χαρίσουν. Είτε κάποιο charm, είτε κάποιο δομικό στοιχείο για να αναβαθμίσεις το όπλο σου ή κάποια κύρια ικανότητα. Ο κάθε παίκτης φτιάχνει το δικό του path και αποκτά τη δικιά του ξεχωριστή εμπειρία παίζοντας το παιχνίδι. H μουσική του τίτλου είναι αριστουργηματική και δίνει τη δικιά της νότα στο παιχνίδι.

Τα bosses ίσως στην αρχή τρομάξουν αλλά έχουν συγκεκριμένες κινήσεις που αν τις μάθεις βγαίνουν και no damage αν προσπαθήσεις. Ίσως η πορεία που πρέπει να κάνεις κάθε φορά που χάνεις για να φτάσεις στο boss είναι πιο “ενοχλητικά” από το ίδιο το boss. Μερικά είναι προεραιτικά αλλά αξίζει να αντιμετωπίζεις όσα περισσότερα μπορείς.

Η οικονομία του παιχνιδιού είναι λογικής souls. Κάθε φορά που χάνεις έχεις μια ευκαιρία να πας στο σημείο που έχασες και να τα ανακτήσεις τα coins σου (GEO) αλλιως τα χάνεις για πάντα. Συμβουλή μου για τους νέους παίκτες είναι να τα αξιοποιήσουν με την πρώτη ευκαιρία και να μην περιμένουν να γίνουν πολλά γιατί το πιθανότερο είναι να τα χάσουν. Όταν μπλέκεις σε δύσκολα σημεία πρωταρχικό σου σκοπός είναι να τα περάσεις και όχι να διατηρήσεις τα GEO σου.

Oλοκήρωσα το 68% του τίτλου και θα το συνεχίσω. Νιώθω ότι το παιχνίδι έχει να μου προσφέρει και άλλα πράγματα. Με τρεις λέξεις θα περίγραφα το παιχνίδι:
Ατμόσφαιρα, Επιβίωση, Επιμονή

9.5/10

Κείμενο : Akikos

Θυμηθείτε το πρώτο gameplay μου στη σειρά Τραγικός Παίκτης

Hollow Knight – ΤΡΑΓΙΚΟΣ παίκτης #3

 Zf5b9R{D.