Saturday, April 27, 2024
Modern Reviews

Suicide Squad Kill The Justice League review by Stratos



To Suicide squad kill the justice league είναι το νέο παιχνίδι της Rocksteady εννέα περίπου χρόνια αργότερα μετά από την κυκλοφορία του Batman Arkham knight. Το παιχνίδι θεωρείται συνέχεια της προηγούμενης Batman Arkham τριλογίας παρόλο που το gameplay του είναι εντελώς διαφορετικό, καθώς δεν είναι brawler όπως τα προηγούμενα αλλά ένα looter shooter.
Ο Brainiac έχει εισβάλλει στον πλανήτη Γη και έχει μετατρέψει όλους τους κατοίκους σε εξωγήινους. Ταυτόχρονα έχει κάνει mind control στα μέλη της Justice League (Μπάτμαν, Σούπερμαν, Φλας και Green Lantern) και υπακούουν στις εντολές του. Κάπου εδώ εμφανίζεται η ομάδα Task force X ή αλλιώς Suicide Squad που αποτελείται από τους εγκληματίες Harley Quinn, Deadshot, King Shark και Captain Boomerang και έχει ως στόχο την εξόντωση όλης της Justice League και του Brainiac.

Η ιστορία του παιχνιδιού είναι γενικά πολύ καλή και οι χαρακτήρες πάρα πολύ ωραία δοσμένοι και καλογραμμένοι. Σε αυτόν τον τομέα το θεωρώ ανώτερο και από τις δύο ταινίες Suicide squad που κυκλοφόρησε η Warner. Είχε αστείες στιγμές που ήταν όντως αστείες και είχε και τις δυνατές στιγμές της. Απέδειξε ξανά η Rocksteady ότι σε αυτόν τον τομέα παραμένει πολύ δυνατή.
Στον τεχνικό τομέα επίσης έχει γίνει καταπληκτική δουλειά. Τα μοντέλα των χαρακτήρων και τα animations τους είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο ενώ και η πόλη της Metropolis είναι πολύ όμορφα σχεδιασμένη. Το μόνο αρνητικό είναι ότι είναι άδεια καθώς στον δρόμο κυκλοφορούν μόνο οι εχθροί και κανένας άλλος, κάτι το οποίο συνέβαινε βέβαια και στα Arkham παιχνίδια απλά εκεί ήταν πάντα νύχτα και δεν φαινόταν τόσο πολύ. Εξίσου καλή δουλειά έχει γίνει και στον ηχητικό τομέα, ενώ το voice acting και η ηθοποιία είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ειδικά η Harley είναι top of the top σε αυτό το κομμάτι, ενώ την τελευταία του εμφάνιση κάνει και ο εμβληματικός Kevin Conroy ως Μπάτμαν, στην τελευταία του δουλειά πριν το θάνατό του.

Στο gameplay τώρα, το παιχνίδι είναι ένα looter shooter τρίτου προσώπου. Μπορείτε να διαλέξετε έναν από τους τέσσερεις χαρακτήρες και να παίξετε ως το τέλος με αυτόν ή να αλλάζετε χαρακτήρα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Παίζετε και co op με ως και τέσσερεις παίκτες.
Κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του ικανότητες και το δικό του skill tree, ενώ έχει και διαφορετικό traversal. H Harley πχ μετακινείται στην πόλη με τον εξοπλισμό του Μπάτμαν, ο Deadshot πυραυλοκίνητα, ο King Shark με μεγάλα άλματα και ο Boomerang τηλεμεταφέρεται. Γενικά το traversal είναι πάρα πολύ καλό και ευχάριστο.
Η μάχη τώρα είναι επίσης πολύ καλή και πολύ διασκεδαστική. Τα όπλα έχουν πάρα πολύ καλή απόκριση ενώ σε αυτόν τον τομέα έχει γίνει και πάρα πολύ καλή δουλειά με το dualsense (από τις καλύτερες αξιοποιήσεις που έχουν γίνει). Υπάρχουν πάρα πολλά όπλα που μπορείτε να βρείτε και στην λογική του looting κάθε φορά μπορείτε να συνεχίζετε με το πιο ισχυρό όπλο που θα σας δοθεί ως ανταμοιβή στις αποστολές. Υπάρχουν πολλές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια της μάχης. Μπορείτε να κάνετε shield harvest στους εχθρούς, μπορείτε να κάνει traversal χτύπημα, να κάνετε ειδικές κινήσεις, counter χτυπήματα, να πετάξετε χειροβομβίδες, να κάνετε melee χτυπήματα που μπορεί να είναι και afflicted έτσι ώστε να παγώνουν τους εχθρούς ή να τους βάζουν φωτιά ή ηλεκτρισμό. Πολύ καλοδουλεμένο σύστημα μάχης με πολλές επιλογές.
Γενικά στις 17 ώρες περίπου που κρατάει το campaign αναλαμβάνετε κύριες και δευτερεύουσες αποστολές και στο τέλος κάθε αποστολής παίρνετε και τις ανταμοιβές σας. Αν θέλετε μπορείτε να ακολουθήσετε καρφί μόνο την κύρια ιστορία χωρίς να κάνετε καθόλου side missions, δεν υπάρχει δηλαδή το grinding που χρειαζόταν στο Gotham Knights. Τα side missions τώρα είναι περίπου 6-7 διαφορετικών ειδών και από ένα σημείο και έπειτα υπάρχει μια επαναληψιμότητα, η οποία κάνει και εδώ την εμφάνισή της όπως στα περισσότερα open world παιχνίδια. Τα boss fights πάντως είναι πάρα πολύ ωραία και εντυπωσιακά. Ένα άλλο μειονέκτημα του παιχνιδιού είναι η μικρή ποικιλία των εχθρών, καθώς υπάρχουν 3-4 τύποι εξωγήινων που συναντάτε σε όλο το παιχνίδι. Μετά το τέλος του κυρίως παιχνιδιού υπάρχει και αρκετό υλικό στο endgame για όποιον θέλει να ασχοληθεί και άλλο, ενώ θα υπάρχουν και ανανεώσεις και υποστήριξη του παιχνιδιού με νέους χαρακτήρες και νέο υλικό.

Σε γενικές γραμμές εγώ βρήκα το Suicide squad ένα πολύ καλό παιχνίδι και το θεωρώ καλύτερο από το Gotham Knights. Σίγουρα θα ήθελα μια συνέχεια στο στυλ των Batman Arkham παιχνιδιών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αδικήσω το συγκεκριμένο παιχνίδι. Σε όποιον αρέσει το σύμπαν της DC και οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες (απαραίτητη προϋπόθεση) το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Ο βαθμός που θα βάλω είναι 8/10.

Στράτος Κοντεκάκης

Ευχαριστούμε πολύ τη CDMedia για την παροχή του review code.

 Zf5b9R{D.