Monday, September 16, 2024
Modern Reviews

Demon Slayer | Mini Review από τον Zapdim


Το Demon Slayer είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένα και παγκοσμίως αναγνωρίσιμα άνιμε των τελευταίων ετών. Η ιστορία εξελίσσεται με το βασικό μας πρωταγωνιστή, Tanjiro Kamado να χάνει την οικογένειά του από επίθεση δαιμόνων και την απέλπιδα προσπάθειά του να σώσει την αδερφή του , Nezuko από τη μεταμόρφωσή της σε δαίμονα. Σε αυτό τον αγώνα συμπαραστάτες είναι οι πιστοί του σύντροφοι, Zenitsu και Inosuke, προσδίδοντας άφθονο χιουμοριστικό στοιχείο στη δομή. Οι τρεις φίλοι αγωνίζονται να γίνουν εγνωσμένης αξίας μαχητές προκειμένου να νικήσουν τον αρχηγό των δαιμόνων, Muzan Kibutzuji ο οποίος αφενός ευθύνεται για τη συμφορά της οικογένειας του Tanjiro αφετέρου μετατρέπει χωρίς μέτρο αθώους ανθρώπους σε δαιμόνια, μεγαλώνοντας το στρατό του. Τα μαθήματα μάχης και ξιφασκίας, οι τρεις φίλοι θα τα λάβουν από μια τρομερή οργάνωση πολεμιστών και σφαγέων δαιμόνων, τους Hashira, οι οποίοι μάχονται για την προστασία της ανθρωπότητας από τους δαίμονες.

Το παιχνίδι με το οποίο καταπιαστήκαμε, το Hinokami Chronicles, είναι μια δημιουργία του στοίντιο CyberConnect 2 σε παραγωγή της αγαπημένης SEGA. Είναι ένα action fighting παιχνίδι, με πολύ ελαφρύ το στοιχείο του adventure. Ο ήρωάς μας κινείται σε μικρές πίστες, όπου μαζεύει κάποια νομίσματα με τα οποία ανοίγουμε φωτογραφίες κι αποφθέγματα από το άνιμε. Το main quest είναι συγκεκριμένο και ευθύγραμμο και δεν παρεκκλίνει με side quests. Σε αυτή την περιήγησή μας θα αντιμετωπίσουμε κάποιους εχθρούς, η δυσκολία των οποίων είναι μετριασμένη αρκετά. Τα bosses είναι πολύ καλοσχεδιασμένα και πιστά στη βασική ιστορία του άνιμε. Η αισθητική και ο σχεδιασμός του παιχνιδιού είναι καθαρά άνιμε, τηρώντας τα χρώματα και τη φιλοσοφία της τηλεοπτικής σειράς. Το βοις οβερ είναι από τους ορίτζιναλ Ιάπωνες ηθοποιούς φωνής, μεγαλώνοντας την οικειότητα του παίχτη με τον τίτλο.
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι είναι απολύτως πιστό σε αναλογία 1 προς 1 με την πρώτη σαιζόν του άνιμε Demon Slayer. Ο παίχτης θα ξαναζήσει την ιστορία και το ταξίδι που απόλαυσε στον τηλεοπτικό δέκτη, μέσα από τη διάδραση του παιχνιδιού. Το χιούμορ παραμένει, η ένταση και το πάθος των πρωταγωνιστών επίσης.

Το Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles είναι ένα παιχνίδι που απευθύνεται αποκλειστικά στους λάτρεις της άνιμε σειράς. Η ενασχόληση μέχρι τον τερματισμό βάστηξε περίπου 12 ώρες, εκ των οποίων η πλειοψηφία ήταν βιντεάκια και σινεμάτικς. Η δράση είναι αρκετά περιορισμένη σε χρονική έκταση, παρόλαυτα οι μάχες ιδιαίτερα με τους κυρίως κακούς είναι χορταστικές. Συνεπώς το τελικό πόρισμα είναι θετικό, ιδιαίτερα για κάποιον που επιθυμεί να ξαναζήσει μια όμορφη ιστορία.

 Zf5b9R{D.