Gun fight (Arcade) | Mini Review by StefknightCS
Το gun fight ή αλλιώς western guns στην Ευρώπη και Ιαπωνία είναι ένα παιχνίδι που αναπτύχθηκε από την Taito και εκδόθηκε από την Taito και την Midway το Σεπτέμβριο του 1975.
Ιστορία στο παιχνίδι δεν υπάρχει και διαδραματίζεται στην άγρια δύση επίσης τα γραφικά είναι πολύ βασικά και οι ήχοι που ντύνουν το παιχνίδι είναι μόνο αυτοί των όπλων.
Το παιχνίδι κυκλοφόρησε μόνο στα ουφάδικα και αργότερα υπήρξε ένας κλώνος του στο Atari 2600 με τον τίτλο Outlaw.
Ο χειρισμός είναι απλός αλλά και περίεργος. Με τον μοχλό κινείστε στην οθόνη και με ένα κουμπί πυροβολείτε. Έχετε όμως και αλλά δύο κουμπιά αναλογικά για την εποχή που ελέγχουν την τροχιά του όπλου σας. Παρότι στον M.A.M.E χρησιμοποιήσαμε δύο αυθεντικούς μοχλούς της εποχής, καλύτερα θα ήταν να παιχτεί με δύο χειριστήρια σύγχρονα ώστε να διαθέτουν δυο αναλογικούς μοχλούς το καθένα.
Στο παιχνίδι ο μοναδικός αντίπαλος σας είναι ο συμπαίκτης σας. Στην ουσία είναι μια μονομαχία στην αγρία δύση με εμπόδια όπως καρότσες που διασχίζουν το δρόμο αλλά και κάκτους που μπορείτε να καταστρέψετε, πράγμα πρωτότυπο για την εποχή. Μέσα στον χρόνο που διαθέτετε μπορείτε να πυροβολείτε ο ένας τον άλλον έχοντας στο περίστροφό σας έξι σφαίρες. Αν οι σφαίρες τελειώσουν και κανείς δεν έχει σκοτωθεί, τότε το παιχνίδι λήγει ισόπαλο.
Αν και πολύ μικρό σε διάρκεια, το παιχνίδι είναι διασκεδαστικό, λαμβάνοντας πάντα υπ όψη και την εποχή που κυκλοφόρησε καθώς βρισκόμαστε στην αρχή των βιντεοπαιχνιδιών.
Ο βαθμός μου είναι: 7/10