Sunday, April 28, 2024
Modern Reviews

The Gunk (XBOX – mini review)

Ένα πλούσιο στο μάτι παιχνίδι αλλά πολύ φτωχό στην πράξη.

Χωρίς πολλά πολλά λόγια προσγειώνεστε με ένα διαστημόπλοιο σε έναν εξωγήινο πλανήτη, πλούσιο σε βλάστηση αλλά με μία περίεργη μάζα να έχει καλύψει μεγάλο μέρος του πλανήτη αυτού.

Αποστολή σας είναι να καθαρίσετε αυτή την μάζα με το μηχανικό σας χέρι που λειτουργεί σαν ηλεκτρική σκούπα. Το χέρι αυτό αναβαθμίζεται καθώς προχωράτε στο παιχνίδι αλλά μη φανταστείτε ότι θα μπλέξετε με ιδιότητες και μενού που θα σας μπερδέψουν. Είναι όλα πολύ απλά.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πανέμορφα με ωραίο σχεδιασμό τόσο στον κεντρικό χαρακτήρα, όσο και στους εχθρούς. Ο πλανήτης έχει πλούσια και πανέμορφα σχεδιασμένη βλάστηση με όμορφη χρωματική παλέτα, η οποία είμαι σίγουρος ότι σε μία OLED τηλεόραση θα δείχνει ακόμη πιο όμορφη από αυτή που βλέπω εγώ στην δική μου tv.

Ο ήχος είναι ότι πρέπει για να χαλαρώσεις και να αφεθείς στην εξερεύνηση του πλανήτη. Ήρεμοι ambient ήχοι μαζί με τους ήχους του πλανήτη από τον αέρα, τα νερά κτλ θα σε κερδίσουν, ειδικά αν παίζεις με ακουστικά καθώς θα αντιληφθείς ότι έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα.

Ο χειρισμός είναι καλός και έχει μικρές βοήθειες για να μην σε κουράσει. Το χέρι που ρουφά την μάζα λειτουργεί με την δεξιά σκανδάλη, ενώ αν θέλεις να είναι πιο αποροφητική η σκούπα, τότε πατάς ταυτόχρονα και την αριστερή σκανδάλη. Εκτός από το να ρουφάς μάζα, θα χρειαστεί να ρουφήξεις φυτά για να τα μεταφυτέψεις αλλού και να ανοίξει ο δρόμος που είναι κλειστός ή απρόσιτος ενώ θα χρειαστεί να ρουφήξεις και τον ίδιο τον εχθρό σου μέχρι να τον ξεριζώσεις και να τον νικήσεις.

Τι δεν έχει το παιχνίδι και από που θα χάσει βαθμους.

Ιστορία. Παρά είναι απλοϊκή και στις 6 ώρες που διαρκεί το παιχνίδι κανονικά δεν θα σε νοιάζει και πολύ αν τελικά αυτός ο πλανήτης σωθεί ή όχι. Το gameplay είναι μονότονο με ελάχιστες μάχες και ελάχιστους εύκολους γρίφους του στυλ, ρίξε το φυτό-βόμβα στην σιδερένια πόρτα για να σπάσει ή μετακίνησε πλατφόρμες ώστε να σχηματιστεί δρόμος και να συνεχίσεις. Στην αρχή το σύστημα με την σκούπα και το ρούφηγμα είναι συμπαθητικό. Μετά από 2 ώρες όμως ήδη θα έχεις βαρεθεί.

Για να καταλήξω, θα πω ότι αν κάποιος θέλει να χαλαρώσει και να περάσει ένα 6ωρο από τη ζωή του χωρίς πολύ σκέψη και κούραση, το The Gunk είναι ότι πρέπει. Για αυτόν τον παίκτη το παιχνίδι είναι 9/10.

Για τον παίκτη που θέλει όμως να παίξει, να εξερευνήσει, να μονομαχήσει και πραγματικά να είναι σε εγρήγορση καθ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, το παιχνίδι είναι ένα καθαρό 6/10.

Διαλέξε κατηγορία παίκτη και επέλεξε αν θα παίξεις ή όχι το παιχνίδι. Μη ξεχνάς ότι είναι στο gamepass οπότε μπορείς απλά να το δοκιμάσεις και να κρίνεις ο ίδιος 😉

Πάνος Retropolis

 

 Zf5b9R{D.