Wednesday, October 16, 2024
Modern Reviews

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom | Mini Review by Thanos Vog


Ένα χρόνο μετά την επική περιπέτεια του “Tears of the Kingdom”, η Nintendo μας ταξιδεύει ξανά στον μαγευτικό κόσμο της Hyrule με το νέο τίτλο της σειράς, “The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom”. Η νέα αυτή περιπέτεια μας μεταφέρει σε ένα παραμυθένιο σκηνικό που θυμίζει έντονα την αισθητική του “Link’s Awakening”.

Η Πριγκίπισσα Αναλαμβάνει Δράση

Για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς, η πριγκίπισσα Zelda βγαίνει από τη σκιά του Link και αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Με τη βοήθεια της μυστηριώδους νεράιδας Tri, η Zelda καλείται να αντιμετωπίσει μια νέα απειλή που επιδιώκει να καταστρέψει την Hyrule. Παράξενα ρήγματα σχίζουν το βασίλειο, εξαφανίζοντας ολόκληρες περιοχές και τους κατοίκους τους, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Link.

Το “Echoes of Wisdom” μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι γεμάτο φαντασία και αναπάντητα ερωτήματα. Η Zelda, με τη βοήθεια των μαγικών “echoes”, που της επιτρέπουν να φτιάχνει αντίγραφα αντικειμένων και εχθρών που έχει νικήσει, πρέπει να λύσει γρίφους, να καταπολεμήσει ισχυρούς αντιπάλους και να αποκαλύψει τα μυστικά πίσω από τα παράξενα ρήγματα.

Το σύστημα μάχης έχει εμπλουτιστεί με τη δυνατότητα δημιουργίας και χρήσης των “echoes”, προσθέτοντας μια νέα διάσταση στο gameplay. Οι παίκτες μπορούν να προσαρμόζονται με δημιουργικούς τρόπους σε κάθε πρόκληση, καθιστώντας τη μάχη πιο στρατηγική και ευέλικτη. Εντυπωσιακή είναι επίσης η εναλλαγή της κάμερας από την top-down προοπτική σε 2.5D side-scrolling, που προσφέρει ποικιλία στην οπτική εμπειρία.


Η μουσική συνοδεύει άψογα την περιπέτεια, με μελωδίες που εναρμονίζονται τέλεια με την αισθητική του παιχνιδιού. Από χαλαρωτικές νότες μέχρι δυναμικές συνθέσεις, κάθε κομμάτι ενισχύει την ατμόσφαιρα και εντείνει την εμπειρία του παίκτη.

Παρά τις στιγμές επανάληψης που μπορεί να εμφανίζονται, η χρήση και η ποικιλία των “echoes” κρατούν το ενδιαφέρον ζωντανό, καθώς η προσαρμοστικότητά τους βοηθά στην αποφυγή της μονοτονίας. Το παιχνίδι δεν έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας με τα κατάλληλα εργαλεία, μπορείς να εξερευνήσεις σχεδόν κάθε γωνιά του χάρτη από νωρίς. Η απουσία του Link δεν γίνεται ιδιαίτερα αισθητή, αν και ενσωματώνεται με έξυπνο τρόπο στην πλοκή. Παρά την αρχική εντύπωση πως ο τίτλος είναι μικρός, χρειάζονται περίπου 20 ώρες για να ολοκληρωθεί η βασική ιστορία του παιχνιδιού. Είτε είστε λάτρης των Zelda είτε αναζητάτε μια νέα εμπειρία, το “Echoes of Wisdom” υπόσχεται να σας προσφέρει μια αξέχαστη περιπέτεια.

Τα Θετικά

Νέος πρωταγωνιστής: Η μετατόπιση της εστίασης από τον Link στη Zelda αποτελεί μια φρέσκια ιδέα, που ανανεώνει την αφήγηση και το gameplay. Αποτελεί μια ευπρόσδεκτη αλλαγή και ελπίζουμε να επεκταθεί και σε μελλοντικούς τίτλους.

Καινοτόμο σύστημα μάχης: Τα “echoes” προσθέτουν βάθος στη μάχη, ενθαρρύνοντας τους παίκτες να χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητά τους.

Μυστήριο και εξερεύνηση: Το σενάριο με τα ρήγματα και την εξαφάνιση του Link δημιουργεί μια ατμόσφαιρα μυστηρίου που σε προκαλεί να εξερευνήσεις κάθε γωνιά του κόσμου.

Οπτική αισθητική: Εμπνευσμένη από το “Link’s Awakening”, η αισθητική του παιχνιδιού δίνει μια ονειρική και παραμυθένια αίσθηση που δένει αρμονικά με τον κόσμο της Hyrule.

Τα Αρνητικά

Οπτική αισθητική: Παρά την ομορφιά του παιχνιδιού, θα ήταν πιο ενδιαφέρον αν η αισθητική του είχε μια πιο ξεχωριστή ταυτότητα, ώστε να διαφοροποιείται περισσότερο από τους προηγούμενους τίτλους με πρωταγωνιστή τον Link, προσφέροντας έτσι μια μοναδική οπτική εμπειρία.

Περιορισμένη χρήση των “echoes”: Παρότι τα “echoes” προσφέρουν δημιουργικές δυνατότητες, πολλά από αυτά δεν έχουν ουσιαστική χρησιμότητα, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται ελάχιστα.

Επανάληψη σε dungeons: Υπάρχουν ορισμένα dungeons όπου ο μόνος στόχος είναι η εύρεση κρυμμένων αντικειμένων, γεγονός που μπορεί να κουράσει.

Τα όπλα: Αν και η Zelda χρησιμοποιεί ένα μαγικό ραβδί ως βασικό όπλο, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης σπαθιού και τόξου για περιορισμένο χρόνο. Ωστόσο, προς το τέλος του παιχνιδιού, αυτή η δυνατότητα αφαιρείται, κάνοντας την απουσία του σπαθιού ιδιαίτερα αισθητή.

Απουσία του Link: Ενώ η Zelda είναι ένας δυναμικός χαρακτήρας, η έλλειψη του Link μπορεί να απογοητεύσει τους παραδοσιακούς οπαδούς της σειράς.

Γενική βαθμολογία 8,5 / 10

To παιχνίδι διανέμεται στην Ελλάδα και την Κύπρο από τη CDMedia

 Zf5b9R{D.