Monday, April 29, 2024
Modern Reviews

Alt254 – Mini Review by Stefknightcs


Το Alt254 είναι ένα παιχνίδι δράσης ρόλων και περιπέτειας.
Τα γραφικά του τίτλου είναι τέρμα απλοϊκά σε σημείο που θυμίζουν το θρυλικό adventure του 2600. Το καλό με αυτό είναι ότι το παιχνίδι τρέχει ακόμα και σε Pentium 3 αλλά ακόμα και για εκείνη την εποχή τα γραφικά είναι τραγικά. Ίσως αν υπήρχε έκδοση για το 2600 θα υπήρχε δικαιολογία.

Το παιχνίδι στη μουσική έχε κάποια ελαφρά tempo που ακούγονται στο background αλλά αν δεν βάλετε τον ήχο στη μεγαλύτερη ένταση, δύσκολα θα τα ακούσετε.
Στο χειρισμό θα χρειαστείτε μόνο το πληκτρολόγιο σαν ένα παιχνίδι πρώτου προσώπου, αλλά δυστυχώς εδώ ο τίτλος αποτυγχάνει παταγωδώς. Βλέπετε με το shift ο χαρακτήρας μας ορμάει μπροστά και παρότι ειδικά σε κάποιες μάχες θα πρέπει να το πατάμε συνέχεια, τα σύγχρονα windows μας λένε όχι με μήνυμα ενεργοποίησης του διπλού πληκτρολογίου κάθε φορά που επιχειρούμε να κάνουμε γρήγορο πάτημα του κουμπιού κάτι που είναι αναγκαίο. Έτσι μας πετάγεται μήνυμα και βγαίνουμε από το παιχνίδι. Τραγικά πράγματα….

Το παιχνίδι βασικά είναι ένας σύγχρονος κλώνος του adventure και κατ’ επέκταση του Zelda. Βλέπουμε τα πάντα από πάνω, μετακινούμαστε στο χώρο, πατάμε διακόπτες και σέρνουμε κουτιά και κλειδιά για να λύσουμε Puzzles. Στα πρώτα 10 λεπτά το παιχνίδι ανοίγει μεγαλύτερες περιοχές προς εξερεύνηση πράγμα καλό για την διατήρηση του ενδιαφέροντος. Επίσης σημαντικό είναι να ξέρετε ότι χρησιμοποιείτε, checkpoints.

To Alt254 προσπαθεί να φέρει το διάδοχο του adventure στη σύγχρονη εποχή αλλά δυστυχώς με τα γραφικά του τότε και σημαντικά προβλήματα στο χειρισμό δεν τα καταφέρνει.

Βαθμός : 4/10

 Zf5b9R{D.