Tuesday, April 16, 2024
Blog

SEGA Master System – 10 παιχνίδια διαμάντια!

  1. Psycho Fox (1989, Created by Vic Tokai) Μπορεί να μην είναι το καλύτερο platform παιχνίδι που θα παίξετε αλλά ήταν ένα από αυτά που προσπάθησαν να γίνουν συνώνυμα της κονσόλας. Το παιχνίδι είναι ουσιαστικά ένα Mario-style παιχνίδι με την μικρή αλεπού να ρίχνει μπουνιές στους αντιπάλους ώστε να καταφέρει να φτάσει στο τέλος κάθε πίστας.

  2. Alex Kidd in Miracle World (1986, Created by In-house)
    Μπορεί η αλεπού στο νόυμερο 1 να μην κατάφερε να γίνει τελικά συνώνυμο με την κονσόλα, αλλά ο ήρωας που ακούει στο όνομα Alex Kidd, τα κατάφερε και με το παραπάνω μέχρι ένας μπλε σίφουνας να του πάρει τη θέση. Θα φτάσουμε και σε αυτό όμως. Ο Alex λοιπόν έπρεπε να περιπλανηθεί σε στεριά και θάλασσα αντιμετωπίζοντας μία μεγάλη ποικιλία εχθρών με τους οποίους θα αναμετρηθεί ακόμα και στο γνωστό μας παιχνίδι Πέτρα – Ψαλίδι – Χαρτί. Το παιχνίδι έχει αυξημένο επίπεδο δυσκολίας ενώ παράλληλα μπορεί να γίνει πολύ εθιστικό .


  3.  Operation Wolf (1990, Created by In-house)
    Όταν η TAITO κυκλοφόρησε το παιχνίδι στις arcade αίθουσες η επιτυχία ήταν τεράστια κυρίως επειδή το παιχνίδι έβαζε του παίκτες να στοχεύουν με το όπλο τους, τους αντίπαλους στρατιώτες και τα οχήματά τους, βάζοντας τους έτσι μέσα στο παιχνίδι.
    Ήταν όμως δυνατό κάτι τέτοιο να μεταφερθεί σε μία κονσόλα όπως το MS; Όπως φάνηκε τελικά ναι μπορούσε να υποστηρίξει την μεταφορά του τίτλου σε συνεργασία με το περιφερειακό Light Phaser ώστε να πυροβολείς πατώντας την σκανδάλη του. Ήταν πραγματικά απίστευτο να μπορείς να νιώθεις την ύπαρξη της arcade εμπειρίας στο δωμάτιο σου!


  4. California Games (1987, Created by Epyx)
    Αν είχατε την κονσόλα και σας είχαν κάνει δώρο κάποιο αθλητικό παιχνίδι τότε μάλλον ακόμα κλαίτε τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την αγορά του. Δυστυχώς τα 8bit δεν μας έδωσαν καλά παιχνίδια στο είδος με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως το California Games. Τα αθλήματα που συναντούσαμε στον τίτλο ήταν τα Skateboard, Τσιλικάκια με μπαλάκι (ναι καλά διαβάσατε!), Surfboard, Πατίνια, ΒΜΧ και Frisbiee!


  5. R-Type (1987, Created by Irem)
    To κλασσικό πλέον side-scrolling blaster παιχνίδι της Irem πέρασε και στο MS προσφέροντας μία απολαυστική εμπειρία γεμάτη τέρατα και μία βροχή από σφαίρες, lasers και φυσικά μία ποικιλία boss fights που θα σας αναγκάσουν να τα θυμάστε για πολύ καιρό.


  6.  Shinobi (1988, Created by SEGA)
    H SEGA είχε κυκλοφορήσει ήδη το θρυλικό πλέον Shinobi  στα arcades και θέλησε να μεταφέρει το παιχνίδι και στα 8bit. Οι εκδόσεις των NES και Amiga500 να θυμίσω ότι είναι από τις χειρότερες που έχουμε δει για το παιχνίδι. Το MS ως κονσόλα της μαμάς SEGA είχε το πλεονέκτημα και έτσι το παιχνίδι είχε καλύτερη μεταχείριση με μερικές όμως διαφορές από την arcade έκδοση, όπως η μπάρα ενέργειας που διαθέτει ο Musashi και η από επιλογή διάσωση των ομήρων κάτι που στο αρχικό παιχνίδι ήταν απαραίτητο. Εδώ αν σώσεις τους ομήρους θα κάνεις upgrade τα όπλα σου όπως και την μπάρα ενέργειας.  Επίσης έχουμε 3 διαφορετικά είδη κοντινών χτυπημάτων, 3 μεγάλης απόστασης χτυπήματα και 6 προσευχές.


  7. Wonder Boy III : The Dragon’s Trap (1989, Created by : Westone) Η γνωστή σειρά ήρθε στην κονσόλα με τον τρίτο τίτλο της και ένα εθιστικό gameplay. Tα RPG στοιχεία που γνωρίσαμε στον 2ο τίτλο της σειράς παρέμειναν και το παιχνίδι γνώρισε τέτοια επιτυχία ώστε πολλά χρόνια μετά να δούμε και ένα υποδειγματικό remake του παιχνιδιού αλλά και την συνέχεια του το Monsterboy.

  8.  Prince Of Persia (1989, Created by : In-house)
    60 λεπτά έχετε στην διάθεση σας για να βρείτε τρόπο μέσα σε ένα λαβύρινθο να σταματήσετε τον κακό Grand Vizier Jaffa από το να παντρευτεί τη φίλη σας. Παγίδες, καρφιά, φρουροί και κινούμενες πλάκες στο έδαφος που ανοίγουν ή κλείνουν πύλες θα προσπαθήσουν να σας σταματήσουν.
    Πολύ καλή έκδοση του παιχνιδιού που κυκλοφόρησε σχεδόν παντού με μόνο αδύναμο σημείο αυτό του D-Pad του MS που δεν έχει και την καλύτερη ακρίβεια που όμως σε αυτό το παιχνίδι είναι απαραίτητη.


  9.  Sonic The Hedgehog (1991, Created by : In-house)
    Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η μασκότ της εταιρίας που έμελλε να είναι αυτός ο υπερηχητικός σκαντζόχοιρος, ο Sonic!
    Μπορεί η έκδοση να μην φτάνει αυτήν του Mega Drive/Genesis αλλά στέκεται αξιοπρεπέστατα και θα περάσετε το λιγότερο ευχάριστα την ώρα σας. Όλες οι γνωστές πίστες είναι εκεί και περιμένουν να τις εξερευνήσετε κατατροπώνοντας κάθε φορά τον Mr Robotnik ή Doctor Eggman αν προτιμάτε.


  10. Phantasy Star (1988, Created by : In – house)
    Το RPG παιχνίδι της SEGA που ήρθε για να ταρακουνήσει τα Zelda και Final Fantasy. Το παιχνίδι έχει τόσα χαρακτηριστικά σε σημείο που ίσως κουράζουν τον παίκτη αλλά και ένα εκπληκτικό 3D εφέ σήραγγας που εντυπωσίαζε την εποχή εκείνη.
    Μπες στον ρόλο της ηρωίδας και πάρε εκδίκηση για τον πρόωρο θάνατο του αδελφού σου.
 Zf5b9R{D.