Sunday, April 28, 2024
Blog

Q n A – Οι δικές σας ερωτήσεις, οι δικές μου απαντήσεις.

Πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσω για άλλη μία φορά για την συμμετοχή σας. Ότι υπάρχετε στην κοινότητα της Retropolis χωρίς να περιμένετε κανένα αντάλλαγμα κάνει ακόμα πιο σημαντική την ύπαρξη σας. Οι ερωτήσεις σας απαντήθηκαν όλες και θα τις βρείτε στις επόμενες σειρές. Ελπίζω να σας καλύψω και αν υπάρξουν απορίες έχετε όλη την ελευθερία στα σχόλια να τις συζητήσουμε.

zelda master: Πιστεύεις ότι η Sony θα κάνει remake το unchurched the golden abyss για το ps5

  • Όχι θεωρώ ότι το golden abyss είναι λίγο καλύτερο από το 1ο Uncharted και δεν θεωρώ ότι υπάρχει σοβαρός λόγος να γίνει Remake.

Aggelos Souls: Πιστεύεις το επόμενο event της Sony θα είναι καλύτερο από αυτό που έγινε προχθές?

  • Εξαρτάται τι εννοείς με το καλύτερο. Αν μιλάμε για παιχνίδια νομίζω πως δεν έμειναν πολλά για να δείξει και να προκαλέσει θετικές αντιδράσεις. Αλλά event χωρίς ζωντανό κοινό και αντιδράσεις είναι πάντα φτωχό.

Sotosotiriadis: Τι είναι αυτό που σε ενέπνευσε να κάνεις την retropoli, το site και το κανάλι; Μελλοντικά σχέδια για την retropoli;

  • Η ανάγκη για εύρεση παρέας με κοινά ενδιαφέροντα και η αγάπη για τα ρετρό παιχνίδια ήταν το κίνητρο. Για το μέλλον θα ήθελα να υπάρξουν παρέες ανά την Ελλάδα που θα γνωριστούν και θα βρίσκονται με αφορμή την Retropolis.

mcrenas: Κλείσε τα μάτια και περιέγραψε μας την πιο έντονη gaming κατάσταση ,από τα παιδικά σου χρόνια, που σου έρχεται πρώτη στο μυαλό

  • Δύο είναι οι πιο έντονες στιγμές που θυμάμαι αμέσως. Η μία όταν είδα για πρώτη φορά το παιχνίδι Rainbow Islands στην Amiga 500 (δεν πίστευα ότι υπάρχουν τέτοια γραφικά-ήχος-χρώματα) σε οικιακό μηχάνημα και η δεύτερη φορά όταν είδα για πρώτη φορά το gamegear με το sonic και έπαθα σοκ γιατί ήταν έγχρωμο φορητό και ήταν και η πρώτη φορά που γνώρισα τον Sonic και μάλιστα και για τις δύο στιγμές έχω κάνει βίντεο
  • Amiga
  • Gamegear

Jim88kat: Το spiderman το δυο και το resident evill village θα είναι cross gen στο ps4 ?

  • Θεωρώ ότι θα είναι cross gen το spiderman και το re δυστυχώς ακυρώθηκε από την εταιρία για το PS4.

Marinos Basiadakis: Αξίζει να φτιάξει κάποιος ενα raspberry pi? Σκέφτομαι να κάνω ενα πείραμα να βάλω μέσα Dreamcast snes PS1 και να φτιάξω ενα καθαρό emulation μηχάνημα. Γνωρίζεις άμα είναι δύσκολο κάποιος αρχάριος να κάνει κάτι τέτοιο??

  • Ναι αξίζει. Είναι μία καλή λύση “όλα σε ένα” με μικρό κόστος και καλή απόδοση. Υπάρχουν έτοιμα images τα οποία απλά τα αντιγράφεις σε μία sd card και είσαι έτοιμος να παίξεις. Η διαδικασία είναι μέτριας δυσκολίας αν το φτιάξεις μόνος σου από την αρχή.

Παναγιώτης Σφουντούρης: Έτσι όπως βλέπεις τις επόμενες κονσόλες ποια πιστεύεις θα πάρει το προβάδισμα; Πιστεύεις το xbox και αυτήν την γενιά μπορεί τραβήξει πιο πολύ κόσμο απ’ότι στην προηγούμενη; Και αν απ’ το event της Sony πιο παιχνίδι από αυτά που είδες θα διάλεγες να παίξεις “αύριο” ;

  • Η εγκατεστημένη βάση 110 εκατομμυρίων χρηστών του PS4 δίνει το προβάδισμα στην SONY διότι είναι δύσκολο να αλλάξει πλατφόρμα ένας ήδη ικανοποιημένος gamer. Ναι η Microsoft μπορεί να κερδίσει αρκετό από το χαμένο έδαφος. Από το event αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν το Returnal

Vasilis Koutis: Θα παίξεις last of us 2 σε ps4 ? Η θα περιμένεις μια και καλή να το τρέξεις στο ps5?

  • Θα το παίξω σε PS4. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι κονσόλα θα πάρω στη νέα γενιά.

George Papageorgopoulos: Γνώμη για νεα γενια; Έχουν δείξει κάποιο παιχνίδι που σου εχει κεντρίσει το ενδιαφέρον;

  • Δυστυχώς δεν βλέπουμε τα άλματα στην τεχνολογία που βλέπαμε παλιότερα. Νομίζω ότι το vr ή το ar θα είναι πραγματικά επόμενη γενιά αλλά θέλει χρόνια ακόμη. Το Returnal μου φάνηκε ενδιαφέρον.

Kiriakos Economides: Θα κάνεις ποτέ Long Play ρετρό παιχνίδια για να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι?

Aggelos Karamichalakis: 1) Ποτε θα κανεις βιντεο μαζι μου? 2) Τι χρωμα κονσολα θα ηθελες να σου εβγαζαν απτην επομενη γενια?

  • 1) Θα γίνει και αυτό κάποια στιγμή. Θα βρούμε τον τρόπο. 2) Από SONY μία γκρι όπως το 1ο PS1 και από MS μία πράσινη.

Ioannis Djecerb Veneris: Το retropolis θα συνεχιζει να κραταει ως βαση το retrο στοιχειο , ποιο πανω απο το συγχρονο ? η θα περιεχει μια μεσαια αναμειξη 😉 ενημερωσης ?

  • H Retropolis θα διατηρήσει το ρετρό στοιχείο σε όποιο πεδίο μπορεί. Επιτραπέζια, συζητήσεις κτλ Σίγουρα όμως θα συνυπάρχει με τον σχολιασμό της επικαιρότητας.

Γιάννης Θεοδώρου: Αν στην επόμενη γενιά κονσολών ανεξάρτητα αν είναι sony η microsoft έπαιζες ένα παιχνίδι που περίμενες πολύ καιρό άλλα τα γραφικά δεν ήταν τα αναμενόμενα άλλα θα είχε φοβερό gameplay θα σε πείραζε???

  • Όχι δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Άλλωστε ακόμα παίζω σε παλιές κονσόλες και υπολογιστές. Πάνω απ’ όλα το gameplay για μένα και το αν το παιχνίδι με ευχαριστεί.

Andreaskor77: Πιστεύεις ότι η Sega μπορεί να ξαναγύρισει με κονσόλα; Και αν η Nintendo θα μπορέσει στην νέα γενιά να ακολουθήσει Sony και Microsoft.

  • Θεωρώ αδύνατο να επιστρέψει λόγω οικονομικού μεγέθους η SEGA. Η Nintendo από άποψη ισχύς δεν μπορεί να ακολουθήσει τη νέα γενιά. Θα προσπαθήσει όμως με τα αποκλειστικά της παιχνίδια να κρατηθεί όπως κάνει μέχρι τώρα με το switch. Άλλωστε το κοινό της Nintendo έχει αποδείξει σε αυτή τη γενιά ότι στηρίζει όσο μπορεί τα αποκλειστικά και φυσικά την φορητότητα.

Unboxplayers gr: 1)Η Retropolis σήμερα είναι αυτό που είχες στο μυαλό σου να δημιουργήσεις όταν ξεκίνησες πριν 4χρονια; Αν ναι γιατί; Και αν όχι ,τι θα ήθελες να αλλάξει η να προστεθεί στο κανάλι&Site. 2) Αν ήταν να δώσεις μόνο μια συμβουλή ,ποια θα ήταν αυτή ,σε ένα κανάλι που ξεκινάει σήμερα; Βασισμένη στη εμπειρία σου αυτά τα 4χρονια.

  • 1) Είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχα στο μυαλό μου. Περίμενα πολύ λιγότερο κόσμο που θα θεωρεί ότι κάτι από αυτά που λέω και δείχνω θα αξίζει να διαθέσουν προσωπικό χρόνο για να τα παρακολουθήσουν. 2) Αν θες να βγάλεις χρήματα να μην είσαι απόλυτα ειλικρινείς. Αν δεν θες να βγάλεις χρήματα να είσαι ο εαυτός σου αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Όταν νιώσεις ότι πάει να γίνει αγγαρεία κλείστο και φύγε.

SimeonGeo: Πιστεύεις ότι με την πάροδο του χρόνου και τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στο κομμάτι του Gaming o όρος retro θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που τώρα έχουμε στο μυαλό μας?

  • Σίγουρα κάτι τέτοιο θα συμβεί όταν το VR και η AR γίνουν η καθημερινότητα του μέσου gamer. Τότε ακόμα και το χειριστήριο και η κονσόλα θα θεωρούνται ρετρό αντικείμενα και ρετρό τρόπος gameplay. Αυτό όμως θα αργήσει τουλάχιστον μία 10ετία ακόμη αν όχι περισσότερο. Επίσης το ρετρό για κάθε γενιά gamers αλλάζει. Για μένα είναι ρετρό ο amstrad και η amiga αλλά για τις νεότερες γενιές ρετρό είναι το PS1 και το N64.

George360: Αν στην περίπτωσή που η Retropolis έφτανε κάποτε στο σημείο να έχει 100 με 200χιλ subs και έχανε αυτό το “ρετροπαρεΐστικο” κλίμα που έχει τώρα , πως θα το διαχειριζόσουν ;

  • Αν και δεν είναι ρεαλιστικός στόχος, θα σου απαντήσω. Προφανώς με τέτοιον αριθμό subs δεν μπορείς να κρατήσεις το παρεϊστικο κλίμα τουλάχιστον σε επίπεδο livestream. Σίγουρα όμως μπορεί να διατηρηθεί στους εβδομαδιαίους καφέδες που πίνουμε από κοντά και στην επικοινωνία μου με τα παιδιά στο discord, το facebook και τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Μπορώ να υποσχεθώ όμως πως θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να είναι όσο φιλικό γίνεται το κλίμα πάντα.

Spiros Metalhead: Πιστεύεις ότι με την κυκλοφορία του ps5 η sony θα έχει υποστηρίξη για το ps4 για κανα 2 χρόνια ακομα η θα ασχοληθεί κυρίως με την νέα γενιά; Η θα βγαίνουν μόνο οι ετήσιοι αθλητικοι τίτλοι η άντε και κανένα indie στο ps4;ρωτάω γιατι λένε ότι είναι αδύναμο το hardware του ps4 αλλά πιστεύω ακόμα έχει πολλά να δώσει και έχει μεγάλη βάση χρηστων

  • Στο μεγαλύτερο ποσοστό τα παιχνίδια για δύο χρόνια θα είναι cross gen. Κυρίως τα παιχνίδια τρίτων εταιριών. Η εγκατεστημένη βάση χρηστών είναι τεράστια για να την αγνοήσουν. Από την άλλη η SONY θα φέρει τους νέους τίτλους αποκλειστικά στο PS5 για να δώσει κίνητρο αγοράς της νέας κονσόλας. Μετά τα δύο χρόνια όπως έγραψες, αθλητικά και indies

Kounoupis: 1)Πιστεύεις ότι το vr είναι το μέλλον στα games και αν ναι γιατί φαίνεται να χει μείνει στασιμο? 2) Παρ όλους τους τεχνικούς περιορισμούς της τότε εποχής θεωρείς ότι τα παιχνίδια στις καμπίνες ήταν πιο δημιουργικά από πολλά σημερινά παιχνίδια;

  • 1) To VR θεωρώ ότι είναι το μέλλον. Απλά το VR που φαντάζομαι είναι ακόμα πολύ μακριά. Το υψηλό κόστος , τα πολλά καλώδια και τα συγκεκριμένα είδη παιχνιδιών που μπορούν τώρα να παιχτούν στην πλατφόρμα το καθιστούν δύσκολο για να ασχοληθεί το ευρύ κοινό. 2) Αυτοί οι τεχνικοί περιορισμοί που υπήρχαν ανάγκαζαν τους δημιουργούς σε αρκετές περιπτώσεις να γίνουν πολύ δημιουργικοί και να δώσουν αριστουργήματα. Δεν ήταν όλα, υπήρχαν και πολύ κακά παιχνίδια τότε. Απλά θυμόμαστε μόνο τα καλά στο πέρασμα των ετών. Και σήμερα βλέπω δημιουργία, αριστουργήματα, εξαίσιες μουσικές αλλά βλέπω και πάλι μέτρια και κακά παιχνίδια. Δεν αλλάζει πολύ η βιομηχανία. Μόνο αυτό που βλέπουμε αλλάζει…

δημήτρης πατραμάνης: πως δημιουργήθηκε η ρετρόπολις και ποιά η κινητήρια δυναμή την ωθησε σε αυτό;

  • Αρχικός λόγος ήταν η ανάγκη να δείξω τα παλιά επιτραπέζια που είχα ώστε να σωθούν με κάποιον τρόπο οι οδηγίες παιχνιδιού. Στην συνέχεια η ανάγκη για δημιουργία μίας παρέας με κοινά ενδιαφέροντα καθώς οι φίλοι μου μεγάλωσαν και έπαψαν να ασχολούνται με το gaming και τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας.

George Gianusos: Στην επόμενη γενιά (ps5) θα προτιμούσες κονσόλα all digital λόγο πιο προσιτης τιμής κονσόλας και παιχνιδιών;

  • Ναι για μένα το digital είναι μονόδρομος κυρίως λόγω share account με τον αδερφό μου και κυρίως γιατί δεν με ενδιαφέρει το κομμάτι “κουτάκια-συλλογή”. Έχω μάθει πια με τις ψηφιακές βιβλιοθήκες και ελπίζω στην επόμενη να δούμε χαμηλότερες τιμές στο digital σε σχέση με το retail. Από κει και πέρα αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιλέξω κονσόλα με drive για ταινίες και απλά τα παιχνίδια να τα αγοράζω ψηφιακά.

Google Power: Τα τελευταία χρόνια που σε βλέπω από το εξωτερικό και δυστυχώς λόγω αλλαγής ώρας μόνο σε κονσέρβα που λες και εσύ, έχεις καταλάβει πόσο σημαντικό είναι για τους Έλληνες του εξωτερικού να υπάρχει το κανάλι και τα livestreams;

  • Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να το καταλάβω και να το νιώσω όπως εσείς μου το μεταφέρετε κατά καιρούς. Θεωρώ πως όλα τα κανάλια για τους Έλληνες του εξωτερικού είναι σημαντικά γιατί κρατάτε μία επαφή με την πατρίδα. Δεν ξέρω αν καταφέρνω να κάνω κάτι περισσότερο από αυτό αλλά όπως και να χει σας ευχαριστώ πολύ που επιλέγετε την Retropolis

Κώστας Amiga500: Αν μπορουσες να γυρισεις τον χρονο πισω και να ξεκινησεις παλι την Retropolis, θα αλλαζες καποιες απο τις επιλογες που ειχες κανει στο παρελθον?

  • Το μόνο που θα ήθελα να αλλάξω είναι να μην εμπιστεύομαι ανθρώπους εύκολα. Αλλά επειδή με ξέρω και ξέρω ότι πάντα σκέφτομαι καλοπροαίρετα, πάλι το ίδιο θα έκανα όπως και κάνω. Στο κανάλι συγκεκριμένα σαν υλικό κτλ δεν θα άλλαζα τίποτα.

Κώστας Σαββίδης: Πότε (σε ποια ηλικία) ξεκίνησες το gaming ανεξάρτητα πλατφόρμας, μόδας και εποχής ;

  • Αν θυμάμαι καλά σε ηλικία 6 ετών με game n watch φορητό, δώρο της γιαγιάς.

Giannis Kamenos Pantirmas: 1) Υπήρξαν φορές που ήθελες να τα παρατήσεις; Από κούραση απογοήτευση ή οποιοιδήποτε λόγοι.. αν ναι τι σου έδωσε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσεις; 2) Επίσης σε παρακολουθεί αρκετός κόσμος και η γνώμη σου απ’ ότι έχω αντιληφθεί μετράει και λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν από πολλούς μέσα στην κοινότητα. Πέρα από την ευκαιρία και το βήμα που σου προσφέρεται για να ξεδιπλώνεις τις σκέψεις σου, και την ευχαρίστηση που αυτό μπορεί να σου προσφέρει μέσα και από την Επικοινωνία με το κοινό, ένιωσες ότι σε βαραίνει και μια ευθύνη καθώς μπορεί να επηρεάζεις κόσμο με τις απόψεις σου; Αν ναι σε ποιο βαθμό ; Και αν προκειμένου να μην επηρεάσεις έχεις φιμώσει τον εαυτό σου πάνω σε διάφορα θέματα..

  • 1) Μία φορά λόγω απογοήτευσης μου πέρασε ξυστά από το μυαλό. Δύναμη σου δίνει ο κόσμος με τα μηνύματά του και κυρίως με αυτά που δεν δημοσιεύονται. 2) Όπως πάντα ο κόσμος έχει το δικό του κριτήριο. Μπορεί να επηρεάζω σίγουρα και εγώ λιγότερο κόσμο μιας και το κανάλι είναι πολύ μικρό αλλά σίγουρα είτε επηρεάζω θετικά είτε αρνητικά δεν υπάρχει όφελος για μένα. Θεωρώ ότι είμαι όσο μπορώ πιο αντικειμενικός και πάντα σκέφτομαι και το παραμικρό ευρώ που θα ξοδέψει ο κόσμος για αγορά προϊόντος ή παιχνιδιού. Δυστυχώς δεν έχω φιμώσει τον εαυτό μου ποτέ και όπως μου έχει πει στο παρελθόν γνωστός youtuber, έτσι δεν θα πας μπροστά 😉

Thomas Dunson: Αγοράζεις ακόμα παιχνίδια(όχι video games) για την συλλογή σου; Aν όχι,έχεις μαζέψει ότι θα ήθελες ή μπορεί στο μέλλον να ξαναξεκινήσεις;

  • Με το πέρασμα των ετών το μόνο που ήθελα είναι να έχω στην κατοχή μου τις παιδικές μου αναμνήσεις, είτε αυτές είναι παιχνίδια, είτε κονσόλες, είτε φωτογραφίες. Αυτά τα κράτησα ή τα απέκτησα με τον καιρό. Νομίζω ότι πλέον δεν μου λείπει κάτι που να το θέλω ως απωθημένο. Να ξανά ξεκινήσω το θεωρώ απίθανο καθώς οι προτεραιότητες έχουν αλλάξει.

Panos RetroshowcaseCom:  Ποιο ειναι το αγαπημένο σου retro μηχάνημα για gaming? Δηλαδή αυτό που σε “χάραξε” από την παιδική σου ηλικία?

  • Χωρίς δεύτερη σκέψη, η Amiga 500. Ήταν τόσο μεγάλος ο πόθος να την αποκτήσω που την έβλεπα στον ύπνο μου σε καθημερινή βάση. Όταν την απέκτησα ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου μέχρι τότε. Και παρέμεινε για πολλά χρόνια η ευτυχία που την είχα στην κατοχή μου. Βασικά δεν ξέρω αν μου πέρασε ποτέ αυτό 🙂

Rheinmetall: Έχω ένα ογκωδέστατο βιβλίο (960 σελίδων) με τον βαρύγδουπο τίτλο: “1001 video games you must play before you die”. Ανθολογεί τα σημαντικότερα βιντεοπαιχνίδια από την δεκαετία του 1970 μέχρι τις αρχές του 2013 που εκδόθηκε. Αν φτιαχνόταν ένα συμπλήρωμα αυτού του βιβλίου για τα παιχνίδια από το 2013 μέχρι σήμερα, θα ήθελες να αναφέρεις μερικά που πιστεύεις ότι πρέπει να μπουν; Με άλλα λόγια, από τα παιχνίδια που έπαιξες τα τελευταία χρόνια Πάνο, ποια σού έκαναν την μεγαλύτερη εντύπωση;

  • Uncharted 2 – Super Mario Galaxy 2 – Witcher 3 – The last of us – The legend of Zelda: Breath of the Wild – Bloodborne – Forza Horizon 4 – Monsterboy

Panos Alexoula: Σκέφτεσαι να κάνεις κάποιο είδος “έκθεσης” καποια στιγμή με υλικό που διαθέτεις?

  • Δυστυχώς η μεταφορά τέτοιων συλλογών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν γινόταν κάποια έκθεση στην Θεσσαλονίκη ίσως έμπαινα στην διαδικασία να μεταφέρω την συλλογή των επιτραπέζιων παιχνιδιών. Όλα τα άλλα παιχνίδια λόγω μικρού μεγέθους είναι και χρονοβόρο και δύσκολο να τα μεταφέρω.

Sernesai: Ποιό ήταν το δυσκολότερο boss που αντιμετώπισες ποτέ σε video game?

  • Νομίζω πως όλα τα bosses στο bloodborne μέχρι το σημείο που έχω φτάσει καθώς και στο dark souls 2 είναι τα δυσκολότερα που θυμάμαι τα τελευταία χρόνια.

Giorgos Zampros: Τι πιστεύεις για τις ρετρό κοινότητες σήμερα; Πόσοι είναι οι ρομαντικοί; Πως αντιλαμβάνεσαι εσύ την έννοια του ρετρό γενικότερα;

  • Μεγάλη συζήτηση. Οι ρετρό κοινότητες σήμερα διακατέχονται από ένα σύνδρομο του λεγόμενου ανταγωνισμού που όμως δεν θα έπρεπε να υφίσταται καν καθώς η κοινή αγάπη τους για το ρετρό θα έπρεπε να τις ενώνει. Ρομαντικοί : Εξαρτάται πως θα το δεις. Αν θεωρήσουμε ρομαντικό κάποιον που θα αγοράσει ότι ρετρό βρει στον δρόμο του απλά για να το έχει δεν είναι για μένα. Αν κάποιος μαζεύει ρετρό και πραγματικά το αγαπάει, το κάνει restoration και φροντίζει να το αναδείξει τότε είμαι μαζί του. Αν μαζεύει παιχνίδια του κιλού για να γεμίσει ράφια και να μην τα παίξει ποτέ δεν. Αν ασχολείται και θέλει όντως να δει πως ήταν τότε τα πράγματα ναι. Έχει πάντα δύο όψεις το πράγμα. Για μένα το ρετρό είναι οι παιδικές αναμνήσεις. Αν αυτές συνοδεύονται με υλικό που μπορεί να σου τις θυμίσουν πιο έντονα, τότε είμαι ικανοποιημένος.

bill mazonakis: Pano poia einai i gnwmi sou gia to ps5 kai pos sou fanike?

  • Η κονσόλα εμφανισιακά μου άρεσε πάρα πολύ αν και φοβάμαι ότι μετά από χρόνια ίσως την θεωρήσουμε κιτς από άποψη εμφάνισης. Τώρα όμως μου αρέσει πολύ και περιμένω να πετύχει  τον στόχο της αθόρυβης κονσόλας. Για κάτι άλλο πέρα από την εμφάνιση δεν μπορώ να μιλήσω εκτός αν την δω από κοντά και ασχοληθώ.

3D Plastic Fantasy: Σκέφτεσαι κάποια στιγμή να κάνεις κάποια lives οπού θα παίζεις παιχνίδια (είτε retro η modern) με τους viewers ?

  • Ναι είναι κάτι που θέλω να γίνει αλλά με δυσκολεύει αρκετά ο χώρος που διαθέτω. Ελπίζω να τα καταφέρουμε κάποια στιγμή

Paris Giannoukos: ποιες τεχνολογίες χρησιμοποιείς και πόσο χρόνο σου πήρε να τις μάθεις

  • Αν κατάλαβα καλά την ερώτηση χρησιμοποιώ pc, smart συσκευές, το κινητό είναι προέκταση του χεριού μου και τελευταία διασκεδάζω με το google home! Δεν μου πήρε καθόλου χρόνο να τις μάθω γιατί τις πέτυχα από το ξεκίνημά τους.

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.

Με εκτίμηση, Πάνος

 Zf5b9R{D.