Friday, April 26, 2024
Retro Reviews

Castlevania harmony of despair

Το Castlevania harmony of despair είναι ένα metroidvania style παιχνίδι για έως και 6 παίχτες που αναπτύχτηκε και εκδόθηκε από την KONAMI τον Αύγουστο του 2010.

Ίσως πρόκειται για την τελευταία  απόπειρα της KONAMI να φτιάξει ένα Castlevania.

Τα γραφικά, οι εχθροί και όλοι οι χαρακτήρες έχουν παρθεί από παλιότερα παιχνίδια τις σειράς.

Το ίδιο ισχύει και για την μουσική η οποία παραμένει εξαιρετική αλλά είναι μια από τα ίδια που έχουμε συνηθίσει να ακούμε στα παιχνίδια της σειράς.

Η κάμερα έχει 3 επιλογές, ζουμαριστή στον χαρακτήρα σας, μεσαίας εμβέλειας καθώς και γενική οπτική του χάρτη για να βλέπετε όλους τους χαρακτήρες όμως με αυτή την κάμερα δεν μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι, γιατί τα πάντα είναι μικροσκοπικά.

Τώρα ένα άλλο ζήτημα είναι που θα βρείτε 6 παίχτες να παίζουν ταυτόχρονα το παιχνίδι καθώς είναι ιδιαίτερα παλιό και ποτέ δεν έπαιξα με πάνω από 3 ταυτόχρονα.

Οι χάρτες του παιχνιδιού είναι μεγάλοι και δαιδαλώδεις αν και στο σύνολο δεν ξεπερνούν τους 6. Ευτυχώς με όσους έπαιξα on line ήταν πολύ έμπειροι και μεγάλου επιπέδου και με οδηγούσαν αυτοί και κυρίως αυτοί καθάριζαν το επίπεδο για μένα. Μπορείτε να παίξετε τα επίπεδα και σε μεγάλη δυσκολία για τους παίχτες που θέλουν μεγάλη πρόκληση.

Στις επιλογές σας υπάρχει και ένα μαγαζί για αγοραπωλησίες αντικειμένων μικρού επιπέδου κυρίως.

Για να κλείσω αυτό το σύντομο review, με προβληματική κάμερα,  bosses με τεράστιες μπάρες ενέργειας και δανεικούς χαρακτήρες και εχθρούς φαίνεται ότι η KONAMI στέρεψε από ιδέες και καλύτερα που  σταμάτησε η σειρά εδώ.

 

Βαθμός    6/10

Stefknightcs

 

 Zf5b9R{D.