Saturday, April 27, 2024
Retroπολιτες

Nikbil – Πως γνώρισα το gaming

Πρώτη επαφή με το gaming ήταν μέσα από ένα περιοδικό. Το τεύχος 60 του PIXEL του Νοεμβρίου του μακρινού 1989. Με αυτό έγινε έκρηξη στο μυαλό μου και ανοίχτηκε ένας νέος κόσμος. Τα πρώτα παιχνίδια που θυμάμαι έντονα εκείνη την εποχή ήταν το Batman σε Atari ST, το Ancient Art of War ( σε άγνωστο μοντέλο amstrad ) , τα Ikari Warriors, Fairlight και Manhunter New York σε Amstrad cpc.

Σε arcade το πρώτο παιχνίδι ήταν το bubble bobble σε ξενοδοχείο στη Ροδόπη (με discotheque βέβαια) που το είχα λιώσει με την μεγαλύτερη από εμένα κόρη του σπιτονοικοκύρη μας την Δέσποινα. Όλα αυτά ήταν καλά αλλά μέχρι τότε τα έπαιζα σε φίλους αφού δεν είχα δικό μου μηχάνημα.

Όταν μετακομίσαμε στην Αθήνα έκανα την πρώτη μου βόλτα στην Στουρνάρη και έκατσα να χαζεύω ένα περίεργο παπαρδέλι που πήγαινε αριστερά και δεξιά στην οθόνη μιας amiga 500 , τοποθετημένης στο κέντρο της βιτρίνας του ιστορικού καταστήματος-μνημείου-πειρατικής γιάφκας Εγκέφαλος. Το game ήταν φυσικά το Shadow of the Beast…. Την επόμενη μέρα πήρα Amiga.

Κείμενο : NikBil

 Zf5b9R{D.