Wednesday, April 24, 2024
Modern ReviewsModern Reviews

As Dusk Falls (mini review)

Route 66 Αριζόνα και κάπου εδω αρχίζει η διαπλοκή δυο φαινομενικά άσχετων οικογενειών, επηρεάζοντας τις ζωές όλων όσων είναι μέλη των, αλλά και των γύρω τους. Ψέματα, αγάπη, συμπάθεια, σεβασμός, φόβος, μίσος κι αλλά τόσα συναισθήματα ξεπηδούν μέσα από την πορεία των ζωών αυτών των ανθρώπων, την οποία καλούμαστε να χαράξουμε εμείς με τις επιλογές μας.
Το As Dusk Falls είναι ένα ενδιαφέρον αντβεντουρ παιχνίδι όπου καλούμαστε να αποφασίσουμε για το πως θα διαδραματιστούν οι καταστάσεις ατόμων που φέρουν το καθένα τα δικά του άγχη, προβλήματα κι ανασφάλειες, προσπαθώντας έκαστο να ορθοποδήσει μέσα από δύσκολες συγκυρίες. Το βίντεο του παιχνιδιού είναι συνεχιζόμενα στοπ καρέ, με σκίτσο κόμικ, μια επιλογή ιδιαίτερη, αλλά με πολύ όμορφη παλέτα χρωμάτων. Το γκειμπλέυ είναι ελλάχιστο, ο παίχτης στην ουσία απλά πατά κάποια κουμπιά ή κουνά μοχλουδάκια σε συγκεκριμένες στιγμές, χωρίς ιδιαίτερη βιασύνη. Οι δημιουργοί ήθελαν να δώσουν βάση στην εξέλιξη της ιστορίας και το πώς αυτή διαδραματίζεται μέσα από τις αποφάσεις του παίχτη.
Η εξέλιξη του σεναρίου θυμίζει πολύ την αντίστοιχη του Detroit Become Human. Αλλεπάλληλες διακλαδώσεις, που ανάλογα τις αποφάσεις μας, οδηγούν σε διαφορετικά αποτελέσματα κάθε φορά. Θάνατος, σωτηρία, εξιλέωση, περιμένουν τον κάθε ήρωα μέσα στο παιχνίδι, δίνοντας μια έντονη δραματικότητα. Ο παίχτης “δένεται” σχετικά εύκολα με χαρακτήρες, μιας και δείχνουν οικείες φυσιογνωμίες, ιδιαιτέρως σε κάποιον που είναι λάτρης της ποπ κουλτούρας ταινιών και σειρών. Κλισέ σε πολλά σημεία, αλλά η ένταση που δημιουργεί σε αρκετές φάσεις, αποζημιώνει.
Θα ήταν σημαντικό να πούμε ότι απαιτούνται περισσότερα απο ένα walkthrough για να δει κάποιος όλες τις λεπτομέρεις που θα τον κάνουν να γνωρίσει σε βάθος τους χαρακτήρες και να μην έχει αναπάντητα ερωτήματα στο τελος. Η διάρκεια της κάθε προσπάθειας είναι περίπου 6-7 ώρες.
Συνοψίζοντας, πολύ ευχάριστο παιχνίδι-ταινία, όμορφη και προσεγμένη ατμόσφαιρα, ενδείκνυται για co-op μιας και δίνει τη δυνατότητα να επηρεάζουν παραπάνω από ένα παίχτες τις ενέργειες των ηρώων, με το replayability να είναι σε μεγάλο βαθμό αναγκαίο. Καλή προσπάθεια, που φαινομενικά θα έχει συνέχεια.

Κείμενο: zapdim

 

 Zf5b9R{D.