Thursday, April 25, 2024
Modern Reviews

Project Triangle Strategy (PC)

Το κύριο μοτίβο του Triangle Strategy είναι ότι λειτουργεί σε τριάδες. Για το σκοπό αυτό, η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από την ήπειρο της Norzelia, η οποία περιστρέφεται κυρίως γύρω από τρεις Οίκους. Οι παίκτες θα αναλάβουν τον ρόλο του Λόρδου Serenoa του House Wolffort, ενός από τους βασιλικούς οίκους του Glenbrook. Η ιστορία ξεκινά αρκετά απλά, με τον Serenoa να του έχουν κανονίσει τον γάμο του και να συμμετέχει σε διάφορους εορτασμούς με τον καλύτερο φίλο του, πρίγκιπα Roland. Ωστόσο, η ιστορία σύντομα γίνεται μια ιστορία πολιτικών σκανδάλων. Οι τρεις οίκοι προέρχονται από έναν πόλεμο δεκαετιών για τον μεγαλύτερο πόρο της γης: το αλάτι. Ωστόσο, κάποιοι εξακολουθούν να μην είναι έτοιμοι να βάλουν τέλος στη σύγκρουση, καθώς ο Αρχιδούκας Gustadolph της περιοχής Aesfrost υφαίνει τις δολοπλοκίες του για να ξεκινήσει πόλεμος εναντίον του Glenbrook και τελικά, της Hyzante, του βασιλείου που φυλάει το αλάτι όλης της ηπείρου. Πολύ γρήγορα η ιστορία περιπλέκεται σε επίπεδο Game of Thrones.

Στη Norzelia, επικρατούν τρεις κύριες κατευθυντήριες πεποιθήσεις: Χρησιμότητα, Ηθική και Ελευθερία . Αυτά παίρνουν τη μορφή αόρατων παραμέτρων που επηρεάζονται από τις επιλογές που κάνετε σε όλο το παιχνίδι. Οι αποφάσεις σας θα διαμορφώσουν τις πεποιθήσεις του Serenoa. Η χρησιμότητα (Utility) σχετίζεται με λογικές επιλογές καθώς και επιλογές για την συντήρησή σας. H ελευθερία (Liberty) συνδέεται με ειλικρινείς και ελεύθερες επιλογές. Η ηθική (Morality) συνδέεται με έντιμες και δίκαιες επιλογές.

Η πορεία της ιστορίας συχνά καθορίζεται από τη συναίνεση των μελών της ομάδας. Κάθε μέλος θα ψηφίσει σύμφωνα με τις δικές του πεποιθήσεις. Υπάρχει η ευκαιρία να μιλήσετε στα μέλη για να αλλάξουν γνώμη πριν από την ψηφοφορία. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας την επιλογή της πείθούς αντί της κανονικής ομιλίας. Καλό είναι να συλλέξετε πληροφορίες εκ των προτέρων, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να επηρεάσετε κάθε ψήφο. Ο παίκτης, ως Serenoa Wolffort , έχει μία ψήφο, αλλά τελικά δεσμεύεται από την απόφαση της πλειοψηφίας. Σε περίπτωση ισοψηφίας, ο Serenoa έχει την ευκαιρία να δώσει μια δεύτερη ψήφο για να σπάσει την ισοπαλία. Υπάρχουν διαφορετικά μονοπάτια στην ιστορία που μπορείτε να ακολουθήσετε και στο New Game Plus μπορείτε να πάρετε άλλη διαδρομή και να τα εξερευνήσετε όλα.Το παιχνίδι κατά τ ’άλλα είναι ένα κλασσικό turn based rpg.

Τα γραφικά ακολουθούν την τελευταία τάση των 2D-HD που είναι σαν 16-bit ρετρό παιχνίδι αλλά με HD assets. To παιχνίδι είναι ελαφρύ ακόμα και σε παλιά συστήματα. Η ανάλυση μπορεί να φτάσει και στα 4K με 60 fps. Βέβαια δεν είναι ένας τίτλος που μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρον τα 60 fps.

Έχοντας παίξει το παιχνίδι και στο Nintendo Switch δεν διέκρινα κάποια ιδιαίτερη διαφορά παρότι η κονσόλα το τρέχει στα 900p με 30 fps.

Ο χειρισμός του είναι πολύ απλός. Μπορείς να κινηθείς είτε με τα WASD και εναλλακτικά με το ποντίκι. Confirm κάνεις με το Space ή το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού και αντίστοιχα Back με το backspace ή το δεξί πλήκτρο του ποντικιού. Αυτό είναι ένα πρόβλημα γιατί φαίνεται ότι εξωμείωσε τον αναλογικό και ψηφιακό χειρισμό του Switch. Στο μεν αναλογικό το ποντίκι φαίνεται να λειτουργεί σαν τον μοχλό με περίεργη αίσθηση όταν θέλεις να επιλέξεις κάτι και πολλές φορές θα αποτύχεις να το κάνεις και σωστά. Στον δε ψηφιακό είναι ελαφρά άβολο καθώς το Backspace  το Space απέχουν αρκετά και το παιχνίδι προσφέρει πολλούς διαλόγους. Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλους συνδυασμούς καθώς και οι διάλογοι έχουν επιλογή να παίζουν μόνοι τους χωρίς δική σου επέμβαση παρά μόνο όταν πρέπει να κάνεις κάποια επιλογή.

Αν σου αρέσουν τα παιχνίδια με πλούσια ιστορία και ανατροπές τότε εδώ είσαι. Αν σε κούρασε το Octopath Traveller με την φλυαρία του ή σε μπούκωσε το Fire Emblem: Three Houses με τις επιλογές του πάλι εδώ είσαι. Προσωπικά θα ήθελα το πλήθος των επιλογών του Fire Emblem αλλά πολλοί παίκτες τα βρίσκουν κουραστικά τα πολλά συστήματα. Το Triangle Strategy σε όλους του τους τομείς είναι αυτό που λέμε τόσο όσο. Και αν δεν το χόρτασες μπορείς να συνεχίσεις με το New Game Plus και να κάνεις άλλες επιλογές και να δεις τα κομμάτια της ιστορίας που έχασες.

 

Κείμενο : Νίκος Κορμπέτης

Review Code μας δόθηκε από την #cdmedia

 Zf5b9R{D.