Thursday, April 25, 2024
Modern Reviews

2Dark – Mini Review by Stefknightcs

To 2Dark είναι ένα παιχνίδι τρόμου περιπέτειας με στοιχεία stealth που αναπτύχτηκε από την Gloomwood και εκδόθηκε από την Bigben interactive το 2016.
Τα γραφικά του τίτλου είναι με προσχεδιασμένα περιβάλλοντα και χαρακτήρες που συνδυάζουν την πλαστελίνη με pixels.
Ο ήχος αρκετά καλός και με ένα εξαιρετικό soundtrack.
Ο χειρισμός είναι απλός 3 κουμπιά. Τα 2 να είναι για επιλογή και χρήση αντικειμένων και το τρίτο για να πηγαίνετε αργά ενώ χρησιμοποιείτε τον σταυρό για τον έλεγχό του χαρακτήρα.

Τα παιδάκια κλαίνε αλλά σπάνια σας ενοχλούν εκτός εκτός απο την επιθυμία τους να τους δείξετε ένα ασφαλή δρόμο προς την έξοδό μέσα σε όλο αυτό το μακελειό…

Το παιχνίδι είναι διασκεδαστικό και διατηρεί τον stealth χαρακτήρα σε όλη την διάρκειά του αλλά όχι και του τρόμου καθώς καμιά φορά είστε πολύ καλά οπλισμένοι. Η κάμερα του παιχνιδιού είναι από πάνω οπότε δεν έχουμε προβλήματα με αυτήν.

Η οθόνη αυτή εμφανίζεται πολύ συχνά στη προσπάθεια σας να σώσετε τα παιδιά με ασφάλεια και να περιηγηθείτε στο σκοτάδι του παιχνιδιού…

Μπορείτε να σκοτώσετε τους απαγωγείς με διάφορους τρόπους. Πισώπλατα μαχαιρώματα, απόσπαση προσοχής με καραμελίτσες καθώς και ωμή βία.

Ο σκοπός του παιχνιδιού σε κάθε πίστα είναι να φέρετε όσα περισσότερα παιδιά στην αρχή της πίστας ώστε να διαφύγουν και να γίνετε ένας μικρός ήρωας στην προσπάθεια να βρείτε τα δικά σας παιδιά που απήχθησαν μυστηριωδώς πριν 13 χρόνια. Αν και το παιχνίδι έχει ενδιαφέρον έχει και πολύ σκοτεινό σενάριο με παιδοκτονίες βαλσαμώματα κανιβαλισμό σε παιδιά και άλλα διάφορα που ίσως να επηρεάσει την ψυχολογία σας αρνητικά.

Δυστυχώς ένα bug στη τελευταία πίστα δεν μου επιτρέπει να το τελειώσω οπότε δεν θα πάρει και το 7 που του αρμόζει. Ίσως οι χρήστες PC PS4 να έχουν καλύτερη τύχη. Στο τέλος να συμπληρώσω ότι ο δημιουργός του τίτλου είναι ο άνθρωπος που γέννησε τα 3d παιχνίδια τρόμου και μιλάω για τον δημιουργό της σειράς alone in the dark Frédérick Raynal.

Δυστυχώς δεν εντυπωσιάζει το παιχνίδι όπως και να έχει.

Βαθμολογία 4/10

 Zf5b9R{D.