Wednesday, April 24, 2024
Modern Reviews

Oneechanbara – Mini Review by Ηλίας Σταύρου

Το Onee Chanbara ORIGIN είναι Remake της σειράς The OneeChanbara και The OneeChanbara 2. Είναι πρώτη φορά που ασχολούμαι με την συγκεκριμένη σειρά παιχνιδιών, και μέχρι πρόσφατα δεν είχα ιδέα για την ύπαρξη της, αν και υπάρχει από την γενιά του PS2.
Μιλάμε για ένα παλιάς κοπής Hack n Slash, ΑA παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερη πρόκληση και skills που χρειάζονται τα σημερινά Hack n Slash παιχνίδια τύπου Devil May Cry, Bayonetta, ή Metal Gear Solid Rising κλπ… Έχει anime εικαστικό και ένα αρκετά αδιάφορο σενάριο έως και “γελοίο”! που είναι εκεί απλά για να υπάρχει ένα υποτυπώδες σενάριο και τίποτα παραπάνω. Ίσως βεβαία να είμαι λίγο αυστηρός απέναντι του, γιατί δεν είμαι μεγάλος φαν των anime ταινιών η σειρών. Παρόλα αυτά δεν θα έλεγα ότι είναι το μεγαλύτερο αγκάθι του, γιατί και το gameplay του δεν έχει ιδιαίτερους μηχανισμούς πάρα μόνο ένα σύστημα που ονομάζεται Blood Matter και καθώς εσείς κάνετε πολλές επιθέσεις και σφάζετε αντιπάλους καλύπτεστε με αίμα και σταδιακά γίνεστε πιο αργοί, και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθαρίσετε το σπαθί/όπλο σας από το αίμα με ένα πάτημα κουμπιού (reload) και συνεχίζετε.

Οι πρωταγωνίστριες είναι 2 “σεμνά” κορίτσια για να δώσουμε και λίγο Fun Service στο κοινό γιατί με τόσο αδιάφορο σενάριο και τόσο επαναλαμβανόμενες τοποθεσίες, κάπου πρέπει να ποντάρουν και οι δημιουργοί μπας και “πιάσει” εν έτει 2020! Τα περιβάλλοντα είναι πολύ βαρετά με δωμάτια και διαδρόμους σε τούνελ που πολύ σύντομα τα βαριέσαι.

Το gameplay του παρόλο που είναι αρκετά απλό σε μηχανισμούς χωρίς κανένα ιδιαίτερο βάθος, είναι αρκετά εθιστικό γιατί βλέπεις να ανεβαίνει το hit counter και νιώθεις μια ευχαρίστηση χωρίς να σκέφτεται ιδιαίτερα ο παίκτης το τι γίνεται με το σενάριο. Οι εχθροί είναι λίγοι, επαναλαμβανόμενοι χωρίς ίχνος έμπνευσης, και τα Bosses επίσης. Οι επιθέσεις τους είναι λίγες και εύκολα θα αντιληφθείτε πότε να κάνετε parry ή dodge.

Κλείνοντας, θα το πρότεινα σε άτομα που θα ήθελαν κάτι αρκετά ανάλαφρο, mindless, όπως έγινε και με εμένα, παίζοντας λίγο το βραδάκι ύστερα από μια κουραστική μέρα στην δουλειά. Μπορείτε να το βρείτε αυτή την στιγμή στην συνδρομή του Ps Plus Extra, όπου και το έπαιξα. Δεν θα το πρότεινα σε καμία περίπτωση full price, αλλά σε μια γενναιόδωρη πτώση τιμής 10 ευρώ η παρακάτω επενδύστε άφοβα.

Ο βαθμός μου ειναι 5,5 / 10

 Zf5b9R{D.