Saturday, April 27, 2024
Modern ReviewsModern Reviews

NBA 2K24 | Review by Panos Retropolis

 

Το NBA 2K πιστό στο ραντεβού του για ακόμη μία χρονιά ήρθε στις κονόλες και τους υπολογιστές και υπόσχεται συγκινήσεις σε όλους τους NBA fans.

Στο εξώφυλλο βλέπουμε για 4η φορά στην ιστορία του franchise, τον Kobe Bryant, πάνω στον οποίο έχει χτιστεί και η ενότητα του παιχνιδιού Mamba Moments* στην οποία θα πρέπει να αναπαραστήσετε τις πιο εμβληματικές και συναρπαστικές επιδόσεις του Kobe στην πορεία του από την αρχή μέχρι την καταξίωσή του ως θρύλο του NBA.

Η ενότητα αυτή που έκανε την εμφάνιση της στο 2K23 με τον Michael Jordan σε βάζει πραγματικά στα παπούτσια του θρύλου και αντιλαμβάνεσαι προσπαθώντας να επιτύχεις τα achievements του Kobe, πόσο πραγματικά απίστευτα ήταν κάθε ένα από αυτά. Ετοιμάσου να απολαύσεις πολλές ώρες διασκέδασης με το συγκεκριμένο mode μέχρι να καταφέρεις ότι κατάφερε ο Kobe.

 

Το μενού έχει τη κλασσική του δομή με τα modes του παιχνιδιού αριστερά τα οποία είναι τα εξής:

  • My Career : Δημιούργησε τον δικό σου χαρακτήρα, παίξε μπάσκετ στις γειτονιές ή απευθείας από το στάδιο του rookie παίκτη, φλέξαρε τα κατορθώματά σου και κυνήγησε το απόλυτο όνειρο κάθε νέου παίκτη. Γίνε NBAer!  Μπορείς να επιλέξεις αν θες να scanάρεις το πρόσωπο σου ή να επιλέξεις από τα πολλά έτοιμα που διαθέτει το παιχνίδι όπως επίσης να χτίσεις από την αρχή τα στατιστικά σου ή να πατήσεις πάνω σε έτοιμο template κάποιου NBAer. Για άλλη μία χρονιά το παιχνίδι το παρακάνει με τα microtransactions. Κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξει μάλλον κρατική παρέμβαση καθώς ο εθισμός που προκαλεί στους παίκτες το παιχνίδι είναι τέτοιος που θα τους οδηγήσει να ξοδέψουν αρκετά χρήματα. Θα ήθελα οι παίκτες να αντιδράσουν αλλά είναι το πλέον απίθανο σενάριο να συμβεί.

 

  • My Team: Σύλλεξε κάρτες στο καθιερωμένο My Team τόσο από το παρελθόν όσο και από το παρόν και φτιάξε την ομάδα που θα εντυπωσιάσει και θα κατακτήσει την κορυφή. Νέα προσθήκη το salary cap. Αρνητικό όπως κάθε χρόνο και εδώ είναι τα microtransactions τα οποία πλέον έχουν καθιερωθεί και εφόσον πουλάνε θα συνεχίσουν να υπάρχουν.
  • Mamba Moments*
  • My NBA eras: Εδώ θα συναντήσουμε τις υποενότηες που θα αρπάξουν τις ελεύθερες ώρες μας καθώς υπάρχει η MyNBA ενότητα στην οποία μπορούμε να επιλέξουμε την ομάδα που επιθυμούμε και να παίξουμε στο πρωτάθλημα ορίζοντας των αριθμό των αγώνων κτλ. Υπάρχει η υποενότητα MyNBA LITE στην οποία θα βρούμε ένα απλοποιημένο σύστημα του MyNBA για παίκτες που δεν θέλουν να ασχοληθούν με κανόνες μεταγραφών κτλ αλλά θέλουν να ευχαριστηθούν τον πυρήνα του My NBA. Η ενότητα 2KSHARE μας επιτρέπει να κάνουμε download κάποιο save file της κοινότητας ή να δημιουργήσουμε το δικό μας και να γράψουμε τη δική μας σελίδα στην ιστορία του NBA. Τέλος μας δίνεται η επιλογή να ζήσουμε τον παλμό των NBA Playoffs με πλήρη ελευθερία παραμετροποίησης.

 

  • Playnow: Και εδώ υπάρχουν υποενότητες. QuickPLAY όπου είναι και ο πιο γρήγορος τρόπος για να παίξεις έναν αγώνα. NBA Today όπου εδώ θα παίξεις αγώνες σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα των αγώνων του NBA και θα μεταφέρονται ακόμη και οι τραυματισμοί των αληθινών παικτών στους ψηφιακούς σου παίκτες. ERAS Quick Play για να μπεις αμέσως στην δράση με μία special ERA απεικόνιση – εφέ και ρόστερς. Play ONLINE για να δοκιμάσεις τις ικανότητες σου αντιμετωπίζοντας αντιπάλους από όλο τον κόσμο. Μπορείς να χειριστείς είτε ολόκληρη την ομάδα που θα επιλέξεις είτε έναν παίκτη. Αν είσαι καινούριος στην σειρά 2K η επιλογή 2KU υπάρχει για να σου μάθει τα βασικά για το παιχνίδι. Να σε βοηθήσει να αποκτήσεις skills και ότι χρειαστεί πριν μπεις στη δράση. Τέλος η επιλογή BLACKTOP σε προκαλεί αν βγεις στους δρόμους, στα γειτονικά γηπεδά και να παίξεις δύσκολα, γρήγορα και απαιτητικά παιχνίδια.
  • WNBA: Ότι ισχύει για το NBA2K24 ισχύει με τις ανάλογες επιλογές και για το γυναικείο NBA το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει πολύ τόσο σε ποιότητα όσο και σε θέαμα και προσεύλεση κοινού. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το NBA και όσοι ασχοληθείτε θα το απολαύσετε. 
  • 2KTV: Η ψηφιακή τηλεόραση του παιχνιδιού με πραγματικούς παρουσιαστές που θα ενημερώνουν καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς για ότι συμβαίνει στο NBA τόσο στην πραγματικότητα όσο και στο παιχνίδι. Οι παρουσιαστές είναι ενθουσιώδεις και μεταφέρουν τον ενθουσιασμό τους στον θεατή.

Στο κομμάτι της γραφικής απεικόνισης δεν είδαμε τρομερές αλλαγές από το 2k23 κάτι το οποίο με απογοήτευσε. Δεν ένιωσα σε καμία στιγμή τη μετάβαση στη νέα γενιά σε αυτόν τον τομέα και μάλιστα στα εισαγωγικά βίντεο πριν από κάθε αγώνα που παρακολουθούμε τους παίκτες να πηγαίνουν προς το γήπεδο, τόσο τα γραφικά όσο και η κίνηση των παικτών θυμήζουν αρχές της προηγούμενης γενιάς. Εντός αγωνιστικού χώρου τα γραφικά ήταν εντυπωσιακά αλλά στάσιμα σε σχέση  με την προηγούμενη γενιά εκτός από την προσθήκη μερικών νέων animations.

Ο ήχος από την άλλη είναι εντυπωσιακός και δεν ξέρω αν χωρά βελτίσωση. Από τις ιαχές των θεατών μέχρι τις φωνές του coach και τον ήχο της μπάλας.

Είναι περίπτωση κατά την οποία στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος ή όντως είναι καλό παιχνίδι; Η απάντηση είναι ότι όντως είναι καλό παιχνίδι και θα σας απασχολήσει για μία ολόκληρη χρονιά χαρίζοντάς σας την διασκέδαση που περιμένετε είτε παίξετε μόνος σας είτε με την παρέα σας σε couch co op.

Βαθμός: 8 / 10

Ευχαριστώ θερμά τη CDMedia για την παραχώριση του review code και τη στήριξη της στην Retropolis.

 Zf5b9R{D.