Friday, May 3, 2024
Modern ReviewsModern Reviews

Review “The Last Campfire” by NikosVsl


Βρισκόμαστε στη γη της τελευταίας φωτιάς όπου εκεί συναντούμε τους forlorns, χαμένες ψυχές που φαινομενικά έχουν εγκαταλείψει κάθε ελπίδα για ζωή και αισθάνονται ότι δεν έχουν κάποιο σκοπό πλέον. Κάπου εκεί όμως υπάρχει ο Ember, ο ήρωας μας, όπου έχει τελείως άλλη εικόνα για αυτές τις χαμένες ψυχές και προσπαθεί να επαναφέρει πίσω όσες περισσότερες μπορεί.
Ο τρόπος λοιπόν που ο Ember προσπαθεί να τους σώσει και να τους ξανά δώσει αυτή τη σπίθα που χρειάζονται, γίνεται μέσω επίλυσης κάποιον “γρίφων – παζλ” και καθώς το παιχνίδι ξετυλίγεται, αυτά τα παζλ διαρκώς αλλάζουν και γίνονται όλο και πιο πολύπλοκα ή περισσότερο έξυπνα και απαιτούν περισσότερο χρόνο για την επίλυσή τους. Η πλοκή της ιστορίας είναι αρκετά έξυπνη ώστε να μην καταντήσει μονότονη και συνεχώς προστίθενται περισσότεροι γρίφοι οι οποίοι, πιστέψτε με, δε σε κάνουν να βαρεθείς καθόλου, αντ’ αυτού θέλεις να προχωρήσεις ακόμη πιο κάτω. Εκεί έρχεται να προστεθεί και μια ικανότητα στον Ember, όπου του επιτρέπει να μετακινεί αντικείμενα που θα τον βοηθήσουν στην επίλυση των παζλ ή θα τον βοηθήσουν να μετακινηθεί απ’ την μια πλευρά στην άλλη με τους σωστούς συνδυασμούς. Το παιχνίδι ενώ ουσιαστικά είναι single player, γίνεται αρκετά διαδραστικό και βάζει άμεσα τους θεατές κάθε ηλικίας σ αυτό και εδώ να προσθέσω ότι είναι και μια καλή ευκαιρία για τους μικρούς μας φίλους (ηλικίας 5+) να προσπαθήσουν να βοηθήσουν τον/την μπαμπά/μαμά τους να προχωρήσουν παρακάτω και εμείς απ την πλευρά μας να δούμε τον τρόπο σκέψης τους.

Η ιστορία που ξεδιπλώνεται είναι μια ιστορία με την οποία μπορεί να ταυτιστεί με οποιαδήποτε ηλικία. Βγάζοντας σελίδες από διάσημα μυθιστορήματα, αγγίζει προβλήματα του πραγματικού κόσμου με φανταστικούς τρόπους, συγκαλύπτοντας έξυπνα ώριμα θέματα με εύκολα εύπεπτους τρόπους, έχοντας πολλούς από τους χαρακτήρες να υποφέρουν από πράγματα όπως το άγχος ή η απώλεια. Παρόλα αυτά, κατάφερε να χαρίσει μαγικά ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου καθ’ όλη τη διάρκεια, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό και συναισθηματικά γεμάτο φινάλε που χρησιμεύει ως κατάλληλο τέλος στην οδύσσεια του Ember περνώντας και ένα μήνυμα που χρειάζεται στην εποχή που ζούμε.

Χειρισμός: Απαιτεί τα άκρως απαραίτητα έως ελάχιστα θα έλεγα κουμπιά αφού μόνο προχωράει και μιλάει και μια ακόμη λειτουργία που θα ενεργοποιηθεί στη μισή του παιχνιδιού.
Γραφικά: Μινιμαλιστικα τοπία με πλούσιες χρωματιστές πινελιές.
Μουσική: Απαλές νότες και ήρεμη αφηγηματική φωνή που σε χαλαρώνουν συνεχώς.
Διάρκεια: 3-5 ώρες.
Υποψηφιότητες: Βραβείο Βιντεοπαιχνιδιών BAFTA Καλύτερου βρετανικού παιχνιδιού
Πλατφόρμες: Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, iOS, macOS

Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας: 27 Αυγούστου 2020
Προγραμματιστής: Hello Games
Σχεδιαστής: Στίβεν Μπέργκες
Λειτουργία: Βιντεοπαιχνίδι ενός παίκτη
Είδη: Βιντεοπαιχνίδι παζλ, Βιντεοπαιχνίδι περιπέτειας
Βαθμός : 9/10

 Zf5b9R{D.